• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Tıbbı atık

hacerkoc

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
19 Nisan 2017
Firma
hitit eğitim ve araştırma hastanesi
Arkadaşlar ben hastanede görev yapmaktayım.Size bir sorum olacaktı.Yoğun bakımlarda ki hastaların banyo suları tıbbı atığa girer mi?
 
g) Genotoksik atık: Hücre DNA’sı üzerinde mutasyon yapıcı, kanserojen veya insan ya da hayvanda düşüğe neden olabilen türden farmasötik ve kimyasal maddeleri, kanser tedavisinde kullanılan sitotoksik (antineoplastik) ürünleri ve radyoaktif materyali ihtiva eden atıklar ile bu tür ajanlarla tedavi gören hastaların idrar ve dışkı gibi vücut çıkartılarını diyor yönetmelikte sadece
 
@hacerkoc kim ediyormuş? : ) bir de madem yoğun bakımların hepsi enfekte hasta, neden tekrardan enfekte hasta odaları düzenleniyormuş?

hastanede çalışan çevre mühendisiyim bu arada.
 
Ben de hastanede çalışıyorum enfeksiyon doktorlarına danışabilirsiniz. Benim çalıştığım hastanede sadece bebek yoğun bakım var . Enfeksiyonlu olanları izolasyon odalarına alıyorlar ve bu odadaki bebeklerin bütün atıkları tıbbi atık olarak kabul ediliyor.
 
konuyla pek alakalı değil ama başlık olarak buraya yazıyorum patlayıcı kimyasalların suya karışması sonucunda nasıl bir arıtma uygulayabiliriz bununla ilgili bilgisi olan ya da yayın önerebilecek olan var mı ?
 
TIBBİ ATIKLARIN KONTROLÜ YÖNETMELİĞİ
e) Enfeksiyon yapıcı atık: Enfeksiyon yapıcı etkenleri taşıdığı bilinen veya taşıması muhtemel; başta kan ve kan ürünleri olmak üzere her türlü vücut sıvısı, insan dokuları, organları, anatomik parçaları, otopsi materyali, plasenta, fetus ve diğer patolojik materyali, bu tür materyal ile bulaşmış eldiven, örtü, çarşaf, bandaj, flaster, tamponlar, eküvyon ve benzeri atıkları, karantina altındaki hastaların vücut çıkartılarını, bakteri ve virüs tutucu hava filtrelerini, enfeksiyon yapıcı ajanların laboratuvar kültürlerini ve kültür stoklarını, enfekte hayvanlara ve çıkartılarına temas etmiş her türlü malzemeyi, veterinerlik hizmetlerinden kaynaklanan atıkları
o) Tıbbi atık: Enfeksiyon yapıcı atıkları, patolojik atıkları ve kesici-delici atıkları


EK-1
TIBBİ ATIK ÜRETİCİLERİ

  1. Üniversite hastaneleri ve klinikleri
  2. Genel maksatlı hastaneler ve klinikleri
  3. Doğum hastaneleri ve klinikleri
  4. Askeri hastaneler ve klinikleri
  5. Toplum sağlığı merkezleri, aile sağlığı merkezleri, dispanserler ve benzeri birinci basamak sağlık kuruluşları
  6. Diğer sağlık merkezleri, tıp merkezleri
  7. Ayakta teşhis ve tedavi hizmeti veren merkezler
  8. Diyaliz merkezleri
  9. Morglar ve otopsi merkezleri
  10. Tıbbi ve biyomedikal laboratuvarlar
  11. Biyoteknoloji laboratuvarları ve enstitüleri
  12. Mikrobiyoloji laboratuvarları
  13. Tıbbi araştırma merkezleri
  14. Kan bankaları ve transfüzyon merkezleri
  15. Acil yardım ve ilk yardım merkezleri
  16. Ambulans hizmetleri
  17. Rehabilitasyon merkezleri
  18. Fizik tedavi merkezleri
  19. Sağlık hizmeti verilen diğer sağlık kuruluşları (doktor muayenehaneleri, diş ve ağız sağlığı muayenehaneleri ve benzerleri)
  20. Bakımevleri ve huzurevleri
  21. Hayvan hastaneleri
  22. Hayvanlar üzerinde araştırma ve deneyler yapan kuruluşlar
  23. Veteriner kontrol ve araştırma enstitüleri
  24. Veteriner poliklinikleri ve muayenehaneleri
  25. Hayvanat bahçeleri
  26. Akupunktur merkezleri
  27. Evde yapılan tedavi ve hemşire hizmetleri
  28. Güzellik, kulak delme ve dövme merkezleri
  29. Eczaneler
  30. Bu listede yer almayan ancak faaliyetleri sonucu tıbbi atık oluşumuna neden olan kişi, kurum ve kuruluşlar.
BENCE TIBBİ ATIĞA GİRER. EMİN OLAMAZSAN İL MÜDÜRLÜĞÜNE GÖRÜŞ SOR YADA TOPLAYIP/STERİLİZASYON YAPAN FİRMANIZA.
 
@Basak KESKIN

Bu makalede cam kabugunun TNT yi absorbe ettigini ve sistemde ne sekilde kullanilabilecegini anlatmislar.
 

Ekli dosyalar

  • Treatment of Explosives contaminated water.pdf
    53.6 KB · Görüntüleme: 6
Yoğun bakımlardaki banyolar diğer hasta odaları gibi değerlendirilir. Banyo suyu olarak yalnızca iyot tedavisi gören hastaların banyoları ayrı borularla farklı tanklarda toplanır ve yarılanma ömrü dolması beklenir. Bunun dışında herhangi bir ayrı banyo uygulaması yok. Ameliyathane gibi kan ile karışık sıvı çıkabilecek yerlerde (el yıkama faaliyeti sonucu vs.) Ayrıca atıksu kanalına verilmeden önce dezenfeksiyon işlemine tutulabilir. En azından benim gördüğüm uygulamalar bu yönde.
 
Üst