• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Tekstil atıkları

Hamza Ay

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
5 Mart 2011
Şehir
Ankara
Firma
Enva Mühendislik
Tekstil firmasında yıkama makinalarında kullanılan yıkama taşlarını( ( Çakıl taşları ) hangi atık kodu ile çıkış yapabiliriz arkadaşlar ? Görüşleriniz nelerdir ?
 
Yaklaşık 2 haftadır her yazdığımız mesaja cevap yazıyorsunuz üstelik ceza puanı göndermişsiniz. Bunun yanlış olduğunu tekrar geri cevap ile sizlere ilettik geri dönüş yapmadınız. Ceza puanındaki suçlamanız aynı konuda tekrarlanan paylaşımlar yapmaktı. Fakat cevapta da belirttiğim gibi tekrarlanan bir paylaşım bulunmamaktadır. Açılan konumuzda düzeltme yapılınca tekrar onay için sizlere yönlendiriliyor ve siz bunu tekrarlanan paylaşım olarak algılayıp ceza puanı gönderiyorsunuz. Şimdi isim, firma bilgisi ya da tesis lisans bilgileri gönderdiğimiz zaman tekrar ceza puanı uygulanmayacagını bilememekteyiz. Garantı edecekseniz tabiki bütün kullanıcılar için bu bilgileri paylaşırız bizim işimiz bu zaten.
Biz yöntem gösteririz, çözüm sunarız uygulamak isteyen kullanıcılar ister kendileri uygular isterlerse yardım için geri dönüş sağlarlar.
Atık sektöründe 15-20 yıllık deneyimi bulunan bir firmanın deneyimi tabiki bütün kullanıcılar için faydalı olacaktır.

Web sitesine yönlendirme derdine gelince zaten ilgili web sitesinde girdikleri zaman bütün kullanıcılar hangi atıklarını hangi atık kodlarını nereye verebileceklerini içeren ücretsiz uygulamaları kullandıklarında kendi işlemlerini kendileri sürdürebilecekler. Sadece atık ile ilgili değil birçok konuda ücretsiz 20 yıllık deneyim içeren bilgileri bulabilecekleri yerlere yönlendirmeye çalışıyoruz. Çünkü hepsini burada tek tek paylaşmak istediğimizde de uyarı gönderdiniz ve hepsi tüm kullanıcılar için ücretsiz kullanıma açılmış bilgi uygulamaları ve online hesaplama uygulamalarıdır.
 
@TaytekPlatform Öncelikle ithamlarınızla başlayalım. Onay için gelen mesajlarınız "bana" düşmüyor, yönetimin farklı dallarına düşüyor. Sizin ceza yeme sebebiniz, kullanım koşullarında açıkça yazıyor. Linki şudur: Kullanım koşulları

Hatta yeterince açıklayıcı şekilde de belirtmiştik size, her konuya girip "web sitemiz budur girin oradan bulun" şeklinde izinsiz/istenmeyen reklam şeklinde yorum yapmayın diye. Belli ki sözlerimizi umursamadınız ki böyle bir ceza ile karşı karşıya kalmışsınız.

ceza-puanlari.png


Gelelim ikinci konuya:
"Konu ile ilgili firmamızın ve bertaraf/ geri dönüşüm tesisimizin bakanlıkça onaylanmış yazıları mevcuttur."

Bu ibare bana ait değil, size ait. Siz burada bertaraf ve geri dönüşüm firması olduğunuzu belirtmişsiniz. En azından yazdığınız bu yönde? Şimdi neden web sitenize girip başka firmaları arasın insanlar? Çünkü üçüncü konu da buraya geliyor. Bunun için zaten Çevre ve Şehircilik Bakanlığının sitesi var. Kendi sitenize backlink kasıp, diğer yandan da komisyon yemek için burada bu tarz davranışlar sergilemenize ben değil, hiçbir yönetim üyesi izin vermeyecektir.

Bu kurallar herkes için geçerlidir, bana ya da size ya da herhangi bir üyeye karşı ayrıcalık tanınmamaktadır. Şimdi yazdıklarınızı tekrar gözden geçirmenizi, tutarsızlıklarınızı fark etmenizi diliyorum.

Birkaç saat içerisinde yazdığımız tüm bu mesajları sileceğim çünkü gereksiz yere forumu meşgul ediyoruz. Gidip de 18 aylık konulara "atığınızı alırız ama web sitemize girip firma aramanız lazım" şeklinde bir daha yönlendirme yapmazsanız sevinirim.

İyi çalışmalar.
 

@Cem Yılmaz sizde yukarıda ki yazınızda az önce belirttiniz sadece mail adresi paylaşımı yasak dediniz.
O dönemki web sitesi paylaşımlarımı kullanıcıların isteğine yönelik yapılmıştır. Bakanlığın sitesince bir çökme yaşanınca ve izin lisans sahibi tesislere ulaşamayanlar olunca kullanıcıların güncel olarak ulaşabilecekleri bir çözüm önerisinde bulunduk. Bu istenmeyen spam / ileti değildir. Resmi olarak yetkilendirilmediğimiz hiçbir kuruluş için ticari çalışmalar yapmamaktayız. Çimento Fabrikaları tarafından resmi olarak yetkilendirilmiş bir kurum olduğumuzu tekrar hatırlatmak isterim. Bu yetkilendirme sebebi ile '' Konu ile ilgili firmamızın ve bertaraf/ geri dönüşüm tesisimizin bakanlıkça onaylanmış yazıları mevcuttur. '' ilgili yazımızı paylaşabiliriz.

Yazmış olduğunuz ''Gidip de 18 aylık konulara "atığınızı alırız ama web sitemize girip firma aramanız lazım" şeklinde bir daha yönlendirme yapmazsanız sevinirim.'' yazısı bir ithamdır. Böyle bir mesajın bulunmadığını zaten kullanıcı adımıza tıklayarak mesajlara vermiş olduğumuz cevaplardan görebilirsiniz. kimseyi firma araması yapmak için web sitesine girmeye zorlamıyoruz insanları lütfen yanlış yönlendirmeyin.
 
Son düzenleme:
@TaytekPlatform Lütfen sürekli link paylaşmaya son verir misiniz? Artık sıkmaya başladı. Her mesajınızı linkliyorsunuz amacınızın reklam olduğunu zaten anlamayan kalmadı. Buraya bilgi vermek için değil, reklam yapmak için gelmişsiniz ve lütfen artık buna son verin. E-posta adresi paylaşmak zaten yasak ama yasak olmasa bile sizin sürekli mesaj linklemenizden gına geldi.
 
@Silinmiş üye 2234 Sayın yetkili güzel ücretsiz bir uygulama önerisinde bulunuyorum dün bir arkadaş uygulama yapmış paylaşmış güzel tepki verilmiş biz uygulama yapıp paylaşınca neden tepki gösteriliyor lütfen online bir uygulamayı linki olmadan kullanıcılar nasıl kullanabilir bir öneriniz varsa yardımcı olun o yöntemi izleyelim Deniz Kirliliği konusunda ücretsiz online tank kapasitesi hesaplama uygulaması yapmış bulunmaktayız kullanıcılara bunun erişimini nasıl sağlayabiliriz yardımcı olun yol gösterin lütfen.
 
@TaytekPlatform Anlatamıyorum sanırım. Tepki gösterilmesi gayet normal. Çünkü siz her mesajınıza link veriyorsunuz bunun amacı trafik sağlamaya çalışmaktan başka bir şey değil. Emekten söz edip kolay yoldan kazanmak nasıl bir şeyse artık. Uygulama yaptıysanız tanıttıysanız pekala, ama sizin tek tanıtımını yaptığınız şey bununla kalmıyor. Hemen her mesajınızı reklam içerikli paylaşıyorsunuz ve sitemize zarar veriyorsunuz. İnsanlar da rahatsız oluyorlar. Geliyorsunuz, bir iki cümle ekleyip ardından buyrun devamına siteden bakın şeklinde link veriyorsunuz. Artık bu kadarı yeter. Dün bir arkadaş paylaşmış güzel tepki verilmiş diyorsunuz elbette güzel tepki verilir çünkü burada bir başkası sizin gibi reklam yapmıyor. Gelirsiniz, bir kere tanıtım/tanım yaparsınız olur biter. Sizinkisi artık tanıtım veya tanım yapmayı çoktan aştı. Yöneticilerimizin uyarılarını bile dikkate almıyorsunuz isterseniz bu tutumdan vazgeçin. Yoksa üyeliğiniz askıya alınabilir.
 
@Silinmiş üye 2234 Sayın yetkili sizleri anlamış bulunmaktayız. bugün ve bugünden sonra yapacağımız paylaşımlara uyarı neticesinde tabiki dikkat edeceğiz. Ancak farkındaysanız uyarı alındıktan sonra da paylaşımlarımız oldu bunlardan bir tanesi resim ve bir tanesi de faydalı bir uygulama. Bu uygulamalar sayesinde bizlerin hiçbir kazancının olmadığını amacımızın sadece kullanıcıların sorunlarını çözmek üzere olduğunu sizlere bildirmek isterim bunun gibi birçok ücretsiz online uygulama bulunmakta eğer bir çözüm sunabilirseniz link vermeden nasıl tanıtımlarını yapabileceğiz? Yani link vermeden nasıl uygulamayı tanıtacağız. Bugün yaptığımız paylaşımda da diğer uygulamalardan yararlanılabileceğini belirttim. Siz çözüm önerisinde bulunmak yerine tehdit ile karşılık veriyorsunuz ortak bir çözüm yolu bulalım. Herhangi bir ticari link verilmemekte kontrol edebilirsiniz uygulamaların bulunduğu linkler verilmektedir. Bugünkü paylaşılan örneği de buyrun bilginize sunuyorum hatta anket bile açtım kullanıcılar için
Deniz Kirliliği ve Kontrolü sayfasında aşağıdaki gibi paylaşım bulunmaktadır. İnceleyebilirsiniz. aşağıdaki online linki vermeden nasıl tanıtabilrim?
https://www.cevremuhendisleri.net/forum/deniz-kirliligi-ve-kontrolu/post-thread
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .


Diğer konularda uyarılarınızı zaten dikkate almış bulunmaktayız.
Fakat uygulamalar konusunda bir çözüm öneriniz yok ise link paylaşımı yapmadan uygulama nedir kim nereden bilecek nasıl görüntüleyecek mecburen linkini paylaşmak durumunda kalıyoruz.
 
@TaytekPlatform Biz size uygulama tanıtımı yapmayın demiyoruz. Her mesajınıza link vermekten vazgeçin artık diyoruz. Sizin her mesajınızda link yani reklam var. Bakın Cem bey yukarıda basit bir örnekle açıklamış. Kendisi bir bilgi vermiş, siz ise "TaytekPlatform olan kullanıcı adını internet sitesi arama motorlarında aratarak buldukları sonuçlardan ilgili birimlere ulaşabilir iletişime geçebilirler." demişsiniz ve ısrarla bu tutumunuzu devam ettirmişsiniz. Bir bilgi veriliyor, siz gelip buyrun sitemizden bakabilirsiniz diyorsunuz. Bu söylediğim tek bir örnek. Ayrıca;

20190409180017.png

Hemen her mesajınız böyle içerik içeriyor. Birkaç cümle yaz, peşine link ekle gitsin şeklinde mesajlar yazıyorsunuz. Bir defa kullanıcı neden sitenize gelsin, neden sizinle iletişime geçsin? Buradan iletişime geçse olmuyor mu? Neden bağlatınıza tıklayıp sitenize gelip size yazmak zorunda? Forumdan bilgi paylaşımı olmuyor mu? Size göre olmuyor demek ki. Olmadığı için de trafik sağlamak için bunu yapıyorsunuz ve biz de tehdit etmiyor, sadece uyarıyoruz. Yapmayın. Lütfen.

Edit: Hala link veriyorsunuz ya inanılır gibi değil. Hadi başlığı verdiniz anladım da yine kendi sitenizin linkini neden tekrar verdiniz onu anlamadım. Bu tartışmaya bile reklam karıştırıyorsunuz pes ya.
 
Merhaba, 04 02 21 ve 04 02 22 kodlu tekstil elyafı atıkları satılabilir mi acaba?

Tekstil atığı oluşturan bir firmayla çalışanlar varsa tekstil atıklarının bertarafı konusunda nasıl bir yol izlediklerini aktarabilirler mi?
 
Beril Hanım Merhaba, bu atık kodlarını tehlikesiz atık toplama ayırma belgesine ve/veya geri kazanım lisansına sahip firmalara satabilirsiniz. Elyaf atıklarının geri kazanımını yapan firma var. hatta bir önceki iş yerimde biz elyafların geri kazanımını yapıyorduk.
 
Satılabiliyor mu atıklar Olgaç bey, yoksa bedelsiz mi vermemiz gerekir? Piyasayı bilmediğim için, firma eğer bu atıkları satabiliyor ise bedelsiz vermemelerini söyleyeceğim
 
@Olgaç Sürmelihindi Atıkların fotoğrafı yok elimde ancak oluşan atıklar halı ve kilim imalatı sonucu oluşan kumaş artıkları, halı/kilimlerden kesilen parçalar ve yapışkanlı telalar (Halının kilimin altına yapıştırılan ve dayanıklıık veren malzeme)
 
@Beril Çataltepe Kesilen parçaları ve telaları 04 02 22 atık kodu ile firmalara satabilirsiniz. İsterseniz ben de size firma yönlendirebilirim.
 
Benimde aklımdaydı bu konu, bizim tesiste de var İşlenmiş elyaf atıkları. Bunları kesin olarak satabiliyor muyuz?
 
Üst