• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Ters osmos kartuşu

ezgi.oz

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
10 Mart 2009
Firma
PEGİ TEKNİK ENERJİ
arkadaşlar bir tekstil fabrikasının su yumuşatma prosesinde kullandığı reverse osmos kartuşu tehlikeli atık olabilir mi? fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim, teşekkürler
 
RO sistemlerinde kullanılan kutuş filtreler ;

  1. İplik
  2. PP
  3. PVC

olmak üzere 3 farklı maddeden oluşabilir. Hatta PVC kartuşlar evlerde kullanılan RO'larda yada RO harici kullanım gerektiren çok düşük basınçlı sistemlerde kullanılır. Mikron aralıklarına bakıldığında diğer 2 tip filtreye göre oldukça kaba kalır. Sanayide ve endüstriyel RO larda İplik ve PP tarzı kartuşlar sıklıkla kullanılır. Bu kartuşlar hiç bir yönüyle tehlikeli atık sınıfında değillerdir.
 
Sadece su yumuşatma mı yoksa RO ünitesinin yıkaması için de kullanılıyor hani kimyasal yıkama tankları var CIP diye. partikül tutsun diye kullanımlar olabilir ... öyle birşey mi. Kimyasal yıkamalar sonucu bir takım kimyasallar zararlı olabilir msds lerine bakmak da da fayda var kullanılan kimyasalların. Saygılar
 
Üst