• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Tıbbi atık yönetimi eğitimi

Arkadaşlar bir hastaneye tıbbi atık eğitimi vereceğim ama güncel haline baktığımda hangi atıkların tıbbi atığa girdiği konusunda ayrıntılı bir bilgi bulamadım.Tehlikeli ve tıbbi atıkların ayrımı konusunda vs.Kullanabileceğim bir döküman var mıdır?Slayt için.
 
Teşekkür Ederim,bilgilendirdiğiniz için bana şöyle bir soru yöneltildi hastaneden çıkan örneğin hepatit b li bir hastanın kanından alınan numuneyi lavabolara döküyoruz vs.yada bir virüs hem kan yoluyla hemde dışkı yoluyla bulaşabiliyor diyelim bunların hepsi kanalizasyona gidiyor.Biz o numune örneğini aldığımız kabı tıbbi atığa atıyoruz ama kanalizasyona dışkıyla birlikte gidiyor.Atıksuya karışıyor bunun için ne yapmalıyız?

Tüm hastanelerde böyle olduğunu düşünüyorum çünkü alınan bir önlem göremedim.
 
Lavaboya dökmek mi? Bu yasak. Onu geçtim imha da edemezler. ADR ye tabi olduğundan, Sınıf 6.2 Kat. B deniyor. Hastanelerde bu konuda ciddi sorunlar var zaten.
 
tıbbi atık firmasından toplama kabı isteyin, lavaboya veya çöpe dökülmesi büyük sorunlara salgın hastalık ve ölümlere yol açabilir
 
Üst