• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Tershaneler İçin GFB Süreci

Diclee

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
22 Haziran 2012
Merhabalar,
Tershaneler için GFB başvurusu aşamaları hakkında bilgilendirebilirmisiniz? Yapılması gereken adımlar nelerdir? Yardımcı olursanız cok sevinirim
 
Tersaneler için en önemli ve zor adım İl Müdürlüğü Uygunluk yazısı alınması oluyor. Tersanelerden ciddi havalandırma sistemli raspa-boya holleri isteniyor, tabi mevcut tersanelerin bir çoğunun raspa-boya holleri göstermelik olduğundan ciddi yüksek maliyetli yatırımlar yapmaları gerekiyor. Bir de uygunluk için tesis zemininin tamamının beton olması şartı var. Bu şartları sağlayıp İl Çevreden uygunluğu alabilirseniz eğer geri kalan kısım diğer tesislerle aynı oluyor. GFB başvuru ortak belgeler aynı zaten.
 
Raspa Boya holleri dışında sizi zorlayacak bir başka konu da tersanenin bakım-onarım faaliyeti yapıp yapmadığı konusu, eğer bakım-onarım yapacaksa süreç biraz daha sıkıntılı olabiliyor, yakında liman vs. veya atık alma gemisi hizmeti veren bir kuruluş yoksa atık kabul tesisi isteniyor ve Ek-1'e dahil oluyor. Ayrıca atık kabul tesisi de oldukça maliyetli bir yatırım. Ama sadece yeni inşa varsa o zaman raspa-boya holleri dışında sıkıntı olacak bir konu olacağını zannetmiyorum ama yine de son kararı il çevre verir ;)
 
tesis kapsam olarak Ek-2 ye giriyor çünkü atıklarını alan bir kuruluş var bulunduğu lokasyonda sanırım bu raspa boya hollerindeki havalandırma ile ilgili bir düzenleme yapılması gerekecek, yardımcı oldugunuz için çok teşekkür ederim.
 
Firmayla ön çalışma yapıyorduk o açıdan bilgi toplamaya çalışıyordum net bir bilgi veremeyeceğim malesef
 
bunun sır olduğunu zannetmiyorum aslında :) siz o atık alan firmasının ekmeğiyle oynuyorsunuz şuan ;)
 
yok amacım size yardım etmemek değil :) görüşme yaptığımızda çıkan atıklarını lisanslı firmalara verdiklerini soylediler detaya inmediler benmde sektör olarak bilmediğim bir sektör tershaneler o açıdan bilgi almak istedim
 
hmm :) o zaman öğrenince bilgilerinizi paylaşırsınız. Benim merakımın sebebi de sizinkine benzer. O sektöre girme ihtimalimiz var ve ön bir araştırma yapmak istiyorum girmeden
 
Üst