• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Tekstil atıksularının kullanma suyu olarak kullanılması

Hamza Ay

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
5 Mart 2011
Şehir
Ankara
Firma
Enva Mühendislik
Merhaba arkadaşlar,

1 m3 lük paket arıtma sistemi olan bir emprime baskı yapan tekstil firması var. Arıtılan atıksudaki koi çıkış değeri 700 lerde. Bu arıtılan atıksuyu kullanma suyu olarak tekrar kullanmak istiyorlar. Bunun için bir yönetmelik tebliğ var mıdır ? AAT tenik usuller tebliğine baktım pek bir şey anlamadım. Arıtma da kireç alüminyum sülfat kullanıyorlar, ben kostik demir önerdim çıkan çamurunda azalması için. Bu sistemde Aktif Karbon kullanabilir miyiz koi yi daha da düşürmek için ?

Görüşlerinizi belirtirseniz sevinirim. Teşekkürler :)
 
İnsani Tüketim Amaçlı Sular Hakkındaki Yönetmeliği incelemeniz yeterli gelir diye düşünüyorum kullanma suları ile ilgili olarak. İyi çalışmalar dilerim.
 
tekstil işletmesinde arıtmamızı revize edeceğimiz zaman ciddi araştırmalar yapmıştım bu konuyla ilgili. Aat teknik usuller tebliği ek 7 tablo e7.1 de atık suyun kriterleri verilmiş. mesela benim atık suyumun çıkış koi si 80 boi si 20-30 civarı biz cesaret edemedik bu işe girmeye. bizim niyetimiz işletmedeki yeşil alanları sulamaktı boi 20 istiyor ama süreklilik arz etmesi lazım bu durumun. birde dsi gıda tarım ve hayvancılık bakanlığı ve çevre ve şehircilik bakanlığının komisyonuna çıkılıyormuş galiba onay almadan önce
 
Bende biraz araştırma yaptım bu konuda. Benim bahsettiğim işletmede çıkış koisi 600 lerde deşarj standartlarını karşılıyor. Tesiste emprime baskı yapıldığından boya kimyasalları vs de var. Bir kaç arıtma yöntemi daha araştırdım ama o da maliyetli oluyor. Bir de bu durumda çıkan suyun sonrasında kumaşlara zarar verme ihtimali de oluyormuş(Kazanılan suyla baskı kalıplarının tekrar yıkanılması düşünülüyordu). Kısacası bende vazgeçtim bu işe girişmekten :)
 
Üst