• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Tekstil fabrikası için yönetim prosedürleri

NilgunÇ.

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
16 Temmuz 2012
Merhaba arkadaşlar. Danışmanlığını yaptığımız tekstil firması için Atık Yönetim Prosedürü, Tehlikeli Atık Yönetim Prosedürü, Su Yönetim Prosedürü, Atık su Yönetim Prosedürü ve Çevre Kazalarını Önleme Prosedürü ile ilgili çalışma yapmam gerekiyor ama bu konuda hiçbir fikrim yok. Bunlara benzer çalışma yapan arkadaşlar varsa yardımcı olabilirler mi?(neleri dikkate almalıyım, nelerden bahsetmeliyim vs.)
 
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
NilgunÇ.Merhaba, atık yönetim talimatı için başlıklar halinde bir dokuman hazırlamıştım;

1) Amaç
Tehlikeli ve tehlikesiz nitelikteki atıkların geçici depolanması, alıcı firmaya ulaştırılması, bu süreçlerin mevzuata uygun olarak gerçekleştirilmesi vs şeklinde açıklayabilirsiniz. Oluşan atık miktarının iyileştirilmesi de amaçlanır tabii ki.

2) Kapsam
xxx A.Ş.'nin faaliyetleri sırasında oluşan tehlikeli, tehlikesiz ve evsel nitelikteki atıkların yönetimini kapsar.

3) Atık Kodları, Açıklamaları ve Çıkış Kaynakları
Bu bölümü ikiye ayırdım tehlikeli atık kodları ve tehlikesiz atık kodları olarak.
Her iki başlığa da firmada oluşan atıkların kodunu, mevzuattaki ismini ve çıkış kaynağını yazdım.

4) Atıkların Geçici Depolama Koşulları
Bu bölümde tehlikeli ve tehlikesiz atıkların geçici depolama koşullarını anlattım. Üretimde x atığı oluşur, y şeklinde toplanır, geçici depolama alanına götürülür gibi. Aynı zamanda kör kuyu, yangın söndürme tüpü, tehlikeli atık poliçesi gibi geçici depolama alanına ait yasal yükümlülükleri de burada anlattım.

5)Atıkların Karayolu İle Taşınması
Bu bölümde tehlikeli madde taşıma evrakından ve yasal gerekliliklerden bahsettim, adr yazılı talimat, src belgesi gibi.

6) Uygulama
Bu bölümü de ikiye ayırdım, tehlikeli ve tehlikesiz nitelikteki tüm atıklar için, atık oluştuğu andan lisanslı tesise gönderilinceye kadar gerekli tüm süreçlerin neler olduğunu anlattım.

Umarım fikir verebilmişimdir.
 
Üst