• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Teknik uygunluk raporu

Olgaç Sürmelihindi

Mevzuat Grubu Lideri
Yönetim Grubu
Mevzuat Grubu
Katılım
11 Şubat 2013
Şehir
Gaziantep
Firma
-
Arkadaşlar merhaba, son zamanlarda teknik uygunluk raporu ile ilgili bilinmeyen bir karmaşıklık var. Teknik uygunluk raporunda 'raporu hazırlaması uygun bulunan kişi, kurum/kuruluş:teknik uygunluk raporu, çevre yönetim birimi, istihdam edilen çevre görevlisi ya da bakanlıkça yetkilendirilmis çevre danışmanlık firmalari veya bilimsel kuruluşlar tarafından formata uygun olarak hazırlanır' ibaresi yer almaktadır. Bazi kurumlar ve kişiler sadece raporu üniversite hazırlayacağını söylüyorlar. Bu yanlış; formatı firmanın çevre mühendisi hazirlamalidir. Üniversitedeki hazırlayacak kişi nerden bilecek. Firmada hersey gözünün önünde olmalıdır ve bazen bir hata olabilir o an müdahale edebilirsin ve işletmeye inip kafandaki soru işaretlerini giderebilir. Yani ustadlarim raporu firmalarin çevre mühendisleri hazırlar. Bir de ben burada örnek amaçlı teknik uygunluk raporu paylasacagim ve kimse mailden istemesin lütfen. Bir de iş akım şeması oluştururken bir zahmet işletmeye inin ve kötü bile olsa çizim yapın. Bir arkadaşım var sivasta yaşıyor ve yeni başladı. Bir iş akım şeması ve proses özeti oluşturmuş. Ben artık onun yaptığını baz alacağım ve mükemmel hazırlamış. Size elimizden gelen desteği sağlarız ama sizde mücadele edin.
 
Söylediklerinize ek olarak; hazır beton üretim tesisi gibi suyu geri devirli kullanacak olan işletmelerin raporlarını üniversitelerin çevre mühendisliği bölümü hazırlıyor, ancak ambalaj atığı veya tehlikesiz atık geri kazanımı gibi işlerin teknik uygunluk raporunu söylediğiniz gibi danışmanlık firmaları/çevre görevlileri veya çevre yönetim birimleri yapabiliyorlar.
 
Daha önce hiç bu işlemleri yapmadığım için ayrımını yapamıyorum bana müdürlük şöyle bir ek verdi. Eki yüklüyorum. orada üniversitelerin çevre mühendisliği bölümü ile ortak hazırlanması gerektiğini söylediği için böyle bir karmaşa yaşıyorum şuan. çok teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için.
 

Ekli dosyalar

  • teknik rapor.pdf
    632.9 KB · Görüntüleme: 167
Üstadım cevre ve şehircilik bakanlığının sitesine gir. Birimlerden ced izin ve denetim genel müdürlüğünü seç, izin lisans islemlerini sec solda sagda teknik uygunluk rapor formatlarina girdiginde oradan formati secip hazirlayacaksin
 
@tuğbak yalnız sizin ek olarak yüklediğiniz @Adalet savascisi nın bahsettiği yerde bulunmuyor. sizden istenen suyun proseste devir daimli kullanıldığına dair rapor. yani üniversitenin hazırlayacağı bir rapor olduğundan bakanlık sitesinde örnek form bulunmaz. anlaştığınız üniversitenin hocası ile görüşün o size daha önceki hazırladığı raporlardan gönderir sizde bir temel üzerine kendi raporunuzu oluşturursunuz.
 
Üst