• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

TMGD Sınavına hazırlık

Melike Yıldız Kurtar

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
19 Mart 2017
Şehir
İstanbul
Firma
Etken Çevre Danışmanlık
Merhaba arkadaşlar,

Nisan ayında yapılacak olan TMGD sınavına gireceğim fakat katılacağım kursun eğitimleri mart ayında başlayacak. Bu birkaç haftalık süreçte sınava yönelik nasıl bir hazırlık yapabilirim? Çıkmış sorulara bakayım dedim ama eğitime katılmadan soruları çözmek pek mümkün değil sanırım, en azından eğitimde bana kolaylık sağlayacak bir ön hazırlık yaparsam iyi olur diye düşünüyorum. Daha önce bu sınava hazırlanmış olan arkadaşlar tecrübelerini paylaşırsa çok sevinirim..
 
Merhaba,
Maalesef bu sinav daha önceki sınavlara pek benzemiyor. Sınav süresi boyunca sorunun cevabını kitabın içinde en hızlı şekilde bulmanız gerekiyor. O yüzden eğitimde de göreceksiniz ADR kitabının her tarafı sticker dolu olacak. Konuları bilmeden çıkmış sorulara bakmanız pek bir anlam ifade etmiyecektir. Şuan içın tavsiyem ADR kitabına göz gezdirmeniz. Endişelenmeyin eğitimde konular zamanla oturacaktır.
 
Kolay bir sınav olduğunu söyleyemeyeceğim ama başaramayacağınız birşeyde değil. Eğitim ilerledikçe herşey daha iyi yerine oturacaktır. Şimdiden başarılar..
 
@Melike Yıldız
Bende bu belge var hatta şuan bu işi yapıyorum ben. Malesef ki almak o kadar da kolay olmayacak. En önemlisi TMGD ye ayıracak bir vaktinizin olması gerekli hem biyerlerde çalışıp hemde sınava çalışmak pek kolay bişey değildir.
 
@Gökhan B.
Herkesten sınavın çok zor olduğu şeklinde yorumlar alıyorum ama çalıştığım yerdeki gereklilikten ötürü bu belgeyi er ya da geç mutlaka almam lazım. Eğitim sürecinde işe gitmeyeceğim sadece eğitime odaklanacağım ama sonrasında ne kadar çalışabilirim bilemiyorum tabi. Elimden geleni yapmaya çalışıcam, umutsuzluğa kapılmak istemiyorum umarım sonuç güzel olur...
 
Merhaba. kurs ve sertifika ücreti hakkında bilgi verir misiniz. bu belgeyi almak istesem bana ne kadara mal olur. danışmanlık ücretlerinin çok düşük olduğunu söylüyorlar doğru mudur. şuan çevre danışmanlığı yapıyorum mayıstada b sınıfı isg uzmanı olcam inşallah. sizce tmgd de olmalı mıyım.
 
@Ezgi firat
Merhaba, kurs ücretleri şehre göre değişiklik gösterir mi bilemiyorum ama Ankara'da 1000-1200 lira civarlarında. Sınav ücreti, belge masrafları vs derken 2000 lirayı buluyor sanırım. TMGD olup olmama konusuna gelince de bu tamamen sizin kariyer planlamanızla alakalı bir durum. Ben çalıştığım sektör gereği alıyorum ama siz bu alanda çalışmıyorsanız ya da ilgi duymuyorsanız illaki almanız gereken bir belge değil bence.
 
@Ezgi firat
Her geçen gün birşey değişiyor. Hem çevrenin hem de isg nin ilgi alanına girebilen bir iş TMGD. Alabilceğiniz her belgeyi alın derim. Bu belge sizin seçici olmanızı sağlayacaktır.
 
@Melike Yıldız


Merhaba. Ben de bu sınava gireceğim. Kurs için Ankara yı önerdiler. Benim de sizin gibi çalıştığım yerdeki gereklilikten ötürü almam isteniyor. Kurs mart 20 de başlıyor sınav 29 nisan. Bu süre yeter mi hiç bilmiyorum çok endişeliyim :( Biraz göz korkutuyor herkes. Siz nasıl bir yol izlemeye karar verdiniz?
 
@N.İfsat
Açıkçası ben de endişeliyim ama bu sınavı da ilk girişte kazanan birileri illaki vardır yani umutsuz olmamamız gerekiyor. Ben eğitim başlayana kadar yalnızca ADR'nin 1. Kısmını okuyacağım ve sınıfları öğreneceğim eğitime kadar çıkmış soru vs bakmayacağım ama eğitimden sonra sağlam bir çalışma gerekecek tabi. Araştırdığım ve arkadaşlarımdan edindiğim bilgilere göre böylesi daha mantıklı sanırım çünkü şuanki bilgisizlikle çıkmış sorulara bakmak kafa karışıklığından başka bir şey yaratmıyor bence.. Size de tavsiyem yalnızca ADR 2017'nin ilk kısmına göz gezdirmeniz olur, umarım başarılı oluruz :)
 
@Melike Yıldız
Ben ilk girişte kazandım ama o zamanlar işsizdim tabiki :) . Kitabı asla okumayın size bir faydası olmayacaktır. Daha önce de söylediğim gibi kitaptaki etiketlemeleriniz size sınavı kazandıracaktır. Size bir tavsiyem daha var 20 martta eğitim alıp 29 nisanda gireceğiniz sınavı kazanmanız çok zor . Aradaki süre çok az. Kitapta zaten çok gereksiz sınavda hiç kullanmayacağınız bilgiler var. Allah sabır versin sizlere süreç çok zor :)
 
Kolay bir sınav değil. İlk girişte kazandım ve üstelik çalışırken akşamları ve hafta sonları çalışarak. İlk başta kitaba göz gezdirdikten sonra eğitim sonunda çıkmış sorulara odaklanırsanız sizler için daha iyi olacaktır. Süreniz az hiç kolay olmayacaktır ama başaralamayacak birşey değil. iyi bir programlama ile sürenizi iyi değerledirirsiniz.
 
@Melike Yıldız

Teşekkür ederim umarım başarılı oluruz :) İnternetten mi indirdiniz ADR nin 1.kısmını.
 
Üst