• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Tehlikesiz atık toplama ayırma tesisi

Sümeyraa08

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
13 Ağustos 2015
Firma
Henüz çalışmıyorum
Arkadaşlar pazartesi tehlikesiz atıklar toplama ayırma tesisinde işe başlayacağım. Mezun olduktan sonra ilk kez işe giriyorum daha önce tecrübem yok kısacası. Bununla ilgili bilgilerinizi almak isterim. Neler yapmalıyım, bu işlerde neler yapılıyor nasıl işliyor çalışma süreci, üzerime düşen görevler nelerdir? Geri dönüşüm hurdacılık diye geçiyor esasında adı. Yardımlarınız ve bilgileriniz için şimdiden teşekkür ederim
 
1- Tesise alınan ve tesisten satılan malzemelerin kaydı. (kütle denge için) / Lisanssız hiçbir malı alamaz satamazsınız (alırlar-satarlar kılıfını şimdiden uydur.)
2- Olası bir denetimde zora düşmemek adına yağlı malzemeleri (varil-bidon vb.), elektronik atıklar gibi kabul edilmemesi gereken ama alınan/alınacak malzemeleri yok ettir. :)
3- Hayırlı olsun
 
kısaca tat dediğimiz tesis. Hayırlı olsun şimdiden :) @surmene1967 sana kritik noktaları söylemiş :) bir de ekstradan herkes soruyor şimdiden söyleyeyim tattan tata, geri dönüşüm tesisinden geri dönüşüm tesisine giriş yapılamaz. Sen toplayıcıdan alırsın geri dönüşümcüye satarsın şeklinde görünmeli çevre sisteminde. başarılar şimdiden
 
@Ahmet Doğan
Hurda Tat- Hurda Tat 'a çıkış yapabiliyor Ankara İl çevre ve şehircilik de yapılabiliyor dedi bilginiz olsun. :) R12 den R12 ye fatura gidiyor zaten o yüzden sıkıntı yok :)
 
çok teşekkürler ediyorum paylaşımlarınız, yardımlarınız, iyi dilekleriniz ve önerileriniz için sağolun :)

bu ayın 29unda kısmetse isg sınavına giricem kazanırsam c sınıfı belgeyi alıcam. tam zamanlı çalıştığım tesiste aynı zamanda iş sağlığı güvenliği uzmanı olarak çalışabilecek miyim ? bu konuda beni detaylı aydınlatırsanız çok sevinirim teşekkür ediyorum :)
 
@Sümeyraa08 hanım bende isg ye hazırlanmak istıyorum .fakat bu sınavı kacırdım sızde notlar varsa paylasabılır mısınız ? gruplar acılana kadar sızın verecegınız notlardan hazırlanırım inşallah
 
Arkadaşlar merhaba
Tehlikesiz atık toplama ayırma lisansı yenilerken herhangi bir online sistemden bişey yapmak gerekir mi?
Lisans yenileyeceğim ve yönetmeliklerde ilk defa alımlarda ne yapmak gerektiği yazıyor yenileme için çok bilgi göremedim..
 
@Büşra Arık
Bağlı bulunduğun il müdürlüğüne git basit bir dilekçe ve ödeme dekontu ile halledersiniz.
Tesis fotoğrafları ve atık bölümlerinin olduğu yerleri de gösterin kaşe imzalı denetime bile gelmeyebilirler.
İstedikleri taahhütname vs. varsa basitçe hazırlar verirsin. Online yapılan bir işlem yok.
 
@Büşra Arık
@surmene1967 üstadım gerekli açıklamaları yapmış bende birşeyler katmak istiyorum. (affına sığınarak) dediği gibi dilekçe ile beraber dilekçe ekinde;

  1. Tesise Kabul Edilecek Atık Kodları
  2. 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planı (Vaziyet Planı)
  3. Vergi Levhası Fotokopisi
  4. Tapu veya Kira Sözleşmesi
  5. Taahhütname
  6. İmza Sirküsü
  7. İş Akım Şeması ve Proses Özeti
  8. ÇED Yazısı


isteyebilirler. Gaziantep il çevre müdürlüğü bu şekilde istiyor. Bağlı bulunduğun il çevreye sorabilirsin ekinde neler istediklerini.Kabul edildikten sonra halk bankasına 650 tl yatırıyorsun ve dekontu il çevreye götürerek belgen çıkıyor.
 
Üst