• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Toplama ayırma tesisi

A

Anonim (be0a)

toplama ayırma tesislerinde kırma makinası için bakanlıktan ayrı izin almak gerekiyor mu? atık ön işlem ve geri kazanım tesislerinin genel esaslarına ilişkin yönetmelik madde 13 te ayrı bir izin almak gerekli değil gibi birşey yazıyor.
bu konuyla ilgili bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olabilirse sevinir.
 
Anonim (be0a)Üstadım Merhaba,

Kırma faaliyeti yapacak olan tesisler toplama ayırma lisansı alması gerekir.

Toplama - Ayırma : Atık Ön İşlem ve Geri Kazanım Tesislerinin Genel Esaslarına İlişkin Yönetmeliği ek-1’listesinde yer alan atık tür ve kodlarının toplandığı ayrıldığı, gerekmesi halinde taşımayı kolaylaştırmak hacim küçültmek için kırma işlemi de dahil boyut küçültme işleminin de yapılabildiği tesislerdir. Toplama-Ayırma tesisleri de bir ön işlem tesisidir.

Ancak plastik atıkları alıp kırdıktan sonra çıkacak olan atık/malzemenin gönderim şekline göre durumlar değişmektedir;

1653322197944.png

Bakanlık tarafından yayımlanan "
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
"ni incelemenizi tavsiye ederim.

Kaynak:
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
 
Üst