• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Tezsiz Yüksek Lisans için ALES Kaldırıldı.

Veysel Kılıç

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
30 Temmuz 2010
Firma
Gökşin İnş. Tic ve San Ltd Şti.
Tezsiz Yüksek Lisans programları için uygulanan Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES) kaldırıldı. Üniversitelerarası Kurul 'un aldığı karara göre, üniversitelerde Tezsiz Yüksek Lisans yapmak için aranan ALES şartının, Tezsiz Yüksek Lisans programları için kaldırıldığı bildirildi. THK Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Ünsal Ban, twitter adresinden geçtiğimiz günlerde "Ales sınavı kalkmalı, hayat boyu eğitimin önündeki engel kalkmalı!" çağrısında bulunmuştu. Bununla da kalmayan Prof.Dr. Ünsal Ban Üniversiteler Arası Kurul'un (ÜAK) dünkü toplantısında bu yönde bir teklif sundu. Prof.Dr. Ban'ın teklifini değerlendiren ÜAK, tezsiz yüksek lisans için ALES sınavının kalkmasını uygun gördü. Böylece "hayat boyu eğitimin" önündeki en büyük engellerden biri ortadan kalkmış oldu.

haber7.com/egitim/haber/924752-tezsiz-yuksek-lisans-icin-ales-kaldirildi
 
Üst