• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Tekstil geri dönüşümü

Zeynep Budak

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
3 Ekim 2013
MERHABA ŞUAN YÜRÜRLÜKTE TEXTİL GERİ DÖNÜŞÜMÜ İLE İLGİLİ VE TEXTİL FABRİKALARINDA FAZLA KALAN TEXTİL ÜRÜNLERİNİN NASIL GERİ DÖNÜŞÜM YAPILACAĞI HAKKINDA BİR YÖNETMENLİK VAR MIDIR?
 
Evet tekstil firması fakat yeni kurulan bir firma değil.Temiz üretim planı var.Gelişme raporlarını da her yıl sunuyoruz zaten.Fakat sunulan rapor için İl Müdürlüğü uygunluk yazısı olduğunu hiç bilmiyordum.Yani her yıl sunulan gelişme raporları için böyle bi istek de hiç bulunmamıştık.O
nay yazısı bugün dilekçe yazdım.Umarım olumlu sonuçlanır. Teşekkür ederim :)
 
İl müdürlüklerinin görev ve yetkileri arasında "Hazırlanan temiz üretim planlarına ait gelişme raporlarını değerlendirmek ve uygulamaları kontrol etmek" maddesi mevcut. Bu kapsamda bir değerlendirme yazısı talep edilmiş anlaşılan. "Uygulamaları kontrol etmek" ifadesine istinaden tesis ziyaretinde bulunabilirler. İyi çalışmalar.
 
Merhaba arkadaslar sunulan gelişme raporuna onay yazısı verılır mı ? yoksa sadece temiz üretim planındamı verılıyor onay yazısı .
 
Merhaba,

Gelişme raporuna Tekirdağ ilinde onay gelmiyor. Diğer illerde de benzerdir diye düşünüyorum. Ancak denetleme sırasında sunduğunuz Gelişme Raporu'nun bir nüshasını görmek isteyebilirler.
 
Merhabalar; ilk kez Temiz Üretim Planı hazırlamaya çalışıyorum ve takıldığım noktalar var yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. 2019 Mayıs ayında faaliyete başlayan fabrikamız için Çevre İzni sürecindeyiz yakın zamanda İznimiz alınmış olacak. Temiz üretim planındaki yıllık miktarları 2019 yılını baz alarak yapıyorum ancak doğru mu yapıyorum faaliyetten bu yana mı almam gerekiyor burada takıldım. Bunun dışında proseste kullanılan yardımcı maddeler kısmına kullandığımız kimyasalları yazıyorum ancak bunları kalem kalem ayırdığımda sayı çok fazla olduğu için liste çok uzuyor. Bunu bu şekilde yapmam doğru mudur yoksa belirli kimyasalların yazılması mı gerekiyor?
 
Merhaba Cemre Hanım,

Ağustos ayında bir firma için onay aldım. Hazırladığım Temiz Üretim Planı için 2019 verilerini kullandım. Çünkü 2020 yılı bitmedi, elimde üretim miktarı olmayacak haliyle. Su tüketimi vs. gibi verileri de yıllık kullanmak dururken 8 aylık kullanmak mantıksız geldi. Yardımcı maddeler kısmını kalem kalem tablo şeklinde yazdım. Yaklaşık olarak 3 sayfalık bir tablo oldu.

Bilginize.
 
Üst