• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Toplama Ayırma Tesisi Kapasite Raporu Hk.

M

Mustafa Bayaroğulları

Merhaba arkadaşlar, Ambalaj atığı Toplama ayırma tesisi kuruyoruz, toplama ayırma tesisine kapasite raporu alacağımız zaman, tesisin makina ekipmanı kurulu olması mı lazım, yani tesisin her şeyi bitmiş olması mı? lazım. Toplama ayırma tesisilerindeki kapasite raporu alımı veya kapasite raporu başvurusu hakkında bilgisi olan varmı?
 
cevaplar için teşekkürler. Peki Toplama- Ayırma Tesisinde kapasite raporundan muafmıyız. Bir yerde öyle bişey gördüm. Bilgisi olan var mı?
 
Nermin Hanım cevabınız için teşekkürler.Kapasite raporunun GFB evrakları arasında var biliyorum. Benim demek istediğim, Ambalaj atığı toplama-ayırma tesislerine Kapasite raporu muaf yazısı veriliyormuş. Acaba bu duyumum doğru mu?
 
ben de amb. atığı toplama ayırma tesisinde çalışıyorum. gfb başvurusunda kapasite raporunu sisteme yükledik. yani muaf olma gibi bir durum söz konusu değil sonuçta tesiste pres makinası ve ayrıştırma bandı var yani kapasite raporu alınması gerekiyor.
 
hımm teşekkür edrim neriman hanım. Bir sorum daha olacak; Ambalaj atığı Toplama-Ayırma tesisi kriterlerinde açık ve kapalı toplam alanın 1000 m2 ve zeminin beton olması gerekiyo. Benim alanım 3000m2 ben 1700 m2'lik alanın zeminini beton yapsam, geriye kalan 1300 m2 alanın zeminini kilitli parke taş yapsam il müdürlüğü uygunluk verir mi? tesisime.
 
Açık ve kapalı alan toplamının en az 1.000 m2 olması ve bununla ilgili tapu sicil kaydını sunması,
Ambalaj atıklarını ayıracağı alanının kapalı olması, faaliyet gösterilen açık ve kapalı alanların zemininin beton olması,
yönetmelikteki kriterler bu şekilde. il müdürlüklerinden geldiklerinde bu şartlar sağlanmadığı takdirde uygunluk yazısı vermiyorlar. bilginize...
 
Merhaba arkadaşlar,
TAT Kapasite raporu geçerlilik süresi dolmak üzere ve bu zaman içerisinde de tesis kapasitesi artmış durumdadır. kapasite raporu yenilendiğinde İl Çevre müdürlüğüne bildirimi yapılması gerekir mi?
 
Kesinlikle ! Kapasite artışı Çed'inizi de etkileyebileceğinden dolayı -Çed de bildirililen kapasiteyi aşarsanız- (TAT'lar her ne kadar Çed kapsam dışı olsalar da..) bildirimsiz bir kapasite artışı yaparsanız, makina parkı ya da prosesinizin belirli bir süre kapatılması ile karşı karşıya kalabilirsiniz. Yeni uygulama da da bildiğim kadarıyla sanayi odaları artık il çevrelerden ok almadan kapasite artış raporu düzenlemiyorlar.
 
Sevhan hanım tat la ilgili ÇED de geçen maddeyi göremedim bununla ilgili sınır değerler nedir? ayrıca kapasite raporu süresi dolduğu için yenilenmek zorunda, makine ,ekipman ve personel sayısındaki değişiklikler de bu rapora yansıyacak bu da kapasite artışı olarak mı değerlendirilecektir?
 
@bayarogullari
ben daha once tat ta calıstım ve lısans yenıleme ıslemlerını yaptım.kapasite raporundan uaf deıl kesınlıkle
 
@esraaa
esraa hanım kapasiteyle ilgili çed de geçen herhangi bir sınır değer yok, önemli olan mevcut "çed gerekli değil" mi yoksa "kapsam dışı" mı?
 
Herhangi bir sınır değer şayet hazırlanmışsa proje tanıtım dosyanızda vardır ki,yineliyorum siz entegre değil sadece toplama ayırma tesisi iseniz İl Çevre'den aldığınız Çed görüşü, "Kapsam dışı" gelmiştir.

Her halukarda İl çevre'den Çed görüşü alırken belirli evrakları tamamlar (taahhütname, proses özeti, tapu-kira sözleşmesi, iş akım şeması vb.) ve görüş talep edersiniz. Burada hazırladığınız evraklara aykırı bir artış olmaması gerekmektedir.

Siz eğer sadece süresi dolduğu için yenileme yapacaksanız sıkıntı yok, fakat makine/ekipman, vardiya sayısı artışı vb. ilavelerle üretim kapasitesini arttıracaksanız bilgilendirme yapmalısınız.
 
merhaba;
kapasite raorunu yenileceğimiz zaman il çevre ve şehircilik müdürlüğüne bildirdikten sonra başka ne gibi işlem yapılması gerek?
 
@mervedidemaksoy
merve hanım benim için önemli ve fikrimin olmadığı bir durum var yardımcı olursanız sevinirim.
danışmanlığını yaptığımız firma hem ek-I 8.1 hemde ek-II 8.2 den dahil edildi ve bugünlerde bir yazı gönderildi. bakalığın görüşü doğrultusunda hava emisyon, tehlikesiz atık geri kazanım, ambalaj atığı geri kazanım konularında izin ve lisans belgesi yenileme talebi ile yazının tebliinden itibaren 1 ay içinde müracat edilmelidir şeklinde.
bu durumda benim izleyeceğim yol nedir?
 
Üst