• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Tıbbi atıkların beyanı

İbrahim Uysal

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
23 Mayıs 2011
Firma
Sistem Mühendislik Dan. İnş. Mad. Orm. Nak. İth. İhr. Em. San. ve Tic A.Ş.
Kamu hastaneler birliği'nin tıbbi atıkların TABS üzerinden mart ayı sonuna kadar bildirmlerin yapılması gerektiğiyle ilgili bir yazı ulaştı elimize. Sizlerinde bilgisine.
 
Ayrıca çevre yönetim birimi devri ile ilgili de bir yazı gönderilmiş.

tıbbi atık beyanı.jpg

çevre yönetim birimi devri.jpg
 
merhabalar;

ayakta tedavi merkezi diye geçen tesis içinde kurulan revirde oluşan tıbbi atıklarında mı TAB beyanına girilmesi gerekiyor?
 
Revirlerde oluşan tıbbi atıkların TABS a girilmesi daha önceden de isteniyordu çoğu İl Çevre tarafından. Hastaneler için olan yeni bir durum ancak Özel Hastanelere böyle bir yaz ıgelmedi henüz, en azından bize gelen bir yazı yok.
 
ben 5 yıldır TABS beyanına tıbbi atık girişi yapmıyorum. sadece atık yönetim planında belirtiyorum. acaba yeni değişiklik mi sözkonusu?
 
tıbbi atıkların TABS girilmesi hak. yazı bizede geldi, TABS giriş yapacağız fakat atık kodu hakkında netlik kazanmak istedim, kesiciler için ayrı UATF düzenlemiyoruz, bu kapsamda 18 01 02 bana mantıklı geldi sizin bu konudaki düşünceleriniz nedir.?

18 01 01
Kesiciler (18 01 03 hariç)
18 01 02
Kan torbaları ve kan yedekleri dahil vücut parçaları ve organları (18 01 03 hariç)
18 01 03*
Enfeksiyonu önlemek amacı ile toplanmaları ve bertarafı özel işleme tabi olan atıklar
18 01 04
Enfeksiyonu önlemek amacı ile toplanmaları ve bertarafı özel işleme tabi olmayan atıklar (örneğin sargılar, vücut alçıları, tek kullanımlık giysiler, alt bezleri)
18 01 06*
Tehlikeli maddeler içeren ya da tehlikeli maddelerden oluşan kimyasallar
18 01 07
18 01 06 dışındaki kimyasallar
18 01 08*
Sitotoksik ve sitostatik ilaçlar
18 01 09
18 01 08 dışındaki ilaçlar
18 01 10*
Diş tedavisinden kaynaklanan amalgam atıkları
 
Fabrika revirindeki kan ile temas etmiş pamuk vb için hangi kod daha uygun olur. Bende sırf şu tıbbi atık larda tabs a eklenecek diye bekliyorum
 
Az miktarda tıbbi atık üreten ve atığı alındı belgesiyle teslim eden yerlerde tıbbi atıkla ilgili bildirim nasıl yapılmalı ?
 
Bildirim atık miktarı az veya çok yapılması gerekiyor. Normalde zaten tehlikeli atık bildirimi yapılıyordu, şimdi aynı sistemden TABS üzerinden tıbbi atıkları da bildireceğiz. Bu arada özel hastanelere de yazı geliyor sanırım, bende bir tane var.
Benim kafamı karıştıran konu ise, Atık Yönetim GM'nin sitesinde Atık miktarlarının ve departmanların olduğu bir excel tablo vardı. Sağlık Bakanlığı'na bildirilmesi gereken diye bir başlıkla mı ne paylaşılmıştı. Bu konuda bir şey yapan var mı ?
 
@ECK
O sanırım bir kere gönderilen birşeydi, benim çalıştığım hastanede ben işe başlamadan önce gönderilmiş sanıyorum. Ancak zorunluluğu olan birşey midir bilemiyorum.
 
yenilenen tıbbi atık yönetmeliği çerçevesinde, bağlı olduğunuz ilde anlaşmalı firma aylık ya da iki ayda bir tıbbi atığınız olsa da olmasa da firmanıza uğramakta. ve sizden imza alınması gerekmekteymiş. bilginize.
 
@brju
Tıbbi Atıkların Kontrolü Yönetmeliğinde şöyle bir ifade var, buna da dikkat etmenizi tavsiye ederim.


Atıkların Geçici Depolanması
Geçici depolama
Madde 18- EK-1’de yer alan ve en az 20 yatak kapasitesine sahip üniteler geçici atık deposu inşa etmekle, daha az yatağa sahip üniteler ise aynı işlevi görecek konteyner bulundurmakla yükümlüdürler.
Atıklar, bertaraf sahasına taşınmadan önce 48 saatten fazla olmamak üzere bu depolarda veya konteynerlerde bekletilebilir. Bekleme süresi, geçici atık deposu içindeki sıcaklığın 4 °C nin altında olması koşuluyla bir haftaya kadar uzatılabilir.
 
Bu şimdilik İstanbulla sınırlı olupta sonradan heryerde başlıyacak bir uygulamamıdır kio_O ayrıca bu atık kovalarına yer bulmakta çok zor olur heralde...
 
Üst