• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Tehlikesiz atıkları toplama ayırma belgesi

Y.Yıldırım

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
18 Temmuz 2012
tehlikesiz atıkları toplama ayırma belgesi nedir? Lisans yerine geçer mi? Tehlikesiz metal hurdalarımızı vermek için bu belge yeterli midir yoksa tehlikesiz atıkları toplama-ayırma belgesi yeterli midir?
 
Tehlikesiz atık toplama ayırma belgesi lisans yerine geçmez bu sadece çuval fireleri non women kumaşları vb maddeleri toplamada kullanılan bir belgedir. tehlikesiz metal hurdalarınızı vermek için bu belge yeterlidir yalnızca karşı firmanında tehlikesiz atık belgesi olmak zorunda yada tehlikesiz atık geri kazanım lisansı.
 
@Olgaç Sürmelihindi
Tehlikesiz toplama ayırma belgesi lisans yerine geçmez ama hangi atık kodları için belge aldıysa o belgeleri alıp geri kazanım veya ergitmeye göndermeye yetkilidir.Atık üreticisi gönül rahatlığı ile TAT lar ile çalışabilir.
Lisans aşamasında geri kazanım / ıslah tesisi olma koşulu vardır .Bu işlemlerden herhangi birini yapıyorsa Çevre Lisansı almak zorundadır.
 
@Gülin Çağlıyan
ikimizde aynı şeyi söylüyoruz ve bir firma atıklarını toplama ayırma veya geri dönüşüm tesilerine verebilir.
 
tehlikesiz atık toplama ayırma belgesini TAT firmaları alır ve kumaşla demirleri almaya yeterlidir (kağıt-naylon vs de tehlikesiz atıktır ama tehlikesiz ambalaj atığı olarak değerlendirilir ve bunları toplayabilmek için lisans şartı aranır)
 
@Olgaç Sürmelihindi
Ambalaj da TAT lisansı , bir de 2 tane Hurda Metal TAT belgeli firmamız mevcut :) çok zor sayılmaz üretim olmadığı sürece işler çok zor olmuyor.
 
arkadaşlar birsey soracağım ambalaj atık sisteminde atıkları alıp ek 7b ye giriş yapıp sonrada kendı firmamızda ek 7c de çıkış yaptıgımızda ek 8b de onayla kısmı cıkıyor ve onayladıktan sonra bu miktar tekrar ek 7b ye ekleniyor. burda fire ve stok mıktarı yaparken eklenen mıktar göz önune alınacakmı yardımlarınız için simdiden tesekkur ederim.
 
çalıştığım firma ünvan değişikliği yaptı ltd idi AŞ oldu. bu konu hakkında nasıl birşey yapmalıyım? il müdürlüğüne firmanın isim değişikliği yaptığını gösteren bir belge ve dilekçe ile başvuru yapsam lisanslarımızı (tıbbi atık taşıma ve tat lisansı var firmanın) yeniden düzenlemeleri için yeterli olur mu ?
 
@Abdulkerim Doğam
üstadım firma değisikliği oldugu zaman dilekce ıle basvurman gerek cunku aynı seyı bızde yasadık ltd olduk yenı lısans aldık sizde lisansınızı yenıleyecekler bir dilekçe ile basvurman yeterlidir
 
Üst