• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Tez çalışmam için yardım eder misiniz?

simgeisik

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
2 Ocak 2016
Firma
T TEKSTİL
merhaba arkadaşlar,

Sayfanıza bende yeni katıldım. Tez çalışmam için kapsamlı bir konu arıyorum ama henüz elle tutulur birşey bulamadım. Çorap üretimi yapan bir firmada çalışıyorum. Atıklarla ilgili bir tez konusu hazırlamak isityorum. Hem firmanın işine yarayacak hem de tezimde başarılı olmamı sağlayacak bir konuya ihtiyacım var. Çıkan atıklar; orlon kenarı, kontamine atık, plastik bidonlardır. Tüm atıklarımızı çeşitli atık firmalarına satmaktayız. Orlon kenarının miktarı fazla olduğu için bunlarla ilgili birşey yapılabilir yada atıkların ayrıştırılması konusunda ... Ayrıca sakata ayrıdığımız nylon çorap miktarımız da yukarıda bahsettiğim atıklar kadar fazladır. Sizce nasıl bir çalışma yapabilirim?
 
belirttiğin atıklardan ziyade atıklarla alakalı güzel fikirler konular her zaman üretilebilir tez konuları için ancak çalıştığın sektör ve bulunduğun iş yerine göre konu seçimin ve konu üretimin malesef kısıtlanıyor (şahsi fikrim). benim anladığım orjinal fikir, yapılabilir bir uygulama, hem mesleki gelişim hem de firma için güzel bir çalışma. bunun için çorap fabrikasının çevre danışman firması ile iletişime geçmen senin için iyi bir fikir edinmene yarar sağlayacak. bulunduğum ilde sadece yurt dışına üretim yapan tanınmış bir çorap fabrikası var. gerekirse danışmanı ve bünyesinde çalıştırdığı mühendisle seni iletişime geçirebilirim.
 
Bana bu imkanı sağlarsanız çok sevinirim. Fimadaki ilgili arkadaşlarla birlikte yapacağımız çalışmayı düşünüyoruz fakat elle tutulur bir konu halen bulamadık... Süre de kısıtlı olduğu için bir an evvel netleştirmem gerekli.
 
Üst