• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Tehlikesiz atık toplama belgesi için

Merve Yeşildağ

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
16 Haziran 2011
Firma
geri dönüşüm
merhaba arkadaşlar,
tehlikesiz atık toplama ayırma belgesi için sisteme lisans gibi bilgiler yükleniyor mu yoksa bu sadece belge diye gfb basvurusu gibi işlemlere gerek yok mu? yardımcı olursanız sevinirim.
iyi çalışmalar
 
Tehlikesiz atık toplama ayırma belgesi il müdürlükleri tarafından verildiği için, dilekçe ile buraya başvuracaksınız...Elektronik ortamda herhangi bir işlem yapmanıza gerek yok..
 
@nesatoren
çok tesekkur ederım.uygunluk yazısı falan verılıyor mu yoksa dırek tesısıe bakıp uygunsa belgeyı mı verıyorlar.
 
Şartları yerine getirdikten sonra dilekçeyle başvuruyosunuz, il müdürlüğü yetkilileri gelip yerinde inceledikten sonra eğer uygunsa belgeyi veriyorlar..
 
@eskarem

Biz bir tesisimiz için aldık. İlk önce ÇED görüşü alınıyor. Daha sonra

"İL ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK MÜDÜRLÜĞÜ’NE
..........




.... firmasıolarak .... İlçesi, ......... adresinde ......Toplama Ayırma faaliyeti yapmaktayız. Bu kapsamda işletmemizin “Bazı Tehlikesiz Atıkların Geri Kazanımı Tebliği’nin 12. Maddesi” ’nde belirtilen şartları taşıdığına dair “Tehlikesiz Atık Toplama Ayırma Tesisi” belgesinin tarafımıza verilmesi hususunda,
Bilgilerinizi ve gereğini arz ederim.







.......
İşyeri Sahibi"
Şeklinde bir dilekçe yazıyoruz. Dilekçeye ek olarak;

  1. Tapu fotokopisi
  2. 3194 Sayılı İmar Kanunun Kapsamında; 12/10/2004 tarihinden önce yapılmış yapılarla ilgili olarak; İşletmenin bu tarihten önce yapıldığını kanıtlayan resmi belge
  3. İş Akım Şeması ve Proses Anlatımı (Bunu GFB'deki formatta hazırlayıp içerisine tesise kabul edilecek atıkların kodlarını ekliyoruz.)
  4. TAEK El Tipi Radyasyon Ölçüm Cihazı Faturası (Metal İçin)
  5. TAEK Radyasyon Cihazı Eğitim Katılım Belgesi (Metal İçin)
  6. Atık Listesi
  7. ÇED Görüşü
ekliyoruz ve veriyoruz. Sonra gelip uygun olup olmadığınıza bakıyorlar ve direkt olarak belgeyi veriyorlar.
 
@KaanDogukan

bizimkide tehlikesiz atık toplama-ayırma olarak geçiyor zaten belgeyi o şekilde düzenliyorlar. ÇED görüşü her lisansın ön şartı gibi bir şey genelde söylemiyorlar bile ama istiyorlar da. Yine de siz bilirsiniz tabi :)
 
yok hayır bende başta dosya vericektim. kapsam dışı için, sizin sahanın mevcut ÇED 'i var dediler ve çok üzerinde durmadılar... mevcut durumda atık üzerine başka bir işlem yapılıyordu zaten... eğer sıfırdan toplama-ayırma yapılacaksa tabiki şart.. eksik anlattım.. kusuruma bakmayın..
 
BNazı tehlikesiz atıukların kontrolü yönetmeliğini inceledim Başvuru şartlarında metal dışında ki diğer tehlikesiz atık lisans başvurusu için tesisin sağlaması gereken şartlarda tesisin kaç m2 olacağını bulamadım.Metal dışındaki diğer başvurularda tesis kaç m2 olmalı o yere başvuru yapabilmek için?
 
Tehlikesiz Atık Toplama Ayırma Tesisi” belge başvurusu işyeri sahibi tarafından mı yapılıyor? Ambalaj Atığı toplama ayırma ve tehlikesiz atık toplama ayırma tesislerinde çevre görevlisi bulunması veya danışmanlık hizmeti alması zorunlu değil midir? Ayrıca Çed Görüşü almış olan bir ambalaj atığı ve tehlikesiz atık toplama ayırma tesisi bu belge ile atık alabileceğini iddia etmektedir. Yorumlarınızı bekliyorum..
 
Üst