• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Ünite içi atık yönetim planı

G. Hersanlioglu

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
4 Ocak 2015
Şehir
Çanakkale
Firma
Veolia Çanakkale Entegre Katı Atık Yönetim Projesi
Merhabalar,

Tıbbi atıkların kontrolü yönetmeliğinde geçen ünite içi atık yönetim planı sadece hastaneler için mi hazırlanıyor?

Fabrikanın reviri için de hazırlamam gerekir mi?
 
@Meltem Kekeç @Duygu Dilek
Atık yönetim planında tıbbi atıklardan da bahsedildi zaten,
ama Tıb.AKY'nde Ünite içi atık yönetim planı hazırlaması gerekenler için kapasite belirtmemiş. Bu yüzden tereddüt ettim.
Teşekkürler
 
arkadaşlar merhaba,
ünite içi atık yönetim planında Tıbbi atık taşıma arabaları ve konteynırlar, dezenfektan+ su ile yıkanarak temizlenir şeklinde bir ibare kullanılmış. Ancak atık araçların suyunun kanalizasyona verilmesinde sakınca var mı? tamam torbaların içinde oluyor atıklar ancak tıbbi atık kutusu onlar sonuçta :S uuf bilemedim :(
 
kanalizasyona verilmemesi gerekir . ancak bu araçlar tesisi içindeki sadece atık topladığınız arabalar mı başka amaçla kullanılıyormu
yoksa onların tabi olduğu tebliği var diye biliyorum onun için sordum
 
ben çalıştıgım tesiste buna kesinlikle izin vermiyordum.
sahanızda kimyasal arıtma var ise proseste de olabilir ona dahil edin derim ancak bunu oraya dahil etmek için bile izin lisans sürecinde bildirmeniz gerekirdi. bunu yaparsanızda mevcut durumda sıkıntı yaşayabilirsiniz.

benim size tavsiyem tehlikeli veya tehlikesiz fark etmez atık toplayacak araçlarınızın muhtemel pikap tarzıdır arka tarafı ful 2 kat branda tarzı örtüler ile kaplayın sonrada o branda türü örtüleri tehlikeli atık diye bertarafa yollayın.
her atık alımı sonucu veya atık alma sıklıgınıza bağlı olarak değiştirirsiniz.
ondan sonrada yıkama sorun olmayacaktır normal araç yıkama ünitesi veya araç yıkma firmalarında yıkatılabilir.
 
@Elmas Maden
Bahsettiğiniz araçlar depolara taşınmak üzere kullanılan araçlarsa şayet klor tablet ve su ile temizlediğinizde buradan çıkan atık suyu kanalizasyona verebilirsiniz. Zaten mevcut tabletlerle dezenfekte etmiş oluyorsunuz. İçerisinde patlayan bir poşet olduğunda da bütün katı ve sıvı tıbbi atıkların talaşlar emdirilerek kırmızı tıbbi atık poeşetlerine alındığından emin olun sadece. Geri kalanı klortabletler halledebiliyor. Bahsettiğiniz şey buysa tabi.
 
@G.Şentürk

evet evet bu :) teşekkür ediyorum :)

arkadaşlar çok acil bir sorum olacaktı farmasötik atık hangi kod ile alınır yardımcı olur musunuz? bertarafçıyı aradım dediki 18 01 09 kodu ile alıorlarmıs:s
 
@Pınar Pelit Demir ben izaydaş ile görüştüm ilaç atıkları ise 18 01 09 atık kodu ile alacaklarını belirttiler.
18 01 06 Tehlikeli maddeler içeren ya da tehlikeli maddelerden oluşan kimyasallar diyorsunuz ancak benim atığım narkotik ilaç atığı. Yinede bu kod ile mi verir diniz?
 
180109 her türlü ilaç atığı, kemoterapi ilaç atıkları 180108 olarak biliyorum. 180109'un altına giydirebilirsiniz narkoz ilaçlarını, derim.
 
@Hurricane İl çevre müdürlüğüne görüş yazısı sorduk. Narkotik ilaç atıklarımız var (tarihi GEÇMEMİŞ) hangi atık kodu ile bertaraf edileceğini. gelen cevap şu Tıbbı atıklar kont. yönetmeliğinde F: tehlikeli atıklar bölümünde Farmasötik atıklar tehlikeli atıklar başlığı kısmında yer almaktadır. Diye yuwarlak cevap vermiş :s Ancak izaydaş ta derki narkotik ilaç atıklarını da ben 18 01 09 kodu ile alıyorum :s
şimdi ben anlamadım ne yapayım :S
 
ikisi de "tehlikeli atık" diyor zaten anlaşılmayacak ne var ki, zaten sağlık müdürlüğü Atık Yönetimi yönetmeliğinden haberi bile yoktur. Tek bildikleri tıbbi atık yönetmeliği :) Atık yönetimi yönetmeliği Ek-4 açıver 18 inci bölümde sağlık konularından kaynaklanan tehlikeli atıklardan bahseder orada.
 
18 01 09 atık kodu ile verebilirsiniz. Her türlü ilaç atığını kastediyorlar orada, yarım kalanlar, artık kullanılmayanlar, miadı dolmuşlar farketmez. Biten flakonlarınızı da 15 01 10 olarak ayrı toplayıp verebilirsiniz.
 
180109 için Çevre Bakanlığında atık yönetiminde Biyolog Belgin Hanımla görüştüm, sizin gibi sorduğumda bunun bir istisna olduğunu ve her türlü ilaç atığının tehlikeli atık olduğunu söylemişti. Aslında 180109'un da karşısında A harfi olması lazım.
 
@Elmas Maden
Benimde aklımı AYY Ek-4 'teki 18 01 09 atık kodunun karşılığı yanılttı tehlikesiz görünüyor, bende bertaraf firmalarıyla görüştüm sizden sonra onlar da narkotik ilaçların 18 01 09 olarak alıp bertaraf ettiklerini söylediler.
 
Üst