• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Temiz hava hakkımızı geri aldık!

Derya T

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
28 Mayıs 2009
Şehir
Ankara
Firma
....
TEMA Zonguldak İl Temsilciliği
XvdbIaUXtekwJdN-800x450-noPad.jpg

14 ŞUB 2019 — 68.000’i aşkın kişi #TemizHavaHaktır dedi; kömürlü termik santrallere 2 yıl daha baca gazı filtresiz çalışma izni verecek #Madde45 yasa teklifinden geri çekildi!

Emeklerimiz boşa gitmediği için çok mutluyuz. Bu mücadelede tüm doğa savunucusu STK’ler işbirliği içinde çalıştılar. Böylece güçlü bir kamuoyu oluşturuldu. Yaşam hakkımızı, temiz hava hakkımızı savunmak için, Madde 45’in geri çekilmesi için imza kampanyamıza katılan, paylaşan, bu umut dolu haber için çabalayan tüm duyarlı kişilere, doğa gönüllülerine, vekillere ve basına teşekkür ederiz.
 
link
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .



Partilerin Grup Başkan Vekillerine hep birlikte #temizhavahaktır #2yılbeklemez diyelim!
Meclis Genel Kurulu’nda görüşülecek olan yeni torba yasa teklifindeki Madde 45, ömrünü doldurmuş en az 10 termik santrale 2 yıl daha baca gazı filtresi olmadan veya limitlere uymadan çalışma izni verecek.
Madde 45 kabul edilirse, yılda 1100 erken ölüm, 800 kronik bronşit vakası ve 1500 hastaneye yatışın yanı sıra, her gün 170 çocukta astım atağı demek!
Bizler zaten yıllardan beri, filtresiz çalışan bacalardan veya kül barajı olmadığı için rüzgarda uçan küllerden çıkan zehirli maddeleri soluyoruz. Çan, Çatalağzı, Seyitömer, Tunçbilek, Afşin Elbistan, Muğla Yatağan, Soma’da balkonlarımıza beyaz çamaşır asamıyoruz hatta bu sene Afşin’de yağan kar bile griye dönüştü. Aile büyüklerimizi akciğer kanserinden ve çocuklarımızı astımdan hastanelere taşıyoruz sürekli.
Temiz hava solumak bir haktır, 2 yıl daha beklemez. Hepimiz her gün nefes alıyoruz. Ayrıca bu zehirli maddeler sadece bizi etkilemiyor, bilimsel çalışmalara göre partikül maddeler 1000 km bile giderek tüm Türkiye’nin ve hatta komşu ülkelerin bile havasını kirletiyor. Artık emekli olması gereken bu kömürlü santraller hepimizin havasını, toprağını, sağlığını ve doğasını kirletiyor.
Mecliste bulunan siyasi parti grup başkan vekilleri ve diğer milletvekillerinden, Zonguldak / Çatalağzı, Çanakkale / Çan, Kütahya / Seyitömer ve Tunçbilek, Manisa / Soma, Muğla / Yatağan, Kahramanmaraş / Elbistan, Sivas / Kangal, Şırnak ve Karabük’te bulunan bu kirli santrallerin 2 yıl daha havayı kirletmesine izin verecek Madde 45’i reddetmelerini istiyoruz.
TEMA Zonguldak Temsilciliği
Yaşanabilir Zonguldak Platformu
Hayatı ve Doğayı Koruma Platformu Elbistan
Muğla Çevre Platformu
Kazdağı Doğal ve Kültürel Varlıkları Koruma Derneği
Turgutlu Çevre Platformu / Manisa
Salihli Çevre Derneği / Manisa
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
 
Yukarıda sadece tema zonguldak yazınca belirtmek istedim sadece tema yaptığını sandım bu yazıyı konu içeriğinde belirtseniz daha iyi olurdu ..
 
Çevre yatırımları eksik olan ve özelleştirilen termik santraller
Aşağıda listelenen santrallerde baca gazı kükürt giderim tesisi yoktur:
  1. Çanakkale / Çan 18 Mart Termik Santrali
  2. Şırnak / Silopi Termik Santrali
  3. Kahramanmaraş / Afşin Elbistan A Termik Santrali
  4. Karabük / Kardemir Termik Santrali
  5. Kütahya / Tunçbilek Termik Santrali
  6. Kütahya / Seyitömer Termik Santrali
  7. Manisa / Soma A Termik Santrali
  8. Manisa / Soma B Termik Santrali
  9. Sivas / Kangal Termik Santrali (1 ve 2. üniteler)
  10. Zonguldak / Çatalağzı Termik Santrali
 
Bu durumla ilgili Kimya Mühendisleri Odasının çok güzel bir görüşü var. Yerinde tespitler ve sorgular içermekte...
 

Ekli dosyalar

  • kmo1.pdf
    181.8 KB · Görüntüleme: 12
Üst