• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Tekstil atıkları

Hamza Ay

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
5 Mart 2011
Şehir
Ankara
Firma
Enva Mühendislik
Tekstil firmasında yıkama makinalarında kullanılan yıkama taşlarını( ( Çakıl taşları ) hangi atık kodu ile çıkış yapabiliriz arkadaşlar ? Görüşleriniz nelerdir ?
 
@AltınkayaSAFAK Yıkama taşlarını 01 04 09 atık kodu ile "madenlerin aranması, çıkarılması, işletilmesi, fiziki ve kimyasal işleme tabi tutulması sırasında ortaya çıkan atıklar" kapsamında değerlendirmek doğru gelmedi.
16 03 03 daha doğru gibi.
04 02 99 kodunun kullanılması ile ilgili de bakanlığa görüş sorulabilir.
Ya da 04 02 14 / 04 02 15 perdah atıkları olarak da değerlendirilebilir mi? Tekstilde perdah atıkları nelerdir?
 
@Cem Yılmaz

Ben de zamanında bu kodla almıştım. Ek-2 analizi vardı düzenli depolamaya alıyorduk atığı
 
@Oğuz Dedehayır

Hocam merhabalar, EK-2 analizi 16 03 03 - 16 03 04 olmasına karar vermiyor maalesef. Özellikle bir atığın tehlikeli olup olmadığının belli olması için Tübitak'a EK-3 analizi yaptırılması gerekiyor. EK-2 analizi sizin o atığı alıp alamayacağınız için önem taşımakta. İşletmeci hiç analiz yaptırmadan atığın tehlikeli olduğunu kabul ederse 16 03 03 'ten verebilir. Ama tehlikesiz olduğunun kanıtlanması için EK-3 analizi şart.
 
Cem Bey ben de durumun farkındayım. Zaten şu anda sizin firmanızın yaptığı gibi onlarda 16 03 03 olarak atığı çıkartmaya karar vermiş. Tekstil çamurları da ek-2'ye uygun olduğu için 16 03 03 kodu için ek-2 yaptırmış ve düzenli depolamaya atığını göndermişti.
 
Arkadaşlar merhabalar, tekstil firmalarından çıkan pamuk tozlarını hangi atık koduyla (04 02 21 veya 04 02 99 mu olur karar veremedim) ve alan firmalar var mı biliyor musunuz?
 
@Gizem Özdemir

İşlem görmediyse 040221 ile verilebilir, işlem gördüyse 040222 ile alırlar. 99'Lu kodlar için bildiğimi kadarıyla İl Müdürlüğünden görüş alınması gerekmekte. Alan firmalar için aşağıdaki linki kullanabilirsiniz.

Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
 
Merhaba,

Tekstil sektöründe kot yıkama- taşlama ünitelerinde kullanılan ponza taşlarının atıklarını 19 09 01 atık kodu ile
İlk filtreleme ve süzme işlemlerinden kaynaklanan katı atıklar adı altında çıkışını sağlamakta ve aynı zamanda bu atıkların bertaraf/geri dönüşümünü sağlamaktayız.

Konu ile ilgili firmamızın ve bertaraf/ geri dönüşüm tesisimizin bakanlıkça onaylanmış yazıları mevcuttur.

İsteyen arkadaşlar özelden ulaşabilirler konu ile ilgili detaylı bilgide bulunabiliriz. Ayrıca atıkların gönderilmesi konusunda da yardımcı olabiliriz.
 
Son düzenleme:
Ponza taşları ile ilgili Bakanlıkça yazılan ve İl Müdürlüğünce iletilen 19 08 01 kodu ile verilmesi gerektiğine dair yazım var hocam. Kodu hatalı yazmış olabilir misiniz?
 
Hayır bizde de yazı mevcut 19 09 01 atık kodu ile verilmekte adını da yukarıda paylaştım. Yazının hepsini özel olduğundan dolayı paylaşmıyorum ancak elimizde mevcuttur.

22659
 
@Cem Yılmaz Cem Bey,
Bildiğiniz gibi bir atığın birden fazla atık kodunda ve birden fazla sektörde kullanılması konusunda birçok uygunluk verilmektedir.
Bu konu da örneklerinden biridir.

Ayrıca size gelen yazı düzenli depolamaya dair bir gereklilik, ancak bizde alınan yazı ise depolama değil geri kazanım hatta alternatif hammadde olarak tekrar kullanılmasına yöneliktir. Endüstriyel simbiyoz kapsamında sıfır atık olarak düşünebiliriz.

Türkiye' nin Atık Yönetim Teknolojileri Platformu olarak atıkların depolanmasından ziyade tekrar kullanılmasının gelecek nesillerimiz için daha iyi bir yaşama olanak sağladığını düşünmekte ve logomuzda da olduğu gibi 3T ( Tekrar düşün, Tekrar azalt, Tekrar kullan ) prensibi ile hareket etmekteyiz.
 
@TaytekPlatform Haklısınız, önceliğimiz tabi ki geri kazanım/yeniden kullanma olmalıdır. Bahse konu olan atıkla ilgili ne tür bir işlem uygulanarak yeniden kullanılabiliyor? Eğer firma lisansınızı iletirseniz, yıllık 150-200 ton arası gönderim sağlayabileceğim firma mevcut. Şartları kendilerine iletirim, görüşme sağlayabilirsiniz.
 
Sayın @Cem Yılmaz yine sizin de bildiğiniz gibi forumda iletişim bilgileri ve diğer ticari bilgileri paylaşmak kurallara aykırıdır.
Firma ismi ve tesislere ait firma lisansları da reklam olarak düşünülebileceğinden dolayı ve bununda forum kurallarına aykırı olduğunu düşündüğümüzden buradan bilgi haricinde bir paylaşımda bulunamamaktayız. Konu ile ilgili ya da pomza taşı atıkları ile ilgili detaylı bilgi almak, atık gönderimlerini gerçekleştirmek isteyen kullanıcılar; @TaytekPlatform olan kullanıcı adını internet sitesi arama motorlarında aratarak buldukları sonuçlardan ilgili birimlere ulaşabilir iletişime geçebilirler.
 
Forumda sadece Mail adresi paylaşımı yasak, sizden bilgi talep etmedim ki? Atığı aldığınızı, geri kazanım işlemi yaptığınızı söylüyorsunuz. Lisansınızı gönderirseniz yıllık 150-200 ton atık verebilirim diyorum. Hâlâ web sitenize yönlendirme derdindesiniz. Yanlış olan kısım da bu. Varsa lisansınız paylaşın ki insanlar bilsin. Burada sadece sizin atık firmanız yok, birçok firmanın tanıtımı yapılıyor ve yasak değil. Yasak olan "mail adresi paylaşmak ve mail ile bilgi/belge istemek". :)

Bakın yazdıklarımı yanlış anlamayın ama bu tarz iletiler gönderdikten sonra "yönetici bana taktı" tarzında bir düşünceye sahip olmazsınız umarım.
 
Üst