• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Ulusal atık taşıma formları

pelinTekin

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
13 Ağustos 2010
Tesisimiz ulusal atık taşıma formu ile tehlikeli atıklarını lisanslı firmaya vermiş yeşil nüshalar elimizde ve il çevreye göndermemiz gerekiyor ancak yeşil nüshalardan kömür cürufu için olanında son alıcının onayı yok ve diğerlerinde de atık bertaraf yöntemi yazmıyor sadece İSTAÇ kaşesi var. bu formları bu şekilde İl Çevre'ye göndersek sıkıntı yaşar mıyız? ne yapmamız lazım?
 
Pelin hanım yeşil nüshayı İl Çevre' ye göndermenizin nedeni atığı tesisten çıkardığınız konusunda onları bilgilendirmektir. Bu yüzden UATF, atık tesisten çıkmadan önce dolduruluyor ve sadece atığı gönderen firma ve taşıyıcı firma bilgileri kısımları doldurulup yeşil nüsha ayrılıyor. Sonrasında zaten atığı gönderdiğiniz firma 3 ayda bir mavi nüshayı Bakanlığa gönderip bilgilendirme yapıyor. O şekilde gönderseniz bir sorun olmaz yani.
 
Merhaba arkadaşlar. Ben birşey soracaktım UATF yeşil nüshası kayıp ve bulamıyorum. İzinde olduğum esnada gönderilmiş bi şekilde ortada yok. Konuyla ilgili ne yapacağıma dair bilginiz var mı?
 
atıkları hangi firmaya gönderdiyseniz onlardan formun fotokopisini isteyin siz de bunu il çevreye gönderin, il çevrenin bu konuda sıkıntı yapacağını zannetmiyorum ama bence açıklayıcı bir yazı da gönderin
 
merhaba arkadaşlar.uatf nun mavi nüshasını bakanlığa gönderiyorduk şimdi kütle denge uygulaması çıktı ve artık sisteme girmemiz gerekiyor.ama sistemde sıkıntı olduğu için giremiyoruz.6. aydan sonrakilerde artık sadece sisteme girilecekmiş.şimdi mavi nüshaları nasıl bildirmemiz gerekiyor?bakanlığa mı yoksa müdürlüğe mi?şimdiden teşekkürler...
 
@Tuğçe Kökbaş

Ulusal atık taşıma formlarının D nüshalarının (mavi-yeşil renklerde olan) tesisin bağlı olduğu İl Valiliği, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü' ne üst yazı ile gönderilmesi gerekmektedir.
 
@safakyilmaz

D nüshaları formunda üzerinde yazdığı üzere asıllarının valiliğe gönderilmesi gerekmektedir. Tesislerde sadece B ve C nüshaları (pembe-beyaz renkli) en az 5 yıl muhafaza edilmelidir.
 
@Can Avşar
Can Bey,


“A Nüshanın Üst Dilekçesinin Yazı İçeriği” aşağıdaki gibi yazılmalıdır.

18.01.2013 tarih ve 28532 sayılı Resmi Gazete’ de yayımlanarak yürürlüğe giren “Atıkların Karayolunda Taşınmasına İlişkin Tebliğ” Madde 25-d) (A) ve (B) formu atık bertarafından sorumlu kişi veya kuruluş tarafından imzalanarak alınır. (A) formunun bir nüshası bertarafçı tarafından net miktarlar, bertaraf yeri ve tarihi form üzerine doldurulduktan sonra valiliğe gönderilir.” nolu bendi yer almaktadır.
Bu kapsamda ......................................... adresinde gerçekleştirmekte olduğumuz, ............................... Tesisine kabulü yapılan atıklar ile ilgili olarak, Ulusal Atık Taşıma Formu (A) kopyalarının birer nüshaları, sevk irsaliyeleri, kantar fişleri ekte yer almaktadır.

“D Nüshanın Üst Dilekçesinin Yazı İçeriği” aşağıdaki gibi yazılmalıdır.

……………………….. adresinde ……………………….’ de …………………………………. faaliyeti gerçekleştirilmektedir; bu kapsamda oluşan atıklar ile ilgili olarak, Ulusal Atık Taşıma Formları ile üretici olarak yapılan atık gönderimine ait (D) formunun bir nüshası ekte yer almaktadır.

Bu kapsamda dilekçelerin içerikleri farklı olacağından A nüshaların (mavi) ve D nüshaların (yeşil) ayrı ayrı gönderilmesinin daha doğru olduğunu düşünmekteyim. Üst yazılar da aynı şekilde. Tabiki sizin dediğiniz gibi tesisin bağlı olduğu İl Valiliği, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü' ne gönderilmesi gerekmektedir.
 
@ahmet e.

rica ederiz, iyi çalışmalar..

Boş UATF formu var ise elinizde kullanımı ile ilgili detaylı bilgiler mevcut..
 
@Burak Bilen
Sağ üst köşede Seri No: diye yazar.Hemen altında ise Sıra No: bulunur.Üst yazıda ben bu Sıra No: kısmının karşısında yazan numarayı belirtiyorum.
 
Üst