• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Toprak kirliliğinin kontrolü ve noktasal kaynaklı kirlenmiş sahalara dair yönetmelik

Burak Yeniay

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
18 Mayıs 2012
Yönetmeliği okudum, ancak kafama takılan bir konu var. Bu yönetmeliğe tabi olmak için esas, "faaliyette toprak ile temas" mıdır? Yönetmeliğin "Faaliyet ön bilgi formu düzenleme yükümlülüğü" kısmı " Ek-2, Tablo 2’de yer alan faaliyetleri yürüten mevcut faaliyet sahipleri ile yeni başlayacak faaliyet sahipleri Ek-3’de yer alan Faaliyet Ön Bilgi Formunu Kirlenmiş Sahalar Bilgi Sisteminde doldurarak il müdürlüğüne bildirir." demekte ancak 14 Haziran 2012 PERŞEMBE resmi gazete yayınlayan yeni "Tablo-2" ile neredeyse dahil olmayan faaliyet bırakılmamış. Şimdi tüm bu firmalar bu işlemi mi yapacak? Diyelim tesisimiz tüm faaliyetini geçirimsiz yüzeyde gerçekleştirmekte, Atık Yönetim Planı, Kimyasalların Envanteri, Seveso, Malzeme Güvenlik Bilgi Formu (MSDS) gibi gerekli her şeyi yaptı. Beyanlarını düzenli yapmakta ve tesisten kontrolsüz atık çıkmamakta, toprağa atık vermemekteyse. Yine de tablo-2'de olduğu için "Faaliyet ön bilgi formu" doldurmakla yükümlü müdür?

yazmayı unutmuşum "Faaliyet ön bilgi formu düzenleme yükümlülüğü" 8/6/2013 tarihinde yürürlüğe girecek. Yine de yükümlü olup olmama kısmından emin olmak istiyorum.
 
kullanılan kimyasallar var. kimyasallar olarak bunlarınmı girişleri yapılacak. Ayrıca bunların çoğu bir yerde depolanmıyor. Kullanılıp bittikçe alınıyor. Fakat toplam alınıp ve tüketilmesi 1 tonu geçmiyor

@bkurtay
Yazdığımın ön tarafı silinmiş. Tekrardan yazıyorum. Oteller kapsama alanı içinde. Otellerde kullanılan kimyasallar havuz temizliği ve house keper ların temizlik için kullandığı kimyasallar bunlar kapsama giriyormu. Ayrıca küçük otellerde depolama sistemi yok. Kullanılıp bittikçe alınıyor. Bir seferde toplam alınıp ve tüketilmesi 1 tonu geçmiyor. Fakat yıl olarak hesaplandığında 1 tonu geçiyor. Ne yapmalı
 
@bkurtay dün bakanlıktan biri ile görüştüm eğer kimyasalınız bir tondan fazla ise sisteme girişini yapın ama depolanmıyorsa yani bahsettiğiniz gibi bir sirkülasyon varsa bunu notlar kısmında belirtin dediler.
 
Arkadaşlar merhaba,

Kirlenmiş sahalar bilgi sistemi beyanı hakkında en son işlemleri bitirdiğimizde teslim edeceğimiz dilekçenin bir örneği elinde olan varsa paylaşabilir mi ?

Herkese Kolay Gelsin..
 
Arkadaşlar bu faaliyet sahası geçmiş bilgileri derken bizim işletmemizden önceki halini soruyor anladığım kadarıyla. Birçok işletmemizin öncesi vasıfsız arazi dolayısıyla başlangıç ve bitiş tarihini girmem mümkün değil ve girmeden de kabul etmiyor. Nasıl yapacağım ?

Yoksa direk firmamın kuruluş ve bitiş tarihini soruyor ise cümlede sıkıntı yok mu ??
 
hersanlioglu

Aynen öyle :)
Teşekkürler :)

B.koyce

firma o sahaya geçip faaliyete başlamadan önce ne gibi bir amaçla kullanıldığını soruyor o kısımda.

bakanlıktan aldığım şöyle bir bilgiyi aktarayım:
Eğer faaliyet sahası geçmişi hakkında temiz bir bilgiye ulaşamıyorsanız boş bırakıp geçin"

Şimdiden kolay gelsin ;)

Arif Öztürk

Bu bilgileri DSİ' yi arayıp öğrenebilirsiniz.

Yine bakanlıktan aldığım şu bilgiyi aktarayım:
"eğer ulaşamıyorsanız DSİ'ye veya kesin bir bilgi edinemiyorsanız ""Belirsiz"" olarak işaretleyebilirsiniz o kısımları" diye ilettiler ;)
 
@Pınar Pelit Demir


Pınar Hanım, bildirimi zamanında yapmamanın çevre görevlisi için ceza puanı bulunmakta.. ayrıca bildirim yapmamanın ya Çevre Kanununa göre para cezası var..
 
arkdaşlar aranızda akaryakıt istasyonu faaliyet ön bilgi formunu dolduran var mı?çok acil...akaryakıt istasyonunda bu depolanan kısmı nasıl yaptınız. yardımcı olabilir misiniz?
 
Arkadaşlar forumdaki tüm yazılanları okudum önceki sayfalarda madencilik ve hazır beton faaliyetlerinin bu yönetmelik kapsamında olduğuna dair yorumlar yapılmış yanlışsam düzeltin ama sanırım bazı arkadaşlar nace rev-2 listesiyle kirlenmiş sahalar yönetmeliği ek-2 listesini karıştırıyor. Nace rev-2 de tüm faaliyet kolları var zaten ki kirlenmiş sahalar yönetmeliği ek-2 sinde yer alan faaliyet kolları oradaki listenin kodlarından. Ben kirlenmiş sahalar yönetmeliği ek-2sinde kum-çakıl ocakçılığının kil ve kaolin faaliyeti dışında bir madencilik ve hazır beton tesisi göremedim. Boş yere kendimizi yönetmelik stresine sokmayalım lütfen yanlışsam düzeltin..
 
Merhaba @veysel öncelik Çevre Bilgi Sisteminden Firma bilgilerimi güncelleden sağ alt köşede ek uygulama başvuru formunun çıktısını alarak il çevreye gönderiyorsun onlar aynı sistm üzerinden kirlenmiş sahalar için sistemi açıyorlar sonra buradan bildirimini yapıyorsun..
 
arkadaşlar az önce bir duyum aldım.süre uzatılmış :) fakat bakanlık henüz ne zamana kadar uzatıldığı ile ilgili kesin bir tarih belirtmemiş...bir bilgisi olan var mı?
 
@edizhanediz bu haberi iple çekiyorum ancak bakanlığı sürekli aramama rağmen az önce ulaştım bana süre uzatma ile ilgili birşey olmadığını ancak sistemin açık kalacağını söylediler.
 
Üst