• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Toplama ayırma tesislerinde inert atık

zeynp

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
25 Ağustos 2011
Firma
Batman Belediyesi
toplama ayırma tesislerinde inert atık toplayabilmek için gerekli şartlar nelerdir ?biri yardımcı olabirmi bu konuda. şimdiden çok teşekkürler...
 
Cevap: toplama ayırma tesislerinde inert atık

Bazı Tehlikesiz Atıkların Geri Kazanımı Tebliği'ne göre;

Tehlikesiz atık toplama-ayırma tesislerinde aranan şartlar
MADDE 12 – (1) Tehlikesiz atık toplama-ayırma faaliyeti yapanlar faaliyet sahalarında aşağıda belirtilen tedbirleri alırlar;
a) Stok sahasının zemin geçirimsizliği beton veya benzeri malzeme ile sağlanır, yağmur ve yüzey sularının drenajı için tedbirler alınır.
b) Tesis genelinde oluşacak yağmur suları, yıkama ve benzeri atık sulardan ayrı toplanır.
c) Gürültü, toz gibi kirleticilere karşı ilgili yönetmeliklerde tanımlanan sınır değerlere uyulur.
ç) Tesis çevresi dışarıdan görülmeyecek şekilde çevrilir ve bu alana personel harici kişilerin izinsiz girmesi önlenir.
d) Metal hurda toplama-ayırma faaliyeti yapan tesislerde taşınabilir radyasyon ölçüm cihazı ve yeterlilik sahibi personel bulundurulur. OSB, küçük sanayi siteleri vb. şekilde toplu halde bulunan ve giriş çıkışları kontrol altına alınmış sanayi sitelerinin girişlerinde radyasyon kontrol sistemi ve yeterlilik sahibi personel varsa bu şart aranmaz.
e) Yağ ile veya başka malzemelerle kirlenmiş parçalar, akü, pil, metal dışı yabancı malzemeler için ayrı ayrı konteynır kullanılır.
f) Yağ ile kontamine olmuş yüzeyi temizlemek amacıyla absorban malzemeler ile yağ çözücüler bulundurulur.
(2) Metal hurda toplama-ayırma işi yapanların faaliyet sahalarından kaynaklanan bakiye atıklar için türlerine göre 11 inci maddenin üçüncü fıkrasında belirtilen hükümlere uyması zorunludur.
 
Cevap: toplama ayırma tesislerinde inert atık

tekrardan bişey sorucam bu konu ile ilgili. yönetmelikte bahsedilmiyor ama bu inert atıklar için bi havuz yapılması gerekiyormuş. yıkama ve yağmur sularının drenajı için bu konuda bir bilgisi olan varmı acaba.
 
Cevap: toplama ayırma tesislerinde inert atık

yağmur suyu ve yüzey suyu drenajı için istenen bişey bu
 
Cevap: toplama ayırma tesislerinde inert atık

peki nasıl bi sistem olması gerekiyo belli bi ölçü şekil vs. varmı?
 
Cevap: toplama ayırma tesislerinde inert atık

hayır su deşarj noktasında zaten yağmur suyu kanalınız ayrıysa su orda birikecektir.onun haricinde ızgaralardan kanalizasyona gidiyordur zaten başka ayrıntı bilmiyorum ben.
 
Cevap: toplama ayırma tesislerinde inert atık

ZEYNEP HANIM :) tesise alıcağınız tehlikesiz atıkalr için yıkma işlei yapıcaksanız ve burdanda atıksu olusacaksa bir havuz sözkonusu olabilir. yağmur suyu için drenaj kanalları yoksa yapılır ve kanalizasyona baglanır.
 
Cevap: toplama ayırma tesislerinde inert atık

@aslicevre Aslı Hanım çok teşekkür ediyorum verdiğiniz bilgiler için. çok yardımcı oldunuz :)
 
Üst