• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Tekstil arıtma çamuru

gncgl

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
1 Nisan 2010
Merhabalar,
Çaılşmakta olduğum tekstil firması arıtma faaliyetleri sonrasında oluşan çamur tehlikesiz sınıftadır.
Bu çamurun bertarafı için yapabileceklerim nelerdir?
Belediyenin bu konudaki yükümlülüğü nedir?
Bu tehklikesiz ve %30-35 kuru madde oranına sahip çamur için benden taşıma ve depolama bedeli isteyebilir mi?
Acil yardımcı olunabilirse çok sevinirim.
İyi günler diliyorum.
 
Merhaba,
Çamurunuz tehlikesiz olsa da belediye tarafından deponi sahalarına alınıyor.Bunun için de bir taşıma firması ile anlaşma yapmanız,taşıma formunu da bağlı olduğunuz çevre il müdürlüğüne göndermeniz gerekmektedir.
 
Geç farkettim fakat en azından diğer üyelerin de okuyacağını düşünürsek özür dileyerek bir düzeltme yapmam lazım;çamur tehlikesiz olduğu için çevre il müdürlüğüne göndermeniz gerekmiyor.Fakat kuru madde oranının %65 olması lazım,dolayısıyla su oranını azaltmak gerekir.Fakat daha önce de dediğim gibi yine de belediyeler alıyor ve bunu da bir lisanslı firma ile taşımasını gerçekleştirmeniz gerekir.
 
bu konuyla ilgili dekantör kullanımı düşündünüzmü? aydında faaliyet gösteren bir firma var POLAT MAKİNA susuzlaştırma ve artıma dekantörleri yapıyorlar belki bu sorunu çözerler dekantör ile
 
Merhaba;
Arıtma çamurunuzun tehlikesiz olması işin bir kısmını çözdüğünüz anlamına geliyor. Daha sonra yapılması gereken çamurun tehlikesiz ve inert atık olarak bertaraf edilebilirliğini gösteren analizleri yaptırdınız mı? Yapılan analizleride buraya yazarsanız ne yapılması gerektiğini paylaşırım.
 
Üst