• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Tekstil atıkları

Hamza Ay

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
5 Mart 2011
Şehir
Ankara
Firma
Enva Mühendislik
Tekstil firmasında yıkama makinalarında kullanılan yıkama taşlarını( ( Çakıl taşları ) hangi atık kodu ile çıkış yapabiliriz arkadaşlar ? Görüşleriniz nelerdir ?
 
@Beril Çataltepe Kesilen parçaları ve telaları 04 02 22 atık kodu ile firmalara satabilirsiniz. İsterseniz ben de size firma yönlendirebilirim.
 
Tekstil atıklarından iplik deşeleri iyi paralara satılabiliyor ancak küçük kumaş kırpıntılarını bedelli almak istemiyorlar genelde. Bedelli alan firmalar varsa paylaşılması güzel olur :)
 
Merhaba, terzihane gibi küçük ölçekli bir bölümümüzden tekstil atıkları çıkıyor. Daha çok kumaş parçaları diyelim. Tam tanımını bilmiyorum : ) bunları evsel atık gibi attıklarını öğrendim. Ayrı toplanmasını sağladığımda düzenli olarak nasıl bertarafını/geri dönüşümünü sağlayabilirim? Az miktarlar için Ankara içinde bu organizasyonu kolaylıkla sağlayabilir miyim? Kumaş artıkları değersiz mi oluyor bilmediğim için öncelikle bunu araştırıyorum.

Teşekkürler,
 
Merhaba,

04 02 22 koduyla geri dönüşümü sağlanır diye düşünmekteyim. Kumaş atıkları değerli ama kumaşın özelliği de çok fark ediyor. Lisanslı tesis ararsanız, Ankara içinde olduğunuz için mutlaka kolaylıkla verecek bir yer bulursunuz. :)
 
şu an tekstil atığı alan firmalar inanılmaz sıkışık durumda bıktım artık firmaların telefonun açmıyorum düşünün :) ben çorap fabrikasında iki kodu kullanıyorum 040211 ya da 200111. ikisi ile de çıkış yapabilirsiniz bence. firma lazım ise numarada verebilirim biraz beni de darlamazlar belki :D
 
Üst