• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Toprak kirliliği denetimleri hk.

Mustafa Çevik

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
18 Şubat 2014
Şehir
İstanbul
Firma
ABECE GRUP ÇEVRE VE İŞ GÜV.MÜH.HİZM. A.Ş.
Merhaba Arkadaşlar,
İller bazında Kirlenmiş Sahalar bilgi sistemi veya diğer ani denetimler yoluyla Toprak Kirliliği denetimi yapılmış mı? Bilginiz var mıdır?
Özellikle İstanbul 'da denetimler bir hayli fazla. Diğer iller de durum nedir?
 
@Mustafa Çevik
Gelen şikayete bağlı değişiklik gösteriyor. Örneğin bir firma için "toprağa atık gömüyorlar" şeklinde şikayet gelince toprak kirliliği için denetim yapıyorlar. Ama Kirlenmiş Sahalar Bilgi Sistemi için özellikle bir denetleme görmedim henüz Tekirdağ ve Kırklareli'nde.
 
Cem Bey,
Bu tür şikayetler sonrasında şüpheli bir durum varsa Saha Örnekleme Analiz Planı ve kirlilik için analiz talepleri olabiliyor yetkililerin. Bu durum ile hiç karşılaştınız mı?
 
Benim istanbuldaki bir firmam için denetleme yapıldı. Denetim sonucunda söap istendi.
 
Merhaba Ceren Hanım; RSK Çevre Hizmetleri A.Ş. olarak SÖAP ve Toprak Kirliliği ile ilgili sonraki süreçlerin tüm saha ve raporlama hizmetlerini Bakanlık kapsamında vermekteyiz, 0530 505 54 35.
 
arkadaslar merhaba sorum olucaktı sızlere tekstıl fırmasıyız toprak kırlılıgı ıle ılgılı bır forum kml dosyasıyla beraber ıl mudurlugune 2015 yılında yapılmış . bızım bununla alakalı herhangı yılllık bıldırırımız varmı ? bekra gıbı herhangı bır degısıklık halındemı ? bıldırım yapılmalıdır ? mevzuat okudum ama pek bısey anlıyamadım
 
Merhabalar, form müdürlük tarafından onaylanmış mıdır? Ben ilgili formun güncelliğinin sağlanması adına olası değişikliklerde yeniliyorum. Örneğin beyan kapsamında depolanan kimyasalların değişikliği, artışı. Ancak tesiste toprak kirliliği olması halinde sanırım bu beyan tekrar düzenlenip müdürlüğe de sunuluyor. Akabinde denetim süreci. Ki işten ayrılmak istiyorsanız bu yola başvurabilirsiniz 😂
 
Herkese günaydın,
Çalıştığım firmada araçlardan fazla bir şekilde yağ ve mazot akıntısı oluyor. Bu akıntılar çoğu zaman temizlenmiyor, yağmur suyu ile birlikte toprağa karışmış oluyor. Konu ile ilgili cezai işlem hangi kanun kapsamında hangi maddede yar alıyor? Bu konu hakkında denetimde sorun yaşayanlar fikirlerini paylaşabilir mi.?
 
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
hafssseMerhabalar ,

Öncelikle tavsiyem firmanızdaki araçlara gereli bakım onarımı ivedi bir şekilde uygulayıp sızıntıyı önlemenizdir.
Bu konu ile ilgili Kanunda 20. Madde j bendinde bulunan ifadeden dolayı cezai işleme maruz kalabilirsiniz.
Bunun yanında yağmur suyuna da karışım oluyorsa bağlı bulunduğunuz bölgedeki idari yönetimden de ayrıca cezai işleme tabi tutulabilirsiniz.
1605251353449.png
 

Hafssse Hanım;
Eğer araçlardan fazla bir şekilde yağ ve mazot akıntısı oluyorsa genelde Çevre Kanunu Madde 20 den ceza kesebiliyor idari Yönetimler.​

Eğer toprak& yeraltısuyuna kirlilik şüphesi olduğunu düşünüyorsanız toprak kirliliği konusunda yeterlilik almış bir kuruluşa iç etüd yaptırmak faydanıza olabilir. Ayrıca; Faaliyet Ön Bilgi Formu'nu doldurdunuz mu Toprak Kirliliğinin Kontrolü ve Noktasal Kaynaklı Kirlenmiş Sahalara Dair Yönetmelik gereğince? Bilgi Belge Firma Bilgilerinizi özelden paylaşabilirseniz ücretsiz keşfe gelebiliriz yardım amaçlı. Ya da 0530 505 54 35 benim numaram. Toprak Kirliliği ve Yönetimi konusunda dilediğiniz zaman ulaşabilirsiniz.​

 
Arkadaşlar merhaba, 1-2 ay önce bildirimi gerçekleştirdim. Şu an sisteme girip baktığımda ''İl Müdürlüğüne Gönderildi. Yazılı olarak müracaat ediniz. Pasif.'' yazıyor. Yazılı olarak müracaat da ettim.

Yönetmeliğe baktığımda bakanlığın direkt olarak Potansiyel Kirlenmiş Sahalar Listesine dahil ettiği ve sonrasında yapılacak olan denetime göre karar verileceği yazıyor.

Bu denetim gerçekleştiriliyor mu? Oluyor ise neler yapılıyor bilgi verebilir misiniz?
Toprak alanımız küçücük bir yer var orada da çiçek vs var, onun dışında hiç bir toprak alan yok her yer beton.
 
Arkadaşlar Merhaba,
Çalışmakta olduğum tesisin EK-3 Faaliyet Ön Bilgi Formu mevcuttur.
Ancak firma unvan değişikliği gerçekleşmiştir. Bu kapsamda ne yapmam gerekiyor?
 
Üst