• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Tesise tam zamanlı personel atama ekranı

sefakopan

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
4 Kasım 2015
Firma
Çevre Mühendisliği
Müstakil Çevre Görevlisi menüsünün adı değişmiştir. Yeni adıyla Tesisde Tam Zamanlı Çalışan Listesi olmuştur. Bu ekranda atama yapılan çevre görevlilerin onay işlemleri kişilerin kendi sayfasındaki ana sayfa da görülmeyecektir.Onay işlemlerini görebilmek için Kullanıcı İşlemleri menüsü altındaki Onay bekleyen işlemleri tıklayınız. Burda gözüken 2 adet onay işlemini kabul ettikten sonra atamanız yapılmış olacaktır.İlgili kişilere duyrulur...

sistemde böyle bir mesajla karşılaştım. Tesiste kendi üzerime görünmesine rağmen onay bekleyen işlem olarak gelmedi. Hala sistemde çevre izin ya da gfb izin konularında başvuru yapamıyorum. Yardımcı olabilirmisiniz ? Sisteme noter onaylı belgemi yükledim ve onaylı görünüyor. Tesisin izin lisans konularını yapamıyorum.
 
Tesise çevre görevlisi ataması yapmak için şahıs uygulamaları-yeterlilik uygulaması-sol tarafta açılan kısımda en altta tesis işlemleri-tesise çg ekle- kısmında sadece bizim danışmanlık firmamızın adı çıkıyor. önceden danışmanlığını yapmış olduğumuz bütün tesisler görünüyordu.. sistemsel bir sorun mu-yoksa benim öngöremediğim birşey mi var
 

Ekli dosyalar

  • Ekran Alıntısı.PNG
    Ekran Alıntısı.PNG
    38.8 KB · Görüntüleme: 368
Danışman firma adı altında değilde bireysel olarak demek istedim. Tam zamanlı çevre görevlisi olarak atama ekranı çıkmıyor. Ama noter onaylı belge yüklenip onaylandı görünüyor
 
Arkadaşlar günaydın
EÇBS > ŞAHIS UYGULAMALARI > YETERLİK UYGULAMASI kısmına girdikten sonra, sol menüde yer alan "KURUM\KURULUŞ İŞLEMLERİ > müstakil çevre görevlisi atama diyerek kendimi atadım daha sonra kendi eçbs'den onay bekleyen işlemlerden 2 onayı verdim. Sorun şu ki kendi sayfama girdiğimde tesis listem boş gözüküyor ama kişisel bilgilerimde çalıştığım kurum ve tesis sorumlusu ve çevre görevlisi olduğum yazıyor.

Birde firmanın EÇBS'de hesap kısmı boş fakat tesis listesi dolu bu normal bir durum mu?
 
Yeterlik sayfasındaki tesis listeniz ÇYB ya da Danışman Firmada iseniz görünüyor. Tam zamanlıda o bölümde firma görünmüyor diye biliyorum. Bahsettiğiniz sayfa sözleşme yüklenen bölüm.

Diğer kısıma gelecek olursak; sadece sizde Hesap kısmında görünmüyorsa sizi "TESİS YETKİLİSİ" olarak atamışlardır. Görememeniz normaldir. Ama tesisin asıl yetkilisinde de Hesap kısmı boş görünüyorsa; eski sistemden aktarım yapılırken doğru kişinin üzerinden aktarılmadığı için bu sorunlar olabiliyor.

Ben de yaşadım aynı durumu; bir firmamın HESAP kısmında görünmemesine rağmen TESİS kısmında görünmesi durumunu. İşin kötü yanı HESAP kısmını aktifleştirmeden TESİS kısmını aktaramadığınız için epey zorluk çekmiştim. Nihayetinde "HESAP" kısmının tesisin eski sahibinde olduğunu öğrendim.
 
@Cem Yılmaz Merhaba Cem Bey ben şimdi onaylanan firmaya kendimi atayacağım firma yetkilisinin TC ve şifresi ile sisteme girdim tesise çg ekle dediğimde tesisi seçiniz kısmı çıkmıyor acaba yanlış yerden mi işlem yapıyorum?

Tesise tam zamanlı ćalışan listesinden de yükleyemiyorum benim başka firmada çalıştığımı söylüyor
 
@kubraeren Kübra Hanım siz danışman firmada değil miydiniz? Eğer öyleyse:

1- Danışman Firma'nın EÇBS yetkilisi olarak (siz de olabilirsiniz), E-YETERLİK uygulamasına girin.
2- Sol menülerde yer alan TESİS İŞLEMLERİ > DANIŞMAN FİRMA HİZMET VERİLEN TESİSLER sekmesine gidin.
3- Burada firmayı vergi no ile aratıp, tesise danışmanlık vereceğiniz sözleşme tarihini girin.
4- Tesisin yetkilisinin EÇBS hesabına girip E-YETERLİK uygulamasına girin.
5- Sol menüden "Kurum\Kuruluş İşlemleri > Onay Bekleyen İşlemler" sayfasına girip sözleşmenizi yükleyerek onaylayın.
6- Danışman Firma'nın EÇBS hesabına girip tekrar E-YETERLİK uygulamasına gidin.
7- Sol menüden "TESİS İŞLEMLERİ > TESİSE ÇG EKLE" dedikten sonra kendinizi atayabilirsiniz.
 
Merhaba farklı bir konuda sorum olacaktı. yeni kurulan bir fabrikaya ruhsat alırken çevre konusunda neler yapılır ?
Yeni kurulan fabrikada çevre mühendisi olarak neler yapmak nasıl çalışmak gerekir ?
 
@Cem Yılmaz Aynen danışmanlık firmasında çalışıyorum. 3.madde de takılı kaldım ekle deneme rağmen ekleme yapmıyor tekrar aynı sayfayı açıyor acaba sistemli bir şey mi
 
Ruhsat derken İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatı mı?
Bunun için çevreden 2 evrak önemli; ÇED Görüşü ve Çevre İzni (ya da GFB).

Diğer konuyla ilgili mesajımı zaten okuyup beğenmişsiniz :) Tekrar aynı şeyleri anlatmaya gerek yok sanırım.

@kubraeren Tesisi sol menüden sağa aktarıyor musunuz? Sağda yer alanlar, danışmanlık verecekleriniz.
 
Teşekkürler :) evet beğendim fakat yeni kurulduğu için benden önce bir mühendis bir döküman hiçbirşey yok ilk iş tecrübem olduğu içinde nasıl yol izleyeceğim konusunda bi fikrim yok açıkçası..
 
@Cem Yılmaz Bu dediğiniz tüm işlemleri yaptım üzerine protokolde yükledim kendi sayfadan fakat bunu yapmadan önce çg ekle de kapsam belirlemek gerektiği uyarısı yaptı bunu şimdi yapmak durumunda mıyım yani işlem eksik mi kalır
 
@kubraeren Tabi tesisin kapsamı belirlenmeden atama yapamazsınız. Çünkü kapsama göre kredi eklenecek size. O da kolay, hemen Danışman Firma'nın hesabındayken Danışmanlık Hizmeti Verilen Firma Listesi kısmına girip kapsamı seçebilirsiniz.
 
@kubraeren "ÇG Ata" bölümünden atamanızı da yaptıktan sonra her ay gideceğiniz tarihi belirlemekten başka bir işiniz kalmadı ? Geçmiş olsun.
 
Önceki cevapları görüntüle…
Üst