• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Toplama ayırma tesisi

Meltem OSMANOĞLU

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
7 Şubat 2011
Firma
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı
arkadaşlar toplama ayırma tesisinde görev alan varmı acaba benim sorularım olacak. bilgisi olan cevaplarsa çok sevinirim.

1- toplama ayırma tesisi belediye ile sözleşmeyi nasıl yapıyor. teklif veriliyormuş nasıl teklif veriliyor. örnegi elinde olan varmı rica etsem gönderse bide atık yönetim planı hazırlayanlar örnek paylaşabilirmi.


2- lisans almadan önce belediye ile sözleşme imzalanabilirmi

3- bide diyelim ki A şehrinde tat kuruldu C şehrindeki bi firmadan kagıt satın alacak o C şehrindeki firma ile arasında sözleşme tarzı birşeyler imzalayabilirmi veya bu şekilde çalışan varmı acaba

şimdiden teşekkür ederim ilginiz ve cevaplarınız için.
 
bir cevre mühendisi arkadaşım tattan tata metal alabilirsin diyor bir diğeri aman alma aman satma diyor. Kafayı yeme durumuna yaklaştım. En son hurdaları çöpe attıracaklar bana :eek: Bu ne biçim iştir çözemedim. Tamam ambalaj atığı olan metali alamayız onda sorun yok ama ambalaj atığı olmayan malı neden tat lisanslı firmaya verememki ben mesela bakır satacağım ne yani 25 ton mu biriktireceğim ben malımı satmak için :acpsnr:
 
@yusufkoz
Tabiki hayir siz cevre bakanligina bilgi paylasiminda yukumlusunuz. Is guvenligi calisma bakanligina bakar.ayrica ayninyerde hem cevre girevlisi hemde is guvenligi uzmani olarak dahi calisamazsiniz

@gokaydasdelen
Tehlikesiz atik durumundaki tum hurdalarinizi ister tehlikesiz atik toplama lisansli firmaya. Ister tehlikesiz atik geri kazanimi olan firmaya satabilirsiniz. Kagit fabrikalarida bu yolla alim yapmaktadir. Burdakitemel problem kagitfabrikadi ben tehlikesiz atik seklinde aldim diyip siyrilir. Tat tesislerindede ancak denetime gelince problem olacaktir. Bu konuyu daha ayrintili sekilde tehlikesiz atik baslikli konuda ifase etmistim.
 
Arkadaşlar merhaba,

Tehlikesiz atık toplama ayırma tesisinde daimi çevre görevlisi bulundurulma zorunluluğu varmı veya danışman firmadan mı hizmet alması gerekiyor? izin lisans kapsamında tehlikesiz tat belgeli tesis ek kapsama girmiyor sanırım tecrübeli arkadaşlar yardımcı olabilirmi bu konuda.
 
Merhabalar,
Tesis ek kapsamına girmediği için; danışmanlık almak veya bünyesinde çevre görevlisi bulundurma zorunluluğu yok. Tehlikesiz Atık Toplama Ayırma Tesislerinin şu an için en büyük sıkıntısı Kütle-Denge olabilir, onun için danışmanlık firmalarından yardım alabilirler. @Meril San
 
Merhabalar arkadaşlar çalışmakta olduğum tat firması belediye çöplerini ve fabrika çöplerini toplamak istiyor bunun için ayrı bir belge var mıdır yoksa ayık kodu ekletmek yeterli olacak mıdır ?
 
araştırdığım kadarıyla,

tehlikesiz atık toplama ayrıştırma tesisleri ÇED yönetmeliğinden muaf, izin ve lisans yönetmeliğinden de muaf görünüyor. bence çok sıkıntılı bir durum bu, atık beyanları kütle denge bildirimleri, geçici depolama izinlerinin alınması konularında hep çevre mühendisine bağımlı bir durumda.
 
@ferhat DEM
Belediye ve firmaların çöplerini toplamak tat'tan çok ayrı bir konu. Bu işlerin ihalesi olur, ihale hususunda da idari ve teknik şartnamelerde araç parkından, istenilen evraklara kadar ayrıntılı şekilde yazar.
 
Üst