• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Sempozyum Tek pencere sistemi-çevre ve şehircilik

PINAR Ç..

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
16 Haziran 2016
Firma
BMS METAL A.Ş.
Arkadaşlar merhaba, yeni bir genelge yayınlandı. Bu konu hakkında bir görüşünüz var mı? ihracat yapan arkadaşlar var mı? Bu uygulama hakkında fikri olan?
 

Ekli dosyalar

  • Belge1.pdf
    122.5 KB · Görüntüleme: 137
"Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından düzenlenen;
Metal Hurda İthalatçı Belgesi,
Tehlikeli Atık İhracat İzni ve
Tehlikesiz Atık İhracat İzni
başvuruları 28.09.2016 tarihinden itibaren Tek Pencere Sistemi “ebaşvuru” uygulaması kapsamına alınması uygun bulunmuş olup aşağıdaki şekilde işlem yapılması gerekmektedir."
yukarıdaki işleri yapıyorsanız bu sistemi kullanacaksınız anlamına geliyor.
 
Serbest bölgeden atık çıkarırken "ithal ediyor" oluyoruz, sanırım. Bundan dolayı serbest bölgede bu işlemleri yapmalı mı?
 
@toprak

serbest bölgedeki atıklar il müd. ve oradaki yönetimlerle komisyon kurularak çıkarıldığından gerek yok diye düşünüyorum. ama benim ki sadece yorum. net bilmiyorum açıkçası.
 
Tarık Bey in de dediği gibi, il müdürlüğü ve serbest bölge müdürlüğü komisyon kurarak, karar alıyor.Karar dışında maalesef başka firmaya da gönderemiyorsunuz.Farklı firma talebiniz varsa, komisyon kararından geçmek zorunda.O yüzden atık gönderimini sağladığınız firmayla usul hakkında iletişime geçin.
 
@Gülay
Gülay Hanım, öncelikle cevabınız için teşekkür ederim.
Farklı firmayla çalışabiliyorsunuz öyle bir zorunluluk yok, farklı firmayla çalışsanız da komisyon kararını almak zorundasınız. Benim sormak istediğim serbest bölgeden çıkan atıklar ithal ederek Türkiye'ye alınıyor diye biliyorum. bundan dolayı sistemi kullanmamız gerekiyor mu? emin olamadım.
 
Şimdi 2014 de olan bir uygulamayı anlatacağım, sistem değiştiyse yanlış bilgi olabilir.Serbest Bölge firmaları, atık miktarlarını müdürlüğe bildiriyordu.Ve yine o tarihte bölge tek bir firmayla anlaşmıştı, farklı firmayla çalışma şansınız da pek kalmıyordu.Çünkü anlaşacağınız firmadan bölgeye girebilmesi için yüklü teminat ve komisyon kararı isteniyordu.Genelde de komisyondan olumsuz karar çıkıyordu :) son durum nasıldır bilmiyorum, hangi ildesiniz onu da bilmiyorum.Ancak önerebileceğim, önce atık gönderdiğiniz firmayla görüşün, eğer serbest bölgedeki firmalardan biriyseniz, diğer firmaların izlediği yol ile izleyeceğiniz yol aynı oluyor genelde.
 
Arkadaşlar merhaba, bu konu hakkında bi sıkıntı yaşıyorum,
Tekrar konu açmak yerine burdan devam edeyim dedim,

Tehlikesiz atık ihracatı yapıyoruz, Motat sisteminde yeni sekme açılmış, "tehlikesiz atık ihracatı" kısmından beyanları yaparken beyannamede yer alan TPS numarasını girince "bu numaraya sahip ihracat izni bulunamadı, lütfen ihracatçı firmaya danışınız" uyarısını alıyorum, yardım eder misiniz?
Konuyla ilgili sorun bildir sekmesinden yardım talebim oldu, fakat 2 haftadır dönüş alamadım, telefonları da açmıyorlar.
 
Üst