• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Tehlikesiz atıklar (tekstil atıkları)

oozan

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
25 Şubat 2009
Firma
Almer Group
Tehlikesiz atık toplama ayırma tesisinde çevre görevlisi bulunması gerekli mi?
çkailhy 8.1 kapsamına mı dahil edilmeli ?
 
Tehlikesiz atıktan kastınız ambalaj atığı ise evet ek-2 8.1 kapsamında değerlendirilir ve bu tesisin bir tane çevre görevlisi istihdam etmesi gerekir.
 
tehlıkesız atıklar gerı donusum tesısı ek 1 de yer alır toplama ayırmaya gerek yok benım bıldıgım gerı donusum lısansı almanız yeterlı tekstıl atıkları da tehlıkesız atıktır
 
cevaplar için teşekkür ediyorum ama yanlış anlaşılmış yazdıklarım...
Tesise sadece tekstil atıkları için tehlikesiz atık toplama ve ayırma belgesi alındı.
Tekstil atıklarının tehlikesiz atık olduğunu bildiğimiz için tehlikesiz atık toplama ve ayırma belgesi aldık zaten, ve söylemeye çalıştığım ambalaj atıkları değil ki öyle olsaydı ambalaj atıkları toplama ve ayırma lisansı alırdık.

benim sorduğum ise sadece tehlikesiz atık toplama ve ayırma belgesi alınan bir tesis için çevre görevlisi bulundurma şartı varmıdır ?
 
sanırım sorunuzu yanlış yorumlamışlar.ambalaj atıkları ve geri dönüşüm tesisleriyle karıştırmışlar.bazı tehlikesiz atıkların geri kazanımı tebliğine göre toplama- ayırma belgesi düzenlenir diyor tebliğ...
ÇKAİLHY 'ye göre belge düzenlenir diye atıfta bulunuyor fakat Ek' 2 ye göre değerlendirilebiliyor mu emin değilim :(
 
evte meltem hanım sormak istediğim tamda buydu çok iyi dile getirdiniz :)) teşekkürler...
 
Tesis atık geri kazanımı yaptığı için Ek 1 8.1 listesine dahildir. Ancak yaptığı işlem lisansa tabi olmadığı için toplama ayırma belgesi yeterlidir. Yani sorunuzun cevabı evet. Çevre yönetim birimi ya da çevre danışmanlık hizmeti gereklidir.
 
yorumlar için teşekkürler...

ama şirket sadece toplama ayırma yapıyor geri gönüşüm yapmıyor, toplama ve ayırmadan sonra lisanslı firmalara satılıyor. bunun için Ek 1 8.1 listesine dahil olacağını sanmıyorum...
 
oozan arkadaşa katılıyorum. sadece toplama ayırma yapıyor ise Ek-1 'e tabi değildir. başka bir proses var ise ozaman Ek-1 'e göre değerlendirilebilir.
 
"Türkiye Cumhuriyeti sınırları içerisinde kalan serbest ve münhasır ekonomik bölgeler dâhil egemenlik ve yargılama sahaları içerisindeki tüm kara ve deniz alanlarında 2872 sayılı Çevre Kanunu ve ilgili mevzuat hükümleri kapsamındaki her türlü kirlilik kaynağı ve ihlaller denetime tabidir." Dolayısı ile denetime tabi olan her türlü tesiste Çevre Görevlisi veya Çevre Yönetim birimi bulunmak zorundadır. Ek1 ve EK2 'de tesisin yerini belirleyemiyorsanız, İl Çevre Ve Şehircilik Müdürlüğünden yazılı görüş almalısınız. Bu seçim daha doğrudur. Entegre bir Tekstil Fabrikasın'nda çalışan bir çevre mühendisi olarak söyleyebilirim ki, ilgili yönetmeliğin Ek1 listesinde 8.1'e tabisiniz, (Atık ara depolama) olarak. Toplama ayırma, ara depolama niteliği taşımaktadır."

Bilginize
 
Açma makinası bulunmuyor ve sadece toplama ayırma işi yapıyrsa Ek-1 8.1 de değerlendirilmez. toplama ayırma belgesi alması yeterlidir. Tehlikesiz atık toplama ayırma tesisleri çkagilhy Ek-1 ve Ek-2 listelerinde yer almamakta ve tesis kapsam dışı olmaktadır. dolayısıyla Çevre görevlisi, Çevre yönetim birimi veya danışmanlık hizmeti alınmasıne gerek yoktur. umarım açıklayıcı olmuştur.
 
arkadaşlar günaydın,
tehlikesiz atık geri kazanım lisansımıza atık kodu ekleteceğiz, tekstil end.den kaynaklanan işlenmiş ve işlenmemiş elyaf atıkları ( 04 02 21-04 02 22). bunlarla ilgili izin lisanstan atık kodu ekleme başvurusu yapacakmışım sanırım.
konuyla ilgili elinde iş akış şeması ve proje özeti olan var mı? ne tür bi yol izleyeceğim
birde ne tür bir makine almamız gerekiyor? elimizde plastiği granüle ceviren makine mevcut aynı makine tekstil için de iş görür mü yoksa başka almamız gerekir mi?
 
il çevreye iş akış şeması ve proje özeti ile mi başvuru yapacağız?
bakanlık ile görüştüğümde izinlisans sayfasından başvuru yapacaksınız dedi de lisans yenileme kısmından
 
Üst