• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Tekstil Atık suları Hakkında Yardım Eder Misiniz?

Aybüke Özden

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
12 Şubat 2021
Şehir
Bursa
Firma
Tekstil Firması
Öncelikler Herkese Merhaba,
Bartın Üniversitesi Çevre Mühendisliği mezunuyum,mezun olduktan 6 ay sonra ilk işime başladım. Tekstil boyası yapan bir tesiste çalışıyorum henüz 3. haftadayım. Firmanın atıksu arıtma tesisi var ve bu tesisle alakalı sıkıntılar var neler yapabilceğimi düşünüyorum bazı çözümlerim var ama bunları gerçekleştirmek zaman alacağı için şimdilik geçici bir çözüm bulmam gerekiyor. Daha önce deneyimi olan bana yardım edecek olan meslek büyüklerimden yardım istiyorum bana ulaşıp yardım ederseniz çok mutlu olurum yazan yardım edenlere durumu izah edeceğim. Şimdiden herkese teşekkür ederim .
 
Merhabalar,

Durumunuzu daha çok kişiye ulaştırmak için buradan yazarsanız bence daha çabuk çözüme ulaşırsınız. Bir de konunun adını tekstil atık suyu vs gibi bir şey yaparsanız ilgili kişilere daha çabuk ulaşırsınız.
 
Son düzenleme:
Önceki cevapları görüntüle…
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
ERGÜNERHayır zaten bir kimyasal arıtmanız yok ise direkt olarak dengeleme ve biyolojik havuza alıyorsanız atıksuyunuzu renk gidericiyi havalandırma havuzuna vermeniz gerekir. Çünkü renk giderici oksijen seviyesi iyi durumda olan tesislerde çok güzel sonuçlar vermektedir. Flok miktarını arttırıcı özelliği olduğu için hem akm hem de KOİ bakımından etkisi çok iyi seviyelerdedir. Dikkat edeceğiniz nokta bu floklaşamanın yaratacağı çamur miktarını iyi takip etmeniz . Sürekli günlük kontroller sağlamanız gerekecek. Kontrolden kastım çöken çamur miktarına bakmanız ve buna göre çamur çekimi yapmanız. Oluşan aktif çamuru iyi gözlemleyebilrseniz hem havalandırma havuzunu hem de çöktürme havuzunu rahatlatırsınız. Havalandırma havuzuna dozajlamayı da suyun havuza girdiği ilk yerden yapmanız gerekir. Bunu kendim gözlemledim ve iyi sonuçlar aldım. iyi çalışmalar.
 
Üst