• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Ulusal atık taşıma formu

Tuğba Cabi

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
23 Şubat 2010
Firma
SHAMROCK TEKSTİL SAN. VE TİC. A.Ş.
Tehlikeli atıkların geri kazanımı için doldurulan ulusal atık taşıma formunun her nüshasını,atık yüklendiği gün araçtaki kişiler verebilir mi?İmza yetkileri var mıdır?Böyle bir durum problem çıkarır mı?
(Taşıma ve geri kazanım işlemini gerçekleştiren firma aynı)
 
Geçen hafta ulusal atık taşıma formu aldım. Bunun için halk bankasına çevre ve şehirçilik bakanlığı döner sermaye hesabına ulusal atık taşıma formu alınması adıyla koçan başı 25 tl yatırmanız gerekmektedir.
 
Ulusal Atık Taşıma A formlarını
Türkiye Cumhuriyeti Çevre ve Orman Bakanlığı

Söğütözü Cad. No:14/E Beştepe 06560 Yenimahalle - ANKARA
bu adrese mi göndereceğiz birde aylık olarak mı gönderiyoruz. Teşekkür ederim
 
@cevre000

Çevre ve Orman Bakanlığı 04-07-2011 tarihinde ayrılmış ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı kurulmuştur.
Gelişmeleri daha yakından takip etmenizi öneririm.
 
A formunu Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Balgattaki adresine göndermeniz gerekmekte, Ehlibeyt Mahallesi ile başlayan bir adres olmalı
 
@ipek sağır
Teşekkür ederim, İl Müdürlüğü ile görüştüm ben de 203 nolu kod ile yatırıp Döner Sermayeden temin edebileceğimizi öğrendim.
 
“Ulusal Atık Taşıma Formu”nun “D” nüshasını Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’ne gönderilmesi aşaması atığın geri kazanım/bertaraf tesisindeki kabul ve bertaraf işlemi sonrasında göndermemizde bir sakınca varmıdır.

örnek : diyelim ki atığı taşıma işlemi için lisanslı firmaya verdim.o da anlaşmalı olduğu lisanslı bertaraf tesisine götürdü ve orda bertaraf işlemi tamamlandı.bana UATF nin C ve B nüshaları lisanslı bertaraf firması tarafından doldurulduktan sonra üreticiye( bana) gönderildi..Nerdeyse atığın üreticiden çıkışından itibaren 1 ay geçti.bu aşamadan sonra UATF nin D nüshasını Çevre ve Şehircilik İl Müd. gönderebilirmiyiz.?
 
Arkadaşlar UATF yanlış doldurulursa formu yırtıp atarsak sorun olur mu yoksa yanlış doldurulmuş olsa bile saklanması mı gereklidir?
 
@Burçin Birinç
Tüm UATF formlarını 5 yıl saklamakla yükümlü olduğunuz için ve seri numaraları sıralı olduğundan yanlış doldurduğunuz formu arşivinizde saklamanızda yarar var.
 
@Yasemin Aslantürk
UATF bulunduğunuz ilin ÇŞİM'den tamin ediliyor ve sizde bulunan seri il müdürlüğünde kayıtlı oluyor. Bildirilmese dahi saklanması herhangi bir sorgulama sırasında kanıt niteliğinde olacaktır. Bildirim yapılırsa da kendini önceden sağlama almış olacaktır. Sizin dediğiniz gibi yırtılıp atılması özellikle birleşik denetim yapıldığı sırada tesisi sıkıntıya sokacak, hatta hiç yoktan yere cezai işlem ile karşı karşıya kalmasına sebep olabilecektir. Sonuçta yapılması gereken işlem abartı bir işlem değildir.
 
Üst