• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Tesis Çöken Toz ve PM 10 ölçümleri

Meltem AYAZ

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
23 Ekim 2019
Şehir
Kocaeli
Firma
Leon Çevre Müh.
Merhaba,

Beton Santrali tesisimizde yığma ve taş tozu depolaması yapmaktayız.Çevre İzni kapsamında imisyon ölçümü yapılması istenmiştir. Melbes üzerinden çöken toz iki nokta ve pm 10 4 nokta olarak başvurumu gerçekleştirdim.Atanan laboratuvar modelleme ve çöken toz 2 nokta daha eklemem gerektiğini söyledi.Yönetmeliği inceliyorum fakat modelleme ve neden 2 nokta daha eklenmesi gerektiği konusunda herhangi bir şey bulamıyorum. Yönetmelikte noktalar neye göre belirleniyor veya modelleme çalışması için yönetmeliğe göre nasıl yapılıyor bilgisi olan var mı?

Laboratuvarla bu konuda zaman zaman doğru yönlendirmiyorlar bazen malesef. Sanayi kaynaklı hava kirliliği K.Y ekinde bu konu da bahsediyor fakat tam olarak bir şey çıkaramadım.

Şimdiden teşekkürler
 
Merhabalar,

Kütlesel debi hesabında kontrolsüz olarak hesaplama neden yapılır ? Bir önceki raporumuzda yokken bu seferki rapor için firma böyle bir hesaplama yapmış.
 
@eyuludag hesapalama işlemleri aynı fakat miktarlar farklı oluyor... patlatma yapılan firmada gene kütlesel debi hesabında bu sefer patlatma da ekleniyor ve modelleme yapılması gerekiyor çökentoz -pm10 için ve patlatmadan kaynaklı modelleme gerekiyor raporda ..
 
dediğiniz olabiliyor biraz laboratuvarın işten kaçması olabiliyor şimdi bu kontrollü hesaplama dediğimiz skhkky de katsayıları fatklı kontrollü yani kamyonların üstü kapalı olması, bantların üstü kapalı olması yada pülvarize su kullanımı gibi tedbirler varken kaç çıkar ve tedbir yokken kontrolsüz iken kaç çıkar diye hesaplama yapılır bizler kontrollüyü baz alıyoruz çünkü çoğu firmalarda bahsettiğim sulama yada başka önlemler alıyor faat bazı patlatma yapan firmalarda bu sefer ikisinide hesaplayıp karşılaştırma yapıyoruz sonunda patlatma var ise her türlü iki sonuçta yüksek çıkıyor hesaplamaları ve kontrollü olarak baz alınsa bile değerlendirmesi yüksek değer üzerinden oluyor ..
 
Cevabınız için teşekkürler. Peki kontrolsüzde yüksek çıkan değer Bakanlığa beyan ediliyor mu firma tarafından ?
 
@H.Yet raporlamalarda kontrollü ve kontrolsüz hesaplamaları mutlaka bulunması gerekiyor ..
[automerge]1573642355[/automerge]
hesapalama yüksek çıkarsa burda cezai yaptırım olmuyor sadece ölçüm adedi değiştiriyor ..
 
arkadaşlar merhaba, bir tesisimiz için daha önce çalışmış olduğu danışmanlık firması tarafından çevre izni kapsamında emisyon ölçüm raporu başvurusu yapılmış ancak başvuruda ve ölçümde parametreler eksik olarak sonuç çıkmış. Bu durumu siz daha önce yaşadınız mı ? Yaşadıysanız nasıl bir çözüm buldunuz ?
 
bunun için bakanlığa ve il çevreye yazı yazın tekrar ölçüm yapılacaktır teknik sorun kimden kaynaklanıyor ise .. örneğin lab dan kaynaklanıyor ise labdan tekrar eksiksiz ölçüm istenir yada fabrika tekrar başvuru yapıp ölçüm istenecek ...
 
aslında şöyle bir durum var Ferhat Bey danışman firma eksik talepte bulunmuş ölçen laboratuvarda talebe göre ölçmüş.
 
@adnnf iki tarafta hatalı atanan laboratuvar keşif yapması lazım çünkü danışmanlık firması laboratuvar kadar hakim olamaz o yüzden atıyorum 2 baca vardır yapılması gereken parametreleri eksik giren danışman olabilir fakat laboratuvar keşif yapıp durumu anlatıp aranır durum izah edilir yönetmeliğe dayalı olmak koşulu ile tabi daha sonra güncelleştirme yapılıp gerekli parametreler düzeltilir ... laboratuvarın mutlaka keşif yapması lazımdı ...
 
Sayın Arkadaşlar daha önce melbes başvurusunu laboratuvar görevlendirldikten sonra iptal eden var mı ? Varsa bu durum nasıl gerçekleşiyor ne gerekiyor yardımcı olabilir mi?
 
@adnnf bir dilekçe oluşturuluyor iptal sebebinizi içeren daha sonra firma altına kaşe-imza yapıyor ve melbes@csb.gov.tr adresine bu dilekçeyi iletmeniz gereklidir.İptal ancak bu şekilde sağlanıyor.sadece mail atılması yeterli olmuyor bakanlık firmanın kaşe-imzası bulunan bir dilekçe istiyor.
 
Üst