• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Tesis devri, unvan değişikliği ve i̇zin/lisans devrinin yapılışı

Arkadaşlar Merhaba,

Bilindiği üzere firmalar tesislerinde Unvan Değişikliği veya Devir İşlemleri yapabilmekteler. Öncelikle şu konuya dikkat edilmesi gerekmekte firmanız herhangi bir firmaya tesisini devrini gerçekleştirmiş ise EÇBS üzerinden devir işlemi yapmadan önce deviri alacak firmanızın EÇBS’ne kaydı var mı yok mu? Buna bakılmalı…

Eğer firmanın EÇBS kaydı yok ise devri alacak firma için EÇBS kaydı yapılması gerekmekte olup Hesap(Firma, Kurum) başlığı altına Tesis Eklenmemesi gerekmektedir.

(Çünkü eski firmadan tesis devri yapılacak, tesis ekler iseniz yeni firmanın adı altında hem sizin açtığınız hem de devir aldığınız tesis görünür.Daha sonra kendi ilk başta açtığınız tesisi kapatmak ile uğraşmak zorunda kalabilirsiniz.)

Eğer firmanın EÇBS kaydı var ise yukarıda bahsettiğim gibi devir alınacağı için tesis eklenmemesi gerekmektedir.

NOT: Devir edilecek tesisin
eğer ÇED Gerekli Değildir veya ÇED Olumlu Belgesi var ise her şeyden önce bu belgelerin devrinin yapılması gerekmektedir.

Şimdi yukarıda yazan konuya dikkat ettikten sonra gelelim unvan değişikliği, tesis devir işlemleri ve izin/lisans devri nasıl yapılmakta ondan bahsedelim… (Buraya kadar devir alacak firmanın EÇBS kaydının yapıldığını kabul ederek yazıyorum.)

1 - Öncelikle Devir edecek firmanın EÇBS - Tesis(Şube) Bilgilerine giriyoruz.

2 - Burada Tesis Devir Başvurusu’na tıklıyoruz.

Screenshot_1.png


3 - Tesis Devir Başvurusuna tıkladıktan sonra karşınıza aşağıdaki ekran açılacaktır.

Screenshot_2.png


4 - Burada devri alacak Firmanın Vergi Numarasını yazıyorsunuz. Yetki belgesi bölümüne devri alan ve devri veren firmalarda yetkili olan kişilerin imza sirküleri ile yetki belgeleri yüklüyorsunuz. Ek Belge 1 bölümüne devire veya satışa ilişkin belge yüklüyorsunuz (devir/satış sözleşmesi olur) ve Belge Türü kısmına belgenin adını yazıyorsunuz. (Satış sözleşmesi veya Devir sözleşmesi diye..)

5 - Başvuru Formu Oluştur’a tıkladığınızda karşınıza bir belge çıkmakta, bu belgeyi kaşe imza yaparak ilgili İl Müdürlüğüne vermeniz gerekmektedir.
(İlgili başvuru formunu kaybeder iseniz devir eden firmanın Tesis/Şube Bilgileri’nde Başvuru Tarihçesi butonundan tekrar indirebilirsiniz.)

6 - Sistem çıktısını kaşe imza yapıp müdürlüğe teslim ettikten sonra sistemden devirin yapılmasını beklemek gerekiyor. Sistem üzerinden devir gerçekleşince devri alan yeni firmanın EÇBS sistemine girilerek Unvan Değişiklik Başvurusu’na tıklıyorsunuz.

Screenshot_3.png


8 - Daha sonra karşınıza aşağıdaki ekran çıkacak.

Screenshot_4.png


9 - Burada elinizle tesisin yeni unvanını yazıyorsunuz.
(Dikkat edin Ticaret Sicil gazetesinde ne yazıyorsa onu yazın.) (Tesisin … şubesi ise ticaret sicil gazetesinde yazıp yazmadığını kontrol edin.)

10 - Tesis bilgilerini gösterir belge bölümüne Ticaret Sicil Gazetesi yüklemeniz gerekmektedir.

11 - Başvuru Formunu Oluştur’a tıkladığınızda size başvuru formunu sistem otomatik olarak oluşturmakta olup çıktısını alıp kaşe-imza yaptıktan sonra ilgili İl Müdürlüğüne vermeniz gerekmektedir.

12 - Daha sonrasında unvan değişikliği başvurunuz İl Müdürlüğü tarafından onaylandıktan sonra eski devir edilen firmanın izin veya lisansı var ise e-izin üzerinden bunun devri yapılması gerekmekte.

13 - EÇBS üzerinden e-izin’e girdikten sonra sol taraftaki menüde Çevre İzin/ Çevre İzin ve Lisans Belgesi (Soldan 3. Sırada) bölümüne girmelisiniz. Burada Çevre İzin /Lisans Belgesi Güncelleme – Unvan/Vergi Numarası Değişikliği butonuna tıklamalısınız.

Screenshot_5.png


14 - Buradan sonra istenen evrakları yükledikten sonra başvuru tamamlayabilirsiniz. Daha sonrasında İl Müdürlüğü referans numarası ile ücret yatırmanızı isteyecek. Ücretin yatırılıp tekrar başvuruyu tamamlamanızdan sonra devir işleminiz tamamlanmış olacak. Müdürlüğün onaylamasının ardından eski tesise ait ne varsa tüm sistem yeni tesis üzerine geçmiş olacak.

NOT:
Unutulmamalı ki İzin/Lisans devri yapılınca geçerlilik süresinde herhangi bir uzama ilave vs. olmamaktadır. Son 1 gün kala izin/lisans devri yaparsanız devir alınan tesisin 1 gün sonra izin/lisans yenilemesi gerekmektedir.​

screenshot_1-png.26891



screenshot_1-png.26893
 
Moderatörün son düzenlenenleri:
Tamda Suanda Bu konuyla ilgili bi sorunum var. Yardimci olursanız çok sevinirim.Yeni çalışmaya başladığım yerde söyle bi problemle karşılaştım. Bi firma unvan değişikliği yapıyor fakat sisteme girdiğimde eski ismiyle de yeni ismiyle de kaydı görünüyor. Hatta eski tesis yeni tesisin şubesi olarak görünüyor. Fakat bu durumdayken yeni tesisin butun izin belgeleri eski firmanın çkn siyle yapılmış. Tüm belgelerde eski firmanın çkn si yaziyor bu durumda nasıl bi yol izleyebilirim? Yardımcı olursanız çok sevinirim
 
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
MervegvnSorunu doğru mu anladım bilmiyorum.
Yeni tesis için gfb izin başvuruları yapılırken res'en başvurular eski tesis üzerinden yapılmış ve o başvurulara göre gerekli başvurular onaylanmış.
Yukarıda anlattığım gibi yapılmış bir başvuru söz konusu ise yapacagınız bir düzeltme yok yeni tesis için tekrardan yeni başvuru yapılması gerekmektedir.
 
Üst