• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Türkiye atom enerjisi kurumu tarafından eğitim sertifikalı personel.

zeynp

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
25 Ağustos 2011
Firma
Batman Belediyesi
metal hurda toplama ayırma faaliyeti yapan tesislerde taşınabilir radyasyon ölçüm cihazı ve yeterlilik sahibi personel bulundurulması gerekiyor. bu sertifika türkiye atom enerjisi kurumundan alınıyormuş ancak nasıl ve hangi şartlarda alınıyor bi bilgisi olan var mı? ve sertifikayı kimler alabiliyor.
 
şöyle bir açıklamada yapayım toplama ayırma tesisinde çalışıyorum ve inert atıkta toplamak istiyoruz. bunun için gerekli şartların içinde türkiye atom enerjinden sertifikalı bir yetkilinin çalışması gerekiyor. bu sertifikayı kimler alabilir. ve inert atıklar yönetmeliğinde bu atığı toplamak için tesisde gerekli alan için sayısal bir değer yok sadece alanın geçirimsiz bir tabakayla örtülmesi gerekiyormuş. sayısal değere ilişkin bi bilgisi olan varmı
 
Türkiye Atom Enerjisi Kurumunun (TAEK) sitesine bakmanızı tavsiye ederim, bu kursun adı Radyasyon Eğitimi ve Radyasyondan Korunma Kursu.. Yönetmeliğe göre radyasyon ölçüm cihazını kullanmak için bu kursa katılma zorunluluğu var. sitede eğitim faaliyetleri bölümüne bakarsanız kurs tarihlerini ve yerlerini (İstanbul veya Ankara) görürsünüz. Genel açıklamayı oradan okursunuz zaten öncelikle kurs başvuru formunu çıktı alıp doldurmanız gerekiyor. Daha sonra kurs ücretini yatırıyorsunuz. Bir personelinizi 4-5 günlük bu eğitime gönderip eğitim sonunda sertifika almış oluyorsunuz..
 
Rica ederim. yalnız bişey daha eklemek isterim. bu kursun kontenjanları genelde 25 kişi ile sınırlı olduğu için kursa başvuru tarihinden önce kontenjan dolabiliyor ve sizi bir sonraki eğitime atmaları söz konusu olabiliyor. Bu yüzden her zaman erken başvurmakta fayda var diye düşünüyorum. kolay gelsin, iyi çalışmalar..
 
Evet şimdi baktımda öyleymiş. elimizi çabuk tutmamız gerekecek. Tekrardan sağolun sizede kolay gelsin.
 
Radyasyon Eğitimi ve Radyasyondan Korunma Kursu ve bu NEB 211 denilen cihaz sadece TAEK ten mi alınıyor ? Bu eğitimi veren özel firmalar yok mu ?
Yardımcı olursanız sevinirim.
Teşekür ederim.
 
teşekkür ederimm alakanız için..
Bende öyle biliyodum ama, TAEK te bu süreç uzun sürüyormuş..Daha nasıl kısaltabilirim diye düşünürken , il müdrlüğü yetkilisi ile konuştum..özel firmalarında bu aleti satıp eğitim verdiğini söyledi..Fakat herhangi bir firma söylemedi..
Galiba yine tek seçenek TAEK olacak..
 
Teşkkür ederim Ezgi hanım.. UGETAM ile görüştüm.Onlarda bu eğitimi dışardan aldırıyorlarmış..Yeterli sayı 10 muş eğitim için..Bu sayıya ulaşmakta epey bi zaman alır dediler..Benim düşüncemde aleti alıcağımız yerden eğitim almak daha mantıklı gibi..TAEK başvurumu fax yoluyla yaptım..Bakalım üç gün içinde cevap verecekler..
 
İstanbul üniversitesi Fen Fak Fizik bölümü bu eğitimi vermeye başlamış.
Eğitimler ihtiyaca göre haftaiçi / hafta sonu gündüz/gece olarak veriliyormuş.
Ayrıntılı bilgiyi birkaç gün içerisinde aşağıda bulunan web sayfasından duyuracaklarmış.
Bilgilerinize,

Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
 
ARKADAŞLAR MERABALAR HURDA GERİ DÖNÜŞÜMÜ YAPAN BİR TESİSİM VAR SANIRSAM LİSANS ALINMASI GEREKİYOR BU KAPSAMDA TÜRKİYE ATOM ENERJİSİNİN VERDİĞİ EĞİTİME KATILMASI GEREKİYORMUŞ BU KONUDA HERHANGİ BİR BİLGİSİ OLAN ARKADAŞIM VARSA YARDIMCI OLABİLİRMİ? BEN SİTEYE BAKTIM BİR SÜRÜ EĞİTİM VAR ACABA HANGİSİ TAM OLARAK?AYRICA EĞİTİMİN SINAVI OLUCAK MI ? BİDE BU EĞİTİME KATILINMASI GEREKTİĞİ TAM OLARAK HANGİ YÖNETMELİKTE YAZIYOR?
 
radyasyon ölçüm cihazını kullanacak olan personelin katılması gereken eğitim var bahsedilen eğitim bu sanırım. gelen malzemedeyi kabul etmeden önce radyasyon ölçümü yapılıyor, sonrasında tesise kabul ediliyor ama diğer sorularınızın cevabını bilemiyorum.
 
Türkiye Atom Enerjisi 5 günlük eğitim sonucu radyasyon cihazı kullanım sertifikası alınması gerek , İl Çevreden geldiklerinde radyasyon cihazı ve bu eğitim sertifikalarını istiyorlar sertfika 5 yıl geçerli .Türkiye Atom enerjisi kurumu ile irtibata geçin @dilaneryılmaz
 
tsk ederim cevaplar için arkadaslar ama türkiye atom enerjisini aradım ve onlar 1 günlük eğitimimiz var ona katılmanız gerekir dedi su an kafam karıstı 1 günlük eğitimemi yoksa 5 günlük eğitimemi katılmamız gerek @Gülin Çağlıyan :(
 
Merhaba tesiste güvenlikteki x-ray cihazları için lisans alınmış ama tarihi geçtiği için yeniden başvuracağız. Sistem radyasyondan korunma sorumlusu olarak işaretlemeyi zorunlu tutuyor ama telefonda yetkililer genel müdür, yönetici vs firmadaki ilgili herkes başvurabilir demişti. Bunun eğitimini almak zorunda mıyız sadece güvenlik için? Başvuru sırasında belge istemiyor. Anlayamadım, bilen var mı?
 
Üst