• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Tibbi atiklarin kontrolü talimati

Erkan Dündar

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
24 Şubat 2012
TIBBİ ATIKLARIN KONTROLÜ TALİMATI
1. AMAÇ VE KAPSAM: Bu talimat; merkez binada ve şantiyelerdeki tıbbi atıkların personele ve çevre sağlığına zarar vermeden ayrı olarak toplanması ve nihai bertarafı için yetkililere teslim edilmesi esaslarını açıklar. Bu talimat merkez bina ve tüm şantiyeleri kapsar.
2. SORUMLULUKLAR: Bu talimatın uygulanmasından merkezde YT ve Merkez Hekimi, şantiyede ise Şantiye Şefi, ŞYSS ve Şantiye Hekimi sorumludur.
3. TANIMLAR ve KISALTMALAR:
ŞYSS: Şantiye Yönetim Sistem Sorumlusu, Şantiyelerde ISO 9001:2000, ISO 14001 ve OHSAS 18001 yönetim sistemlerinin gerekliliklerini ŞYP’ lerde belirtilen şekilde yerine getiren kişi.
YT: Yönetim Temsilcisi
4. PROSEDÜR AKIŞI:
4.1. Tıbbi Atıkların Toplanması
4.1.1. LİMAK’ daki tıbbi atıkların tıbbi atık çöp bidonlarına atılmasından merkezde Kalite Sorumluları ve Merkez Hekimi, şantiyede ise Şantiye Şefi, Kalite Sorumluları ve Şantiye Hekimi sorumludur.
4.1.2. Tıbbi atıklar diğer atıklardan ayrı olarak tıbbi atık torbası geçirilmiş kapaklı çöp bidonlarında sıkıştırılmadan toplanır.
4.1.3. Tıbbi atık torbası geçirilmiş çöp bidonları, tıbbi atık çıkan bütün odalarda ve alanlarda bulunur.
4.1.4. Bu çöp bidonları, şantiyede atıkları toplamayla görevlendirilen kişi tarafından haftada bir defa dezenfektan maddelerle dezenfekte edilir.
4.1.5. Serum ve ilaç şişeleri gibi tekrar kullanılabilecek cam malzemeler, cam şişe kumbaralarına atılarak toplanır. Ancak enfekte olduğundan şüphelenilen serum şişeleri tıbbi atık torbasına atılır.
4.1.6. Tek kullanımlık tıbbi malzemeler geri kazanım düşünülmeden tıbbi atık torbasına atılır.
4.1.7. Kesici ve delici tıbbi atıklar cam ( serum şişesi gibi) ağzı kapaklı bir kapta muhafaza edilir ve tıbbi atıklarla beraber bertaraf edilir.
4.1.8. Kesici ve delici tıbbi atıkların çıktığı ünitelerde, tek kullanımlık atık kutularında toplanır ve tıbbi atık torbalarına atılır.

4.2. Tıbbi Atıkların Nihai Bertarafı İçin Tıbbi Atık Toplama Ekiplerine Teslim Edilmesi
4.2.1. Tıbbi atıklar anlaşma yapılan sağlık merkezi (hastane, sağlık ocağı, dispanser vb.) kuruluşlarına teslim edilir.
4.2.2. Tıbbi atıklar ‘’Tıbbi Atıkların kontrolü Yönetmeliği’’ ne uygun olarak toplanır, depolanır ve bertaraf edilir.
5. İLGİLİ DOKÜMANLAR:
Tıbbi Atıkların Kontrolü Yönetmeliği
 

Ekli dosyalar

  • YS-T14_Tibbi_Atiklarin_Kontrolu_Talimati.doc
    119.5 KB · Görüntüleme: 62
Üst