• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Tesislerden Atık Gönderimi Nasıl Sağlanır? # Resimli Anlatım #

Cem Yılmaz

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
19 Aralık 2009
Şehir
Tekirdağ
Firma
Güneş Çevre Danışmanlık
Merhaba,

Aslında güzel bir soru sordunuz, ben de bilmiyordum ancak biraz araştırınca öğrendim :) Normalde İl Müdürlüğü denetimde istiyor sanıyordum. Ancak yönetmelikte de yeri varmış. Tek fark; çevre ile ilgili bir yönetmelik değil. Şöyle ki:

Resmi Gazete:
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .

Madde 4 (Tanımlar)
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .

Yönetmeliğin devamında da eşya ve mal taşınımında bu evrakları zorunlu kılmışlar :)
 
Motat sisteminde lisans numarası nerde yazıyor acaba
 
Atık işleme tesisi için soruyorsanız unvan ya da vergi numarası ile çıkıyor. Ancak orada çıkan, firmanın lisans numarası değil Çevre Kimlik Numarası (ÇKN). Lisans numarası belge üzerinden edinilir.
 
Tamam teşekkürler çkn ile belirteceğim
 
aynı ünvanlı iki tehlikesiz atık geri dönüşüm tesisi arasında tehlikesiz atık taşıma nasıl olmalı
 
Önceki cevapları görüntüle…
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
Umur Ç.Üstadım,

Aynı vergi numarasına sahip merkez ve şube firmaların ticaret sicil gazetesinde ana sözleşmelerinde birbirlerine fatura kesebilir ibaresi varsa tat firması gdt firmasına fatura kesebilir. Ancak ana sözleşmelerinde fatura kesemez ibaresi yer almıyor ve fatura kesilirse müfettiş tarafından yapılan incelemeler sonucunda ana sözleşmeye fatura kesilmesinin eklenmesini isteyebilir. Bir de atık alındı makbuzu tarzı düzenleme olabilir ancak en sağlam yol fatura kesmektir.
 
Cem YılmazCem bey merhaba bir konu hakkında danışmak istiyorum. Bir firma var sadece 20 01 01topluyor ve belgesi var. Aynı firmanın GDT si var hemde farklı şehirde şubesi ( vergi numaraları aynı) Toplanan malzeme için gider pusulası kesiliyor. Topladıkları malzemeleri de irsaliye düzenleyip GDT ye gönderiyor ama fatura hiç yok. Bu durum olabilir mi, yani sadece irsaliye ile bu kişi çıkış yapabilir mi ellerinde fatura olması da gerekmez mi. Ben faturası olmayan irsaliyeyi işlemem mesela bu reele dönüşmemiştir benim için. biz ambar durumundayız diyor firma. Birde irsaliyelerinde GDT ye ait bilgiler yazıyormuş ben ellerinde var olan irsaliyelere üst kısımlarına kendi kaşelerini vurmalarını söyledim. En azından denetim olursa elimizdeki irsaliyeleri çöpe atmadan bu şekilde değerlendirdik derler orası zaten merkezimiz gibi falan. 1 yıldır giriş var ama çıkış olarak işlenen fatura yok ve irsaliyelerde işlenmemiş.

umarım anlatabilmişimdir tam olarak sorunumu.
 
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
Ömer EsFatura, o malın (atığın) ekonomik karşılığının olduğunun göstergesi. İl Müdürlüğü faturayı incelemek zorunda değil çünkü mali değerinin olup olmadığını bilemez. O kısım artık maliyelik bir iş olup, Çevre Şehrciliğe ispatlamak zorunda da kalmazsınız. Ancak irsaliyeyi görmek isteyebilir ki bu konuda da doğru olanı yapıyorsunuz. Atık sizden alındıktan sonra nereye götürülüyorsa irsaliyelerde o bilgi yer almalı. Sizden sonra bir yere gidiyorsa (atık ara depolama dışında) önemi kalmıyor.
 
Üst