• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Ultrafiltre Geri Yıkama

CMNet Okuru

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
23 Eylül 2015
Ultrafilrenin geri yıkamasında havalandırma yapmak için blower ihtiyacımız var. o.68 bar basıçla 8.3m3/sa debi ile çalışmamız gerekiyor. Ancak bu her iki şartı sağlayan blowerlar çok pahalı. Ultrafilrenin içi çok sıkışık fiberlerden oluşuyor, kimyasal kullanmadan belirli aralıklarla yapılan bu geri yıkamada zaten alttan hava verilerek( Ultrafiltre dikey pozisyonda) fiberlere yapışmış maddeler giderilebilecek. Bu da su ve hava yardımı ile fiberlerin silkelenmesini sağlayarak olacaktır. Zaten organik madde vs. varsa daha uzun zamn aralıklarında kimyasal yıkama ile temizlenecektir. Havalandırma için daha düşük basınçlı blower kullanırsak ve daha uzun süre yıkarsak bu hata mı olur? Kısacası maliyeti düşürmek için bir öneriniz varsa yardımcı olbilir misiniz?
 
Ben 300 mbar basınçta çalışabileceğim bir blower alırsam 1,2 kW civarında, bir de 650 mbar basınçlı çift kademeli yan kanallı blower buldum, bu da 3,0 kW
Aslında tam aradığım debiyi bulamadım. Bulduğum minimum debi 56 m3/sa ancak bulabileceğimi söylediler.
 
Ayşe Hanım ultrafiltrasyon ünitesinin hava ile yıkanmasını ilk defa sizden duydum.İçmesuyu arıtımında kullanılıyor değilmi.Normalde kostik ile yapılan kimyasal yıkamalar gayet başarılı sonuçlar verir.Kirliliğe bağlı olarak SMBS de kullanabilirsiniz.Fiberlerin silkelenmesi olayı pek kafama yatmadı.
 
Hayır endüstriyel su arıtımında kullanılıyor. Kimyasal yıkaması uzun vadede zaten yapılıyor ancak bu ultrafiltrenin daha sık aralıklarla havalandırma ve su ile yapılması gerekiyor. İlk defa duyuyorsanız, buradan bir göz atın Zeeweed BASINÇLANDIRILMIŞ Ultrafilre ismide.
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
 
Bu ultrafiltre sıkıştırılmış fiberlerden oluşuyor, alttan basınçlı hava verdiğimiz zaman fiberler(çok ince iplikler gibi düşünün) silkeleniyor ve üzerine yapışmış olabilecek tanecikler ve partiküller atılıyor. Ben bu partiküller nedir acaba diye hiç incelemedim :/ ama organik madde değil.Bunu kimyasal yıkamayla zaten giderebilirsiniz diyebilirsiniz ancak cihaz hassas ve kimyasal yıkama daha uzun vadede yapılıyor. Bu nedenle havalandırmayla daha sık aralıklarla geriyıkama işlemi gerçekleştirilmesi gerekiyor. Aksi halde ömrü kısalır. Zaten pahalı bir cihaz.
 
Benim sorunum zaten uygun basınçlı blowerın pahalı olması, bu durumda daha düşük basınçlı blower kullanırsak daha uzun süre yıkama yapsak hata mı yapmış oluruz şeklinde. Sizin öneriniz, havalandırma yapmayın mıdır ? Yani geri yıkamayı yalnızca kimyasalla yapın bence yeterli olur mu diyorsunuz ? Fiberler zarar görür diye biliyorum ama belki benim yanlış bilgim vardır. Önerileriniz varsa memnun olurum.
 
Sizi yanlış yönlendirmek istemem giriş suyu özelliklerini biliyor olsaydım yorum yapabilirdim.Hava+su ile yıkama olayını araştırıyorum.Dediğim gibi daha önce duymamıştım.
 
Bir de bu cihaza verilecek suyun ön arıtımdan geçmiş olması gerekiyor. Bu nedenle giriş suyu özellikleri hakkında genel bir şey söyleyemeyeceğim. Ama zaten kaliteli su veriyorlar, amaç burada saf su elde etmek, çeşitli uygulamaları var. Metal kaplama banyolarında kullanmak için 0'a yakın iletkenlikte su elde etmek amacıyla tasalarnıyor. Bu değer ters osmozdan sonra elde edilecek ancak Ultrafiltre burada Ters Osmozu koruma amaçlı kullanılacaktır.
 
merhabalar. sistemi tam olarak bilmiyorum nasıl çalışır , geri yıkaması nasıl yapılır veya yapılır mı . Ama blower kullanmayı düşünüyorsanız sistemin kaldırabileceği blowerı iyi hesaplamalısınız. Düşük basınçta blower kullanıp uzun süre çalıştırmayı düşünmek yanlış. Basıncı karşılamıyorsa blower yanar ve kullanılmaz hale gelir ve sürekli tamire göndermek zorunda kalırsınız. Bu arada blower konusundada yardımcı olmaya çalışırım.
 
Hayır ZeeWeed 1500 General Electric Su ve Proses Teknolojileri tarafından üretilmiş patentli özel bir ultrafiltredir ve ben yukarıda bunun linkini atmıştım size. Oradan bakarsınız. Bunu neden sormuştunuz ?
 
Ayrıca ilgilendiğiniz için teşekkür ederim ama bu sistemde havalandırma şart, bunu attığım linkten ya da GE nin internet üzerindeki kütüphanesinden kaynakları inceleyerek neden yaptıklarına oldukça ayrıntılı bir şekilde ulaşabilirsiniz. Ulaşamadığınız kaynak olursa ben de göndereyim. Ya da size göre havalandırma ile ultrafiltre ters yıkaması olmaz kabul edin, ben hiç duymadım deyin ve üzerinde durmayın benim açımdan sorun yok :))Yalnız benim sorunum blower hakkında idi zaten , sonuç olarak önerilen bloweri almak en mantıklısı ve uzun vadede daha uygun maliyetli şeklinde cevaba ulaştım zaten.Size de fikir paylaşımları için teşekkür ederim
 
Üst