• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Türkiye, 2019 Yılında da Ozon Tabakasını Koruma Onur Ödülünü Aldı



turkiye-2019--8230-20191001095906.jpg

Ozon Tabakasını İncelten Maddelere İlişkin Montreal Protokolünün uygulanmasında ve bu maddelerin ticaretini küresel ölçekte kontrol etmekte başarılı ülkeler arasında yer alan ülkemize Birleşmiş Milletler Çevre Programı (UNEP) tarafından 24 Eylül 2019 tarihinde Ukrayna’nın Kiev kentinde düzenlenen Avrupa ve Orta Asya Bölgesel Ozon Ağı Toplantısında Ozon Tabakasını Koruma Onur Madalyası verildi.

Birleşmiş Milletler şemsiyesi altında küresel çevre sorunlarının çözümüne yönelik yapılan çalışmaların başlangıcını oluşturan ve 197 ülkenin taraf olduğu Montreal Protokolü, bugüne kadar ulaşılan başarılı uluslararası çevre anlaşması olarak kabul ediliyor.

Ülkemizin 1991 yılında taraf olduğu “Montreal Protokolü” ile ilgili ulusal ve uluslararası çalışmaların izlenmesi, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı koordinasyonunda gerçekleştiriliyor.

Montreal Protokolüne ilişkin son değişiklik olan Kigali Değişikliği ile Kyoto Protokolü altında yer alan Florlu Sera Gazları, Montreal Protokolü altına alındı. Florlu sera gazları, ozon tabakasını incelten madde olmamalarına karşın, yüksek küresel ısınma potansiyelleri sebebiyle önemli ölçüde iklim değişikliğine yol açıyor.

Bu süreçte Türkiye, ozon tabakasının korunması için taraf ülkelerin çabalarına ortak olarak, ilgili tüm sektörlerin katkıları ile üzerine düşen görevi başarı ile yerine getirmeye devam ediyor. Kigali Değişikliği’nin onayına dair teklif, Meclis’e Cumhurbaşkanlığı tarafından sunuldu ve Dışişleri Komisyonundan geçti.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Ozon Tabakasını İncelten Maddelerin (OTİM) sonlandırılmasına ve florlu sera gazlarının azaltılmasına yönelik çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor.



Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .

Kaynak:
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
 
Bunda şaşılacak bir şey yok. Yıllardır yapılan emeklerin sonucu.
 
Üst