• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Twilight render kullanımı örnek görüntü (avantaj ve dezavantaj)

Noyan Temuçin

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
6 Şubat 2009
tw1.jpg
1.resimde google sketchupta(su) da kendime bir sahne hazırladım. Mutfakta bir masa var ve üstünde 2 tane bardak var pencereden gelen ışığı test etmek için birini ışıktan gelen taraf koydum diğerini gölgede kalan tarafa koydum ve twilightla render aldım .
tw2.jpg
2.resimde görüldüğü gibi bardaklardan güneş ışığı alan bardak gölgesi istediğim gibi gölge aldı ayrıca içindeki suyun yansımasıda sanki içinde su varmış hissi verdi .Fakat masa materyaline bump yani derinlik hissini photoshopla texture verdiğim halde bana derinlik izlenimi vermedi.
Işık hüzmesi şeklinde vermeye çalıştım fakat iyi bir sonuçta elde edemedim ama tabiiki ben bunu kısa sürede hazırladım oturup ayarlamaların tamamını yapıp daha fazla render süresiyle daha kaliteli sonuçlar alınabilir.Kısaca vray kullanmayı veyahutta diğer render motorlarını kullanmayı bilmiyor ve bunların yasal olarak lisansını alamıyorsanız twilight renderıda kullanabilirsiniz.
render süresi 14 dk. tuttu.
Yaptığım ayarlamalar
ışık ayarı
materyal ayarı
render ayarı
gölge ayarı

tw1.jpg

tw2.jpg
 


Söylemeyi unuttuğum noktalar materyalleri sketchupla atadım ama bütün materyallerin ayarlamalarını twiligh materiale editörle yaptım ayrıca ışık ayarlamalarınıda twilight light editörde yaptım.
 
twilight render iç modelleme render denemesi

bny.jpg
render denemelerim devam ederken kendime yeni bir sahne hazırladım. Bu sefer sahnem banyo modeliydi basit bir şekilde banyo için gerekli ekipmanlarla birlikte sahneyi hazırladım.
Bu sahnede en çok zorlandığım nokta renderin can alıcı noktası olan ışıktı.
Olay banyo pencerisinden akşama doğru ışık vuruyor ve bu ışığın fayaslara ve diğer malzemelere olan etkisini ayarlamaktı bildiğiniz gibi gelen ışığın bir kısmı absorbe olur bir kısmıda yansıtılır burada biraz uğraşmam gerekti ama gerçekten twilight render motoru bu noktada iyi bir iş çıkardı diyebilirim.
not:Modellemeyi yaparken pek fazla uğraşmıyorum malum zaman çok değerli o yüzden belli hatalar görebilirsiniz benim için önemli olan render motorunun neler yapabildiğini görmektir
Bu arada render aldığım bu sahneye günbatımında banyodaki ışık adını koydum:eek:
render süresi:1 saat 42 dk.
sahne hazırlanması:5 dk.
ışık ve render,materyal ayarları 7 dk.
ilk render kısa süreli ışığın etkisini görmek için 4 dk.
2.deneme render malzemelerin etkisi 8 dk. bu denemelerden sonra ayarlamaları yaparak enson renderi 1 saat 42 dk. olarak aldım .

bny.jpg
 
formula f1 arabası renderi(f1 yarış aracı sürmeden bu dünyadan göçmeyceğim)

Bu sefer f1 arabası renderi yaptım
twilight render motoru vray kadar olmasada gerçekten etkileyici sonuçlar verebiliyor.
Belli bir çok noktada vrayle basit bir şekilde yaptığımişleri twilightta zorlanarak yaptım bunun sebebi vray kadar geniş kapsamlı olmayışı
render motorunu çözmeniz diğerlerine nazaran çok kısa sürer eğer 3d ile ve vrayle uğraşmışsanız zaten çok kısa süre içerisinde temel konuları çözmüşsünüz demektir.Yine modellemeye pek fazla uğraş vermedim .Render süresini çok fazla tutmadım birazda bakalım nasıl olaak diyerek geçiştirdim ama idare eder.

f1ntd.jpg
 
f1 arabasını sürmeden bu dünyadan göçmem demiştim

Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .

bu sayfaya giderek videoyu izleyebilirsinz.Yalnız arbanın motor gücünü çok azalttım onu söyleyeyim çok kıısa ve dar zamanda yapılmış biranimasyondur.
 


Mehmet bey emeklerinize sağlık. Arazi modellemeleri üzerinede kapsamlı çalışmalar bekliyoruz nasıl yapıldıklarıyla birlikte :)
 


Fatih bey şu sıralar birkaç problem var onları hallediyorum eğer zamanım olursa yazmaya devam edeceğim o konuda zaten bu yaptıklarım kısa ve zaman almayan şeyler olduğu için ve programın tanıtımını yaptığım için bunları yazdım
 
Üst