• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Tıbbı Atık Yeni Formu!

Eda Tekin

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
17 Mart 2010
Şehir
Kocaeli
Firma
ASM ARITMA SİSTEMLERİ
İyi Çalışmalar :

Hastanelerden Tıbbi Atıklar Toplanırken atıkları toplayan firmalar hastanelerden yeni form istemişler ve atıkları almamışlar.Bu yeni form tam olarak nedir bu konuda bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursanız sevinirim. Bu yeni formu nereden temin edilecek ve formu temin edene kadar ne gibi yol izlememiz gerekiyor ?
 
Hastaneler bağlı oldukları İl Çevre Müd.den Ulusal Atık Taşıma Formunu satın alabilirler. Bir koçanı 25 TL (İstanbul İl Çevrede) Vakıf Banka para yatırılıp bir dilekçe ile ödeme makbuzu İl Çevre'ye götürülüyor ve UATF ler alınabiliyor (toplu halde alım yapabilirsiniz).
 
Helal olsun cidden atığı almadılar demek. Ticaret mantığı gün geçtikçe değişiyor anlaşılan :))) Bu tıbbi atık firmalarında neden artış olmuyor neden ortada bir rekabet yok anlamış değilim.
 
Evet alamışlar eğer alırlarsa atığı alan firmaya yüklü meblağda ceza keseceklerini söylemişler :)
 
Öyleymiş hastanelerin zaten bir şeyden haberi yok . Olsa bile döner sermayeden para gideceği için ilgilenmiyorlar :)
 
@CMNet Okuru

İş yeri revirleri de bu kapsamda değerlendirilmesi gerekir değil mi? Yazının dağıtım kısımında sadece hastanelerden bahsedildiği için aklımda soru işareti oluştu.
 
Dağıtımdaki yazıya değil de Tıbbi Atıkların Kontrolü Yönetmeliğine bakabilirsiniz. Revirler için sadece alındığına dair bir makbuz imzalı bir form yeterliydi diye hatırlıyorum. Siz yine de bir yönetmeliğe bakın.
 
@Göksel Kurtuluş

Yönetmeliğe baktım; yönetmelik, tıbbi atığın geçici depolama sahasından bertaraf için alındığı anda bu formun doldurulması gerektiğini söylüyor. Geçici depolamanın tanımı ise Atıkların bertaraf alanına taşınmasından önce ünite içinde inşa edilen birimlerde veya konteynerlerde 48 saati geçmemek üzere geçici süre ile bekletilmesini, diye geçiyor. Ünite içinin tanımı da bana göre revirleri kapsıyor.
 
“f) Geçici atık depolarından bertaraf tesislerine taşınması sırasında Tehlikeli Atıkların Kontrolü Yönetmeliğinin 12 nci maddesinde yer alan esaslara uyulması ve mezkûr Yönetmeliğin ekindeki EK-9A’da yer alan Ulusal Atık Taşıma Formunun kullanılması zorunludur.”
“EK-1’de yer alan (c) bölümünde belirtilen ünitelerden kaynaklanan tıbbi atıkların taşınması sırasında ulusal atık taşıma formu kullanılması şartı aranmaz; ancak tıbbi atıkların ünitelerden alınması esnasında tıbbi atık alındıbelgesi/makbuzu kullanılması zorunludur.”
Link:
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
 
T.C Çevre Ve Şehircilik Bakanlığı Döner Sermayesi
Türkiye Halk Bankası
Gelir Kodu: 203 Ulusal Atık Taşıma Formu Ücreti
1 Adet Cilt 25 TL
 
Bu uygulamadan herkes haberdar değil bazı hastaneler hala bunu bilmiyor ve normal atık toplama işlemi devam ediyor
 
Arkadaşlar aynı durumla bende karşılaştım, iş yeri revirleri ayakta tedavi merkezi olarak görünüyor ve tıbbi atıkların kontrolü yönetmeliği Ek-1'de (b) bendinde orta miktarda atık üreten sağlık kuruluşları sınıfına girdiğinden ulusal atık taşıma formu kesilmesi gerekiyor.
 
Üst