• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Türkiyedeki mevcut atıksu arıtma tesisleri

Erdem2006

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
7 Kasım 2011
Merhaba arkadaşlar,
Türkiyede, özellikle sivas, tekirdağ illerindeki il ve ilçelerdeki belediyelerin atıksu arıtma tesisini gösteren, kaç kişilik olduğu, arıtma tesisi kapasitesi, arıtılan su kapasitesi, arıtma tekniği, vs. bilgilerini içeren tablosu olan arkadaşlar varsa, lütfen paylaşabilir mi? Veya link verebilir mi? Bakanlık, il- ilçe belediyelerinin sitelerinde bulamadım, varsa da yetersiz. İyi çalışmalar dilerim herkese.
 
merhabalar;
sivas il ve ilçelerini bilemiyorum. ancak tekirdağ il ve ilçelerininin belediyelerinin hiç birinde benim bildiğim kadarıyla atıksu arıtma tesisi yok. ergene havzası eylem planı çerçevesinde edirne kırklareli ve tekirdağ il ve ilçe belediyelerine 2013 yılına kadar atıksu arıtma tesisi kurulması ve çalıştırılması zorunluluğu getirildi. şuanda birçok belediye araştırma aşamasında. D.S.İ belediyelere bütçede destek olacak. yapım işi D.S.İ tarafından ihaleye verilecek sanırım. tavsiyem ergene havzası eylem planını incelemen. bu plana dahil olan belediyeleri ve hangi aşamalarda olduğunu görebilirsin.
iyi çalışmalar...
 
bitirme tezim atıksu arıtma tesislerinin sulamaya dahil edilmesiyle ilgili ab medaware projesi için fazla ayrıntılı olmayan bir tesis listesi hazırlamaktı. 4-5 sene kadar oldu yapalı, bu arada belki listede değişme olmuştur diyerek cevap yazmadım. tez hazırlığı sırasında bana verdikleri tesis listesinde çok eksikler vardı. daha sonra telefonla tesisleri ararken bazılarının henüz inşaat halinde, bazılarının ise hatalı projelendirmeden dolayı çalışmaz halde olduğunu söylediler. yani bendeki listenin eksiği vardı fazlası yoktu. sivas ve tekirdağ sınırları içinde bir tesis olduğunu hatırlamıyorum (tezi arkadaşlarla aramızda bölüşmüştük). tesis olan yerlerin çeyreğinden bile düzgün veri alamadık. çoğu aradığımız tesiste yetkili ve yeterlikli kişi bulamadık. arıtma tesisi diye yazan yerlerin çoğu, özellikle karadeniz kıyısı boyu kum tutucu ve derin deniz deşarjı kombinasyonundan ibaret.
şimdi medaware sitesine baktım da:
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .

2007 bu bizim de dahil olduğumuz çalışmanın yapıldığı son tarih olarak görünüyor. tezleri yüklememişler medaware sitesine.

bunlara ulaşmak isterseniz (M.Sc.) olarak geçen tezler İTÜ kütüphanesinde tutuluyordur. diğerleri (B.Sc ler) kütüphanede bulunmaz. muhtemelen bir yerlerde kaybolmuştur. ben de tezimi saklamadım maalesef ama zaten sizin istedikleriniz ben yaparken yoktu. ama belki İTÜ merkez kütüphanesine gidebilirseniz oradaki master tezleri işe yarar. gerçi gitmeden sorun, 5 sene önce dışarıdan gelen yüksek lisans öğrencisi değil ise almıyorlardı. herhangi bir bölümden itülü bir öğrenci arkadaşınız varsa gidip bakmasını isteyin bence, tezi bulmak 15 dakikasını alır maslaktaysa, eğer önemli bir durum varsa şansınızı deneyin. biz tezi hazırlarken faydalanabileceğimiz bir kaynak bulamamıştık. dolayısıyla bizim hazırlayabildiğimiz de yetersiz bir kaynak oldu. muhtemelen hala başka da bir kaynak yoktur bu konuyla ilgili.

sonradan ekleme:
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .

burada sayfa içinde "turkey" diye ararsanız bazı kaynaklar var. açık erişimli bulursanız belki burada da bir şeyler çıkabilir.
 
Tekirdağ'ı bilmiyorum ama Sivas merkez AAT 2009 yılı itibarı ile faaliyete geçmiştir. Kwf kredisi ile tamamlanmış ve şuanda çalışmaktadır. Tesis hakkında detaylı bilgiyi Sivas su ve kanalizasyon dairesinden alabilirsiniz. Gerek olursa yetkili isimlerini verebilirim.
İyi çalışmalar.
 
Üst