• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Toplama ayirma tesisi işleyişi nasil oluyor?

Gamze Duzgun

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
26 Temmuz 2013
Arkadaşlar merhaba,

Belediye ile anlaşmalı bir toplama ayırma tesisnde yeni başladım. Takıldığım bir kaç nokta var yardımcı olursanız çok sevinirim.

iİşleyiş hakkında çok fazla bilgim yok 7bden girş ve 7cden çıkış faturalarını ekleyebiliyorum stok ve fire girişlerinide yapıyorum. sonraki süreç nedir bunun bir sıralaması var mıdır

en çok karıstırdıgım beledıyeye mi öncelıkle gönderiyorum il müdürlüğüne mi ve sonrasındaki çevko süreci nedir? Alındı belgesinin bu sürekteki yeri nedir ?

Şimdiden çok teşekkür ederim
 
Gamze hanım merhaba,
Kısaca özetlemeye çalışayım;

1) ilk önce kendi tesisinize giren (alındı makbuzu da dahil ) ve çıkan (faturalı ve lisanslı firma), stok miktarlarınızın olduğu bir tablo yapın ve bunları her ay düzenli olarak ambalaj portalına ve tabs portalına girin. İl çevre' ye onaya gönderin ve onaylatın. Stok miktarınızı atık kodu bazında yapmanız gerekiyor(Tabs için)
2) İl çevre onayından sonra belediyeden aldığınız alındı makbuzundaki topladığınız miktar kadar satış (çıkış) faturanızı kendi portalınız üzerinden ''Belge paylaştırma'' butonu ile çalıştığınız belediyeyi seçerek ambalaj portalı üzerinden onaylayın.
2) Kendi sisteminize girdiğiniz alındı makbuzu ve çıkış faturalarınız (alındı makbuzundaki miktara göre) hangi belediye ile çalışıyorsanız onun portalına düşecektir. Belediyenin kendi portalından onaylamasını sağlayın. Belediye onayladığı zaman hangi yetkilendirilmiş kuruluş ile çalışıyorsanız onun portalına düşecektir.
3)Çalıştığınız yetkilendirilmiş kuruluş ile irtibata geçin ve belgelerinizi onaylatın. Muhtemelen fatura ve irsaliyelerin forokopilerini isteyeceklerdir. onları da hem sizde kalacak hem belediyede hem de yetkilendirilmiş kuruluşta olacak şekilde 3' er fotokopi çekin ve gönderin.
4) yetkilendirilmiş kuruluş gerekli kontrolleri yapacak ve onayladıktan sonra belgelendirme bedeli altında size ödeme yapacaktır.
5) Bir yanlışlık fark ettiğinzde kendi portalınız üzerinden istek tuşundan ilgili düzeltmeyi yapabiliyorsunuz.

Kolay gelsin.
 
Üst