• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Tek firmaya ait farklı tesis ve maden ocakları için..?

İrem Bengisu Erol

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
31 Ocak 2012
Firma
Çanakkale Belediyesi
Merhaba,

Bir maden firmasının çevre görevlisiyim. Tesisimiz ek 2.21 kapsamında.

Firmamıza ait 3 adet saha var. Bunlardan bir tanesinde zenginleştirme tesisi mevcut. Burası için önce GFB yi ardından Çevre İZNİ ni aldım.

Diğer iki sahamızda herhangi bir fabrika yok. Maden, patlatma yoluyla alınıp direkt naklediliyor. Bu sahalar için de GFB başvuru yapmam gerekiyor fakat şöyle bir sorunum var.

Şirkette çalışan tek çevre görevlisi olduğumdan, sistemde benim üzerime sadece başvurusunu yaptığım tesis görünüyor. Diğer 2 saha için başvuru yapmam için tesis eklemem gerek ama, halihazırda üzerimde görünen kabul edilmiş başvuru olduğu için tesis ekleyemiyorum.

Bu sorunu nasıl aşabilirim acaba?

Şimdiden teşekkürler,
 
çevre izni aldığınız tesisle ilgili iş akışta ve madde belirlemede ocak sahasını da dahil etmeniz gerekirdi.
 
korkutucu olmasın ama sanrıım baştan çevre izni süreci alınacak. çünkü anladığım kadarı ile tek bir ünvan ve 2 farklı üretim konsuu (zenginleştirme ve ocakçılık) dolayısı ile burada ocakçılık faaliyeti atlanılmış. misal; tekstil faaliyet yapan bir işletmenin baskı konusunu atlaması gibi.. ama gene de il çevreye sorun derim.. aynı sgk mı peki???
 
Aslında tam olarak öyle değil, zenginleştirme tesisinin bulunduğu yerdeki ocak konuya dahil. Yani o sahadaki hem zenginleştirme tesisi hem de ocak için yapıldı başvuru ve onaylandı. İş akım şemasında ocak da dahildi yani..

Çok aktif olmayan, zenginleştirme tesisi bulunmayan, direkt olarak nakliye gerçekleştirilen diğer 2 saha farklı SGK ya sahip..
 
Birden fazla ruhsatınız olduğu için çevre yönetim birimi kurmalı yada danışmanlık firmasından hizmet almalısınız. Tek çevre görevlisi olarak sadece tek ruhsata bakabilirsiniz.
 
farklı koordinatlar i,çindeyse farklı izin süreçleri uygulanacaktır. dolayısıyla da siz bu duurmda bakamayacaksınız
 
maden ocakları için durum fabrikalar gibi değildir. bu dahalar arasında başka bir işletme varmı. mesafeler ne kadar. ruhsat sahipleri aynı mı yoksa farklı mı. işletme izni kime verilmiş gerekli sözleşmelerle eldeki belgeler kullanılabiliyor mu. farklı sgk olabilir özel madencilik sözleşmeleri vardır bunları kullanabilirsin. bunları bilmeden yardımcı olmak zor oluyor. tesis entegre değerlendirilecek olup sevhen başvuru yapılmıştır diye işe başlasan gfb süreci olsa kolay olurdu. en azından iki saha için değilde diğer iki saha birleştirilebiliyorsa tek işletme için danışmanlık hizmeti alınabilir. çevre görevlisiyken danışmanlığın alınması hoş karşılanmayabilir. madenden anlayan biri sana bu soruyu soracaktır. alınmış izin iptal edilebilir mi ben olsam bunu da sorgulardım.
 
Bu firmada işe başladığımda GFB alınmıştı. Ben onu izne dönüştürdüm. Diğer sahalar için de hiçbir girişimde bulunmamış benden öncekiler. Bu sebeple el attım amaaltından hoş şeyler çıkmadı malesef:)


İl Çevre ile görüşmeliyim sanırım..

Yardımlarınız için teşekkürler tekrar..
 
Üst