• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Toprak kirliliğinin kontrolü ve noktasal kaynaklı kirlenmiş sahalara dair yönetmelik

Burak Yeniay

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
18 Mayıs 2012
Yönetmeliği okudum, ancak kafama takılan bir konu var. Bu yönetmeliğe tabi olmak için esas, "faaliyette toprak ile temas" mıdır? Yönetmeliğin "Faaliyet ön bilgi formu düzenleme yükümlülüğü" kısmı " Ek-2, Tablo 2’de yer alan faaliyetleri yürüten mevcut faaliyet sahipleri ile yeni başlayacak faaliyet sahipleri Ek-3’de yer alan Faaliyet Ön Bilgi Formunu Kirlenmiş Sahalar Bilgi Sisteminde doldurarak il müdürlüğüne bildirir." demekte ancak 14 Haziran 2012 PERŞEMBE resmi gazete yayınlayan yeni "Tablo-2" ile neredeyse dahil olmayan faaliyet bırakılmamış. Şimdi tüm bu firmalar bu işlemi mi yapacak? Diyelim tesisimiz tüm faaliyetini geçirimsiz yüzeyde gerçekleştirmekte, Atık Yönetim Planı, Kimyasalların Envanteri, Seveso, Malzeme Güvenlik Bilgi Formu (MSDS) gibi gerekli her şeyi yaptı. Beyanlarını düzenli yapmakta ve tesisten kontrolsüz atık çıkmamakta, toprağa atık vermemekteyse. Yine de tablo-2'de olduğu için "Faaliyet ön bilgi formu" doldurmakla yükümlü müdür?

yazmayı unutmuşum "Faaliyet ön bilgi formu düzenleme yükümlülüğü" 8/6/2013 tarihinde yürürlüğe girecek. Yine de yükümlü olup olmama kısmından emin olmak istiyorum.
 
Açıkçası bu yönetmelik ne zaman ve nasıl uygulanmaya başlayacak ben de merak içinde bekliyorum. Haziran ayında epey kalabalıklaşacak burası.
 
Aslında Kirlenmiş sahalar bilgi sistemi açık ancak üzerinden "şüpheli saha" bildirimi yapılabiliyor. Çevre bilgi sisteminde kayıtlı firmasında bu bildirimin işaretli olduğu arkadaşlar bir bakabilirler mi? Belki firmalara sadece şüpheli saha bildirimi değil ek-2'deki bildirim açıktır?

Burak meslektaşımın sorusunda gelince; evet, faaliyetiniz ek-2 tablo-2'de varsa bildirim yapma yükümlülüğünüz de vardır.
 
Yönetmelik bu sene devreye girecek mi? Bilen var mı acaba? Çevre Bilgi Sisteminden işletmemiz için Noktasal Kaynaklı Kirlenmiş Sahalar Bilgi Sistemine başvuru yapalım mı?
 
Ben kenarından başladım, kimya sektöründe olanlar bir an önce başlasın derim.. istenen şey çok ayrıntılı
çevre müdürlüğü bilmiyor, bakalnlıktan kimseye ulaşamadım.
 
Ben bakanlıktan ilgili departman müdürü ile görüştüm (gülhan hn.dı sanırım) bana yönetmelik devreye girecek ama şirketlere üç ay süre tanıyacağız dedi. Ne olur olmaz ben il çevreye başvurumu yaptım, dediğiniz gibi istenen form oldukça ayrıntılı. kimya tesislerine kolay gelsin gerçekten...
 
Kirlenmiş Sahalar Bilgi Sistemine kaydı nasıl yapıyoruz? Yeni başvuru kısmına girdiğimde Şüpheli Saha Başvurusu çıkıyor. Buraya bilgileri girdiğimdeyse kaydedip ilerleyemiyorum. sayfa yenileniyor sadece. Sisteme kaydolan birisi yardımcı olabilir mi lütfen?
 
"Ek-2, Tablo 2’de yer alan faaliyetleri yürüten mevcut faaliyet sahipleri ile yeni başlayacak faaliyet sahipleri Ek-3’de yer alan Faaliyet Ön Bilgi Formunu Kirlenmiş Sahalar Bilgi Sisteminde doldurarak il müdürlüğüne bildirir."
Sistemi oturtamadıkları için yalan oldu, 8/6/2015 tarihine ertelediler.
 
Konuyu yavaştan canlandırmanın zamanı geldi sanırım :)

Yönetmelikte 08.06.2015 tarihinde yürürlüğe girer diyor ancak o gün sonrasına bir ek süre verilmemiş. (Sonuçta 20 firmanın 1 günde işleri gerçekleştirilemez.) Ayrıca sistem açık değil, şimdiden kara kara düşünmeye başladım açıkçası...
 
Arkadaşlar, onlinecevre de Kirlenmiş Sahalar Bilgi Sistemi gözükmüyor. Uygulama eklemek istiyorum. Ek uygulama başvuru formunda da Kirlenmiş Sahalar Bilgi Sistemi gözükmüyor.
Konu hakkında herhangi bir bilgisi olan var mı? Bazı firmalarında açık olan Kirlenmiş Sahalar Bilgi Sistemi de şimdi gözükmemekte. Acaba sistemsel bir sıkıntı mı?
 
@İpekszksn in mesajına cevap yazan kimse olmamış. Tarih 05.06.2015 ve burası hala çok sakin:) Hayır mı arkadaşlar?
Konuyla ilgili net bilgiye sahip bir arkadaşımız varsa ve bize yardımcı olursa çok memnun oluruz.
 
@Mahmut Konukcu

Ayın 8'ine kadar zamanımız var. 8'inde veya en geç 9'unda bir uzatma daha bekliyorum. Şahsen siz kirlenmiş sahalar bilgi sistemine girebiliyorsanız durum başka tabi :)
 
8 haziranda sistem açılacak. Dilekçe ile ek uygulama olarak 8 haziranda açtırılacak ve 3 ay içerisinde bilgi girişleri yapılacak. Ötelenmezse tabi :)
 
@melih Bey bugün ayın 8'i :)
Bir firmamda uygulama daha önceden açıktı, fakat daha sonra uygulama çbs'de gözükmemeye başladı. Pek anlam veremedim..
Bakanlık tarafından da herhangi bir duyuru yok.. Beklemedeyiz öyleyse :)
 
@İpekszksn

Aynen öyle İpek Hanım. Benim de bir firmamda daha önceden sistemde görünürken son bir kaç aydır hiç görünmüyor. Ek uygulamalar formunda da görünmüyor. Bugün R.G.'de bir şey de yok. Gözler ÇŞB'de. Umarım bir duyuru falan yayınlarlar.
 
@melih Bey aynen öyle :) Ek uygulama formu doldurarak sistemi hazır hale getireyim dedim. Fakat dediğiniz gibi ek uygulamalarda gözükmemekte. Beklemedeyiz artık :)
 
Üst