• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Türkiye'de bertaraf edilemeyen tehlikeli atıklar

OSMAN EROĞLU

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
29 Ocak 2013
Firma
Aydınlar İzabe Geri Dönüşüm İnş. Nak.Tic. San.Ltd. Şti
Merhabalar Meslektaşlarım...

Yurt dışı kaynaklı bir firma ile Türkiye'de bertarafı mümkün olmayan atıkların bertarafı ile alakalı bir anlaşma yapmak üzereyiz. ben bulamadım. Türkiye'de hangi tehlikeli atıklar bertaraf edilemiyor. bu atıkları hangi firmalar üretiyor. yardımlarınızı bekliyorum. şimdiden herkese çok teşekkürlerimi sunuyorum.
 
anlaşılan bu konu hakkında bilgi sahibi olan yok..neyse sağlık olsun diyelim..
 
Nokta atışı olmuş sizin konu Osman Bey, ama ters köşe de olmuş.Bilen olduğunda mutlaka dönüş olacaktır zannedersem.
 
Evet Emre Bey biraz nokta atışı oldu ama bu atıkları ve üreticilerini bir şekilde bulmam lazım. en azından hangi atıkların bertaraf edilemediğini öğrensem o da yeter bana..başlangıç noktam olur en azından..
 
@osmankaptan55

Bence "Atık Yönetimi Genel Esasları" na bakın orada liste var (A) ve (M) ile belirtilmiş atıklar tehlikeli atıklar, listeye koyduklarına göre herhalde bertarafı vardır diye geniiiş bir cümle kuruyorum :)
 
Osman Bey, Ahmet Bey'in dediği gibi Atık Yönetimi Genel Esasları yönetmeliğinden atıklara ulaşabilirsiniz. Bakanlığın web sitesinden de lisanslı tesislere ve bertarafını/geri kazanımını yaptıkları atık kodlarına ulaşabilirsiniz. Ulaştığınız atık kodları ile yönetmelikteki kodları karşılaştırarak hangilerinin bertarafının olmadığını çıkartırsınız. Yönetmelikte atıklar sektörel ayrımlarla listelendiğinden ilgi sektörlere de ulaşabilirsiniz. Tabi bu biraz vaktinizi alacaktır :)
 
Osman Bey sorunuz çok ucu açık olmuş, siz aklınızdaki atıkları söyleseniz yardımcı olan bulunur ama böyle olunca zor görünüyor. Sonuçta herhangi bir listeyok, atık çeşidi teknolojiye ve sektöre bağlı olarak değişiklik gösterir. Biraz daha detaylı yazarsanız iyi olurdu, ya da anladığım kadarı ile siz pazar araştırması yapıyorsunuz, ki bunun için de siz ufak bir liste oluşturup buna ekleme yapılmasını isteyebilirsiniz. O zaman herkes imece usulü bertaraf ettiremediği atıkları yazar.
 
Türkiye'de bertarafı mümkün olmayan atık yoktur. Atık az diye gelip almayan atıkçılar vardır.

Şaka bir yana Osman Bey'e yönetmelik gösterip kolaya kaçmak yerine tesislerinizden çıkan ancak bertaraf ettiremediğiniz atıkları söylemeniz daha makbul olacaktır.
 
Osman Bey, bizim bertaraf ettiremediğimiz atığımız var, Bakanlıkla görüşüyoruz bu konuda.. - 99 kodunu verdikleri atık bir de analiz sonucu tehlikeli çıkarsa sonuç bu oluyor yani bu atığa lisansı olan bertaraf firması yok :( henüz süreç tamamlanmış değil, tamamlanınca size burdan aktarabilirim. iyi çalışmalar.
 
Arkadaşlar PCB İçeren atıkları üreten firmalar benimle iletişime geçebilirse çok çok çok sevineceğim.. teşekkürler..

Ayrıca aşağıda kodlarını belirttiğim atıkları üreten firmalar da iletişime geçebilirse sevinirim..

20 01 21 Flüoresan lambalar ve diğer cıva içeren atıklar

16 02 09 PCB’ler içeren transformatörler ve kapasitörler

13 03 01 PCB’ler içeren yalıtım ya da ısı iletim yağları

20 01 33 16 06 01, 16 06 02 veya 16 06 03’un altında geçen pil ve
akümülatörler ve bu pilleri içeren sınıflandırılmamıs karısık pil ve
akümülatörler

16 08 02 Tehlikeli geçis metalleri ya da tehlikeli geçis metal bilesenlerini
içeren bitik katalizörler
 
Üst