• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Toprak kirliliğinin kontrolü ve noktasal kaynaklı kirlenmiş sahalara dair yönetmelik

Burak Yeniay

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
18 Mayıs 2012
Yönetmeliği okudum, ancak kafama takılan bir konu var. Bu yönetmeliğe tabi olmak için esas, "faaliyette toprak ile temas" mıdır? Yönetmeliğin "Faaliyet ön bilgi formu düzenleme yükümlülüğü" kısmı " Ek-2, Tablo 2’de yer alan faaliyetleri yürüten mevcut faaliyet sahipleri ile yeni başlayacak faaliyet sahipleri Ek-3’de yer alan Faaliyet Ön Bilgi Formunu Kirlenmiş Sahalar Bilgi Sisteminde doldurarak il müdürlüğüne bildirir." demekte ancak 14 Haziran 2012 PERŞEMBE resmi gazete yayınlayan yeni "Tablo-2" ile neredeyse dahil olmayan faaliyet bırakılmamış. Şimdi tüm bu firmalar bu işlemi mi yapacak? Diyelim tesisimiz tüm faaliyetini geçirimsiz yüzeyde gerçekleştirmekte, Atık Yönetim Planı, Kimyasalların Envanteri, Seveso, Malzeme Güvenlik Bilgi Formu (MSDS) gibi gerekli her şeyi yaptı. Beyanlarını düzenli yapmakta ve tesisten kontrolsüz atık çıkmamakta, toprağa atık vermemekteyse. Yine de tablo-2'de olduğu için "Faaliyet ön bilgi formu" doldurmakla yükümlü müdür?

yazmayı unutmuşum "Faaliyet ön bilgi formu düzenleme yükümlülüğü" 8/6/2013 tarihinde yürürlüğe girecek. Yine de yükümlü olup olmama kısmından emin olmak istiyorum.
 
Arkadaşlar size küçük bir uyarı, mutlaka bilgisi olanlar vardır ama bilmeyenler için gelsin. Faaliyet ön bilgi formu doldurulurken girilen nace kodunda kapasite raporunun ön sayfasında yer alan ana nace koduna bakacağız, eğer bu yoksa kapasite raporunun yıllık üretim değerlerinin yazıldığı tabloda yer alan nace kodlarını da yönetmelik ekinde arayacağız. Hiç birinde yoksa yönetmeliğe göre muaf diyeceğiz. Bakanlıktan alınan bu bilgi de kapasite raporunda yazılı tüm nace kodlarından kontrol edilecektir. Eğer gerek ana nace kodu, gerekse tabloda yer alan diğer nace kodlarının doğru olmadığını düşünüyorsanız önce başvurumuzu yapacağız, daha sonra ticaret odasından kodların düzeltilmesi için girişim yapacağız. Bu nace kodu saçma bizim üretimimize uymuyor deyip kendiniz karar vererek yanlışa düşmeyin.
 
@Selin K.

benim en son anlamış olduğum durum şu şekilde;

eğer faaliyetimizde Ek 2 de bulunan kimyasallar söz konusu ise bunların kullanım miktarı 1 ton/yıl üzeri ise forma yazarken maksimum depolama miktarını yazıyoruz... yanlışım var ise düzeltin lütfen arkadaşlar. bu kullanım ve depolama konusu bayağı karışıyor.
 
@Büşra Mülayim
@Selin K.

örneğin yıl içerisinde bir kimyasaldan ayrı ayrı 10 alım yapıldı. Bu 10 alım içerisinde max nekadar alındığınızı bulmanız gerekiyor. sonra bulduğunuz bu değeri gireceksiniz. max aldığınız kimyasal aynı zamanda max depolama miktarına denk gelecektir. umarım anlatabilmişimdir. :) karışık bir olay
 
Arkadaşlar max depolama miktarı sevesoda geçer, aynı şey değildir. Bu değer yıl içerisinde deponuzda bulunan makimum depolama miktarıdır. 100 kg alabilirsiniz, 500 kg alabilirsiniz, faaliyet ön bilgi formunda girilecek miktar yıllık kullanım miktarıdır. Sisteme m3 olarak girilecektir. Bu sebeple kimyasal maddelerin yoğunluğundan istifade edeceksiniz. Toplam kullanım miktarını dikkate alarak bulacağınız m3 değerini yazacaksınız.
 
Toprak Kirliliğinin Kontrolü ve Noktasal Kaynaklı Kirlenmiş Sahalara Dair Yönetmelik Revizyon Taslağı

Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .


Yönetmelik taslağında Daha önceki yönetmelik Ek-2’sinde yer alan Tablo-2 de 237 tane Nace kodu kapsam içi iken şimdi kapsam daraltılarak 26 tane Nace koduna düşürülmüştür.
 

Ekli dosyalar

  • KİRLENMİŞ SAHALAR YÖNETMELİ Ğİ REVİZYON TASLAK.docx
    83 KB · Görüntüleme: 196
peki ek süre verilmişti . ben sistemden kirlenmiş sahalar bilgi sistemini açtırdım ama formu göndermemiştim, şu aşamada ne yapmalıyım?
 
Merhaba, 2 gün önce sistemden bildrim yaptım, dünde il çevreye teslim ettim aldılar,bilginiz olsun sistemden yükleyebildiyseniz teslim alıyoruz gibi bir şey söyledi evrak kabuldeki personel .(İstanbul il çevre)
 
Üst