• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Toner Atıkları Hk.

Nurhayat Karadağ

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
11 Kasım 2009
Arkadaşlar, 08 03 17 kodlu Tehlikeli maddeler içeren atık baskı tonerleri isimli atıklarımız mevcut. Piyasa araştırması yaptığımda geri dönüşüm yapan fakat lisansı olmayan bikaç firmaya ulaştım. Öte yandan mevzuat gereği lisasnlı firmalarda geri dönüşüm/Bertaraf yaptırmamız söz konusu. Lisanslı bir geri dönüşüm firması bulamadım ama bertaraf firmaları mevcut. Hali hazırda tekrar kullanabilen yerler varken sırf mevzuat gereği lisasnlı firmada bertaraf ettirmem ne kadar mantıklı? Ya da lisanslı bir geri dönüşüm firması bilen varsa bana dönebilir mi?
 
Bu konuda lisanslı geri dönüşüm firmaları çok sayıda mevcuttur. Aşağıdaki linkten atık kodunuzu girerek atığınızla ilgili tüm lisanslı geri dönüşüm ve bertaraf tesislerinin adres ve telefonlarına ulaşabilirsiniz.

Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
 
Tehlikeli atıklarımızı gönderdiğim anel doğa isimli firma atık kartuş ve tonerleri bedelsiz olarak almakta. Firma canon hp gibi firmalarla anlaşma yaparak toner ve kartuşları bedelsiz almakta. onlarla irtibata geçebilirsiniz.
 
@Nurhayat Karadağ

Tonerlerinizin tehlikeli olduğundan eminseniz yada değil seniz yapmanız gereken depozitolu çalışmak, tonerleri üretici firmaya yenilerini alınca iade etmeniz olacaktır.
Sevgi ve Saygılarımla.
 
@Fecriati

Bizde Xerox un çalışanı var onlar kendileri alıyor ve gönderiyor. Bize gönderdikleri yer ile yaptıkları sözleşmenin kopyasını veriyorlar.
 
@krumeysa

50 KG altındaki tehlikeli atıkları kargo ile de gönderebiliyorsunuz, biz kendi arabamızla teslim ediyoruz. Zaten bu ağırlığın altında flüoresanlar, kartuşlar ve bazı firmalardan eldivenler çıkıyor. Diğer atıklar ağırlık olarak fazla olabiliyor.
 
Üst