• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Üniversite adayları için tanıtım söyleşileri

Hazel Candan

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
27 Nisan 2009
Firma
İDEAL MAKİNA ENDÜSTRİ ÜRÜNLERİ SAN. VE TİC. LTD. ŞTİ.
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .



TV 8'de SDÜ Söyleşisi

Süleyman Demirel Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Lütfi Baydar 21 Temmuz Salı günü saat 16.00’da TV 8’ de canlı olarak yayınlanan 'Cevap Anahtarı' programının konuğu oldu.
Üniversite adaylarını tercih sürecinde bilgilendirmek ve aydınlatmak amacıyla hazırlanan programda, Rektör Prof. Dr. Metin Lütfi Baydar SDÜ'nün eğitim öğretim anlayışını, öğrencilere sunduğu sosyal, sportif ve kültürel imkanları anlattı. Baydar, yöneltilen sorular üzerine yüksek öğrenim yapmak isteyen başarılı öğrenciler için kent olarak Isparta’yı seçmelerinin neden doğru bir seçim olacağını, SDÜ’nün yurtiçi ve yurtdışından ilgi ve itibar gören bir üniversite olduğunu, TÜBİTAK öğrenci projelerinde son birkaç yıldır açık arayla birinci konumda bulunduğunu, öğrenci merkezli bir üniversite olması nedeniyle gençlerin sevgi ve huzur bulabilecekleri bir üniversite ortamı yaratıldığını ve bu nedenle SDÜ’yü tercih etmenin doğru bir seçim olacağını vurguladı. Program esnasında TV 8 Stüdyolarına gelen çok sayıda telefona dönüş yapılarak üniversite Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği ve Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı tarafından bilgi veriliyor.

Sunuculuğunu Müge Arda’nın üstlendiği programın videosunu aşağıdaki linkten izleyebilirsiniz.

İzlemek İçin Tıklayın



ZİRAAT FAKÜLTESİ

Üniversite adaylarının 22 Temmuz’da başlayan ve 3 Ağustos’ta sona erecek tercih maratonunda Süleyman Demirel Üniversitesi’nin çeşitli birimlerini tanıtmaya yönelik söyleşiler devam ediyor.
Radyo-TV Araştırma ve Uygulama Merkezi stüdyolarına konuk olan Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İbrahim Erdal, Ziraat Fakültelerinin Türkiye ve dünyada önemli bir konuma sahip olduğunu belirterek Fakültenin 8 ayrı bölümde eğitim öğretim yapıldığını kaydetti. Erdal, Ziraat Fakültesi’nin akademik öğretim kadrosu, kişisel gelişim programları, yurdışı bağlantıları açısından, uygulama alanları ve laboratuarları ile nitelikli ve dinamik bir konumda olduğunu; mezun takip programı ile istihdam konusunda da mezunlara yardımcı olunduğunu kaydetti.

Ziraat Fakültesi öğrencilerinin TÜBİTAK tarafından desteklenen öğrenci projeleri bazında ilk sırada yeraldıklarını ve bu yıl 30 projenin desteklendiğini belirten Erdal, adayların Süleyman Demirel Üniversitesi Ziraat Fakültesi’ni marka bir üniversitenin ve güçlü ve dinamik bir fakültenin öğrencisi olmak için tercih etmeleri gerektiğini söyledi.

İzlemek için tıklayın



DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ

Tercih maratonundaki Üniversite adaylarına Süleyman Demirel Üniversitesi’nin çeşitli birimlerini tanıtmaya yönelik söyleşiler çerçevesinde Radyo-TV Araştırma ve Uygulama Merkezi stüdyolarına konuk olan Diş Hekimliği Fakültesi Dekan Vekili Yrd. Doç. Dr. Süha Türkaslan, eğitim sistemi, uygulamalar, öğrenciye sunulan avantajlar hakkında bilgiler verdi.
Uygulama ağırlıklı bir eğitim öğretime sahip olan Diş Hekimliği Fakültesi’nde her öğrenciye bir hoca düştüğü ve her öğrencinin hocasıyla beraber birebir tüm vakaları ve tedavi sürecini görme şansı yakaladığını belirtti. Ayrıca fakültede uygulama malzemelerinin öğrenciye ücretsiz olarak sağlandığını ve böylece öğrencilerin eğitim maliyetinin de oldukça düştüğünü kaydetti.

Öğrencilere gerçek hastalarla karşılaşmadan önce robot hastalar üzerinde çalışma imkanlarının da sunulduğunu belirten Türkaslan, adaylara Süleyman Demirel Üniversitesi öğrencisi olmak bir ayrıcalıktır diye seslendi.

İzlemek için tıklayın

TEKNİK EĞİTİM FAKÜLTESİ

Tercih maratonundaki Üniversite adaylarına Süleyman Demirel Üniversitesi’nin çeşitli birimlerini tanıtmaya yönelik söyleşiler çerçevesinde Radyo-TV Araştırma ve Uygulama Merkezi stüdyolarına konuk olan Teknik Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mümin Filiz, eğitim sistemi, uygulamalar, öğrenciye sunulan avantajlar hakkında önemli açıklamalar yaptı.
Teknik Liselere öğretmen yetiştiren ve uygulama ağırlıklı bir eğitim öğretime sahip olan Teknik Eğitim Fakültelerinin 'Teknoloji Fakültesi' ne dönüştürülmesi yönünde çalışmalar yapıldığını kaydeden Dekan Filiz, böylece bu fakülte mezunlarının da mühendisler gibi projelerde imza yetkisine sahip olacaklarını belirtti.

Dekan Filiz, TÜBİTAK ve Başbakanlık öğrenci projeleri bazında 2 yıldır lider konumda oldukları; DPT, MİNERVA projeleri hazırlandığı; yapılan robot yarışmalarında fakültenin biriciliği elinde tuttuğu; yapılan güneş arabası ile yarışmalarda üniversitenin temsil edildiği ve Süleyman Demirel Üniversitesi’nin isminin teknoloji ile telaffuz edildiğinin altını çizdi.

Teknik Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mümin Filiz adaylara 'inovasyonunuz ve hayalleriniz varsa sizleri bekliyoruz' diye seslendi.

İzlemek için tıklayın



HUKUK FAKÜLTESİ

Üniversite tercih sürecinde bulunan adaylara yönelik söyleşiler çerçevesinde Süleyman Demirel Üniversitesi’nin en genç fakültesi olan Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Faruk Turhan Radyo-TV Araştırma ve Uygulama Merkezi stüdyolarına konuk oldu.
2009-2010 Eğitim öğretim döneminde 100 öğrenciyle eğitim öğretime başlayacak olan hukuk Fakültesi’nin kurulması için 1990 yılında çalışmaya başladıklarını belirten Dekan Turhan, 2008 Ağustos ayında fakültenin kuruluşunun gerçekleştiğini kaydetti.

Üniversite adaylarının SDÜ Hukuk Fakültesi’ni tercih etmeleri için yedi nedenin bulunduğunu söyleyen Turhan, bu yedi nedeni: Türkiye’nin önde gelen üniversitelerinden biri olan Süleyman Demirel Üniversitesi’nde öğrenim görme imkanı; genç, dinamik ama deneyimli bir öğretim kadrosuna sahip olmaları; öğrencilere en fazla 50 kişilik sınıflarda ders görme imkanı yaratarak öğrenci- hoca iletişimini sağlayacak olmaları; mezunların istihdam konusunda hareket alanlarını genişletmek için temel hukuk dersleri yanında ticaret hukukunun alt dalları; iktisat, maliye, muhasebe gibi derslere de yer vermeleri; ders programında mesleki yabancı dil ve adliye binasında gerçekleştirilecek 'Uygulamalı Hukuk' derslerinin yer alması; Isparta’nın barınma ve öğrenci yaşamı için sunduğu fırsatlar; maddi durumu iyi olmayan öğrencilere sağlanacak yardımlar konusunda yürütülen çalışmalar olarak sıraladı.

Turhan, iyi hukukçular yetiştirmede temel hukuk derslerinin çok önemli olduğunu ve bu doğrultuda planlama yaptıklarını belirterek, adaylara 'sizleri genç ve dinamik fakültemize bekliyoruz' diye seslendi.

İzlemek için tıklayın

İKTİSADİ ve İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ

Üniversite adaylarına çağrı: 'Dünya markası olmak istiyorsanız bizi tercih edin.'
Süleyman Demirel Üniversitesi Radyo-TV Araştırma ve Uygulama Merkezi stüdyolarına konuk olan İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan İBİCİOĞLU tercih süreci içerisinde bulunan üniversite adaylarına SDÜ İktisadi ve İdari bilimler Fakültesini niçin tercih etmeleri gerektiği konusunda önemli açıklamalar yaptı ve 'Dünya markası olmak istiyorsanız bizi tercih edin.' diye seslendi.

İzlemek için tıklayın



FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİ
Üniversite tercih sürecinde bulunan adaylara yönelik söyleşiler çerçevesinde Radyo-Televizyon Araştırma ve Uygulama Merkezi stüdyolarından tercih sürecindeki adaylara Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Fen- Edebiyat Fakültesi (FEF) Dekanı Prof. Dr. Yusuf Ayvaz konuk oldu.
Aday Öğrencilere seslenen Prof. Dr. Yusuf Ayvaz FEF’in 4 binin üzerindeki öğrencisi ile üniversitenin ikinci büyük fakültesi olduğunu, 11 bölümle yeni eğitim-öğretim dönemine hazırlandıklarını belirtti.

Öğrencilerine deneyimli ve dinamik öğretim kadroları ile uygun ortamlarda eğitim-öğretim imkanı sunduklarını kaydeden Dekan Ayvaz, sosyal etkinlikler yönünden de faal bir ortam yaratmaya çalıştıklarını ve bu doğrultuda öğrenci etkileşimini artırmak için “Kimya Bayramı”, “Biyoloji Günü” gibi çeşitli etkinliklerin gerçekleştirildiğini belirtti.

Ayvaz, ayrıca Fen-Edebiyat Fakülteleri ile ilgili yeni düzenlemelerin yapıldığını, bu doğrultuda fakülte öğrencilerine verilecek formasyon dersleri ile istihdam olanaklarının daha da artacağı müjdesini verdi.

Süleyman Demirel Üniversitesi’nin TÜBİTAK öğrenci projeleri bazındaki liderliğine de dikkat çeken Ayvaz, fakülte öğrencilerinin bu yıl 6 TÜBİTAK projesi gerçekleştirdiğini, ayrıca Erasmus değişim programlarından yararlanma fırsatı sunulduğunu kaydetti.

İzlemek için tıklayın



İLAHİYAT FAKÜLTESİ

Tercih sürecinde bulunan adaylara Süleyman Demirel Üniversitesi’nin çeşitli birimlerini tanıtmaya yönelik söyleşiler çerçevesinde Radyo-TV Araştırma ve Uygulama Merkezi stüdyolarına konuk olan İlahiyat Fakültesi Dekan Vekili Doç. Dr. Hüseyin Certel, eğitim sistemi, bölümler ve öğrenci profili hakkında bilgiler verdi.

Alandaki araştırmalar ve bilimsel etkinliklerle dikkat çeken İlahiyat Fakültesi’nin nitelikli ve idealist bir öğretim kadrosu ile 3 bölümde eğitim-öğretim faaliyetlerini sürdürdüğünü ve ingilizce hazırlık programı uygulandığını belirten Certel, 2009-2010 Eğitim-öğretim dönemi itibariyle ikinci öğretim programının da açıldığını ve 120 kontenjan verildiğini; birinci öğretimle birlikte 240 yeni öğrencinin daha aralarına katılacağını belirtti.

Certel, Balkanlar ve Türk Cumhuriyetlerinden gelen burslu öğrencilerle öğrenci profili çeşitlenen Fakültede, Erasmus ve Farabi programları çerçevesinde de öğrenci değişimlerinin sözkonusu olduğunu kaydetti.

Fakültenin düzenlediği bilimsel etkinliklerin öğrencileri Türkiye ve dünyanın pek çok yerinden değerli bilim adamlarıyla buluşturduğunu belirten Dekan Vekili Certel bu etkinliklerin devam edeceğini söyledi. Ayrıca öğrenciler için Fakültede üniversite imkanlarının yanı sıra bağışların da katkısıyla nitelikli bir kütüphane oluşturulduğu; uygulamalı dersler için gerekli mekanlara ve bilgisayar laboratuarlarına sahip olduklarını kaydetti.

İzlemek için tıklayın



Orman Fakültesi

Radyo-TV Araştırma ve Uygulama Merkezi stüdyolarına konuk olan Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Orman Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Musa Genç tercih sürecinde bulunan adaylara fakültenin bölümleri, eğitim kadrosu, eğitim sistemi, öğrenci projeleri gibi pek çok konuda açıklamalarda bulundu.

SDÜ Orman Fakültesinin bulunduğu konum itibariyle önemli bir görevi üstlendiğine dikkat çeken Dekan Genç, öğrencilere donanımlı bir eğitim kadrosu ile eğitim verildiğini, öğrenciler için önemli bir deneyim oluşturan teknik gezilerin her yıl kesintisiz bir şekilde sürdürebilen ve e-dergi’ye sahip tek Orman Fakültesi olduklarını; erasmus öğrenci değişim programları bazında 30 öğrenciyi yurtdışına gönderdiklerini ve 6 öğrencinin de yurtdışından kendi fakültelerine geldiğini kaydetti ve “Hayalim Orman Fakültesi’nin çok farklı dillerde konuşan ve anlaşan bir öğrenci profiline sahip olması” diye konuştu.

Orman Fakülteleri bazında TÜBİTAK tarafından desteklenen 12öğrenci projesinden 10 tanesinin SDÜ Orman fakültesinin öğrencilerine ait projelerden oluştuğunun altını çizen Dekan, mezunlarına daha iyi istihdam olanakları yaratmak için paydaşlarının ihtiyaçları dikkate alınarak ders programlarında sürekli revizyona gidildiği, bu doğrultuda diğer Orman Fakültelerinde olmayan 5 dersin programlarında yeraldığını ve bu konuda diğer Orman Fakültelerine öncülük yaptıklarını belirtti. Ayrıca, mezunlarının %35’inin kamuda istihdam olanağı bulduğu; mezunlarının 2008 KPSS sınavlarında çok iyi başarılar elde ettiklerini vurguladı.

Prof.Dr. Musa Genç, ayrıca Orman Fakültesi öncülüğünde “Orman yangınlarıyla mücadele eğitim ve araştırma merkezi” kurulduğunu bunun da Türkiye’de bir ilk olduğunu kaydetti.

Dekan Genç sözlerini, adayları huzurlu bir ortamda eğitim –öğretim görmeye davet ederek tamamladı.

İzlemek için tıklayın



TIP FAKÜLTESİ

Tercih sürecinde bulunan adaylara yönelik söyleşiler çerçevesinde Radyo-TV Araştırma ve Uygulama Merkezi stüdyolarına konuk olan Süleyman Demirel Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yıldıran Songür, eğitim sistemi, süreci, eğitim kadrosu ve sahip olunan avantajlar konusunda açıklamalarda bulundu.

Bölgesinde sağlık alanında önemli bir isim haline gelen SDÜ Tıp Fakültesi’nin bugüne kadar 420 mezun verdiğini, halen 600 öğrenciye 160 öğretim üyesi ile eğitim verildiğini belirten Dekan Songür, genç ve dinamik bir üniversitede, genç bir Tıp Fakültesi için çok iyi sayıdaki nitelikli öğretim üyesi kadrosu ile sayısı makul düzeydeki öğrenciye eğitim-öğretim veriliyor olmasının önemli bir avantaj teşkil ettiğini kaydetti.

Tıp Fakültesi öğrencilerine Klasik eğitim sisteminin yanısıra uygulanan sorun merkezli eğitim sistemi ile temel tıp ve 2 yıllık klinik eğitimleri sırasında öğrenci- öğretim üyesi etkileşiminin yüksek düzeyde tutulmasının Fakültelerinin farklılığını yansıttığını belirten Songür, öğrenciler için uygun ortamların oluşturulmaya çalışıldığını, çok iyi laboratvuar imkanlarının sunulduğunu, öğrencilerden sürekli geri bildirim alınarak iyileştirmeler yapıldığını ve TUS gibi zorlu sınavlara yönelik destek sağladıklarını belirtti. SDÜ tıp fakültesi mezunlarının TUS' daki başarılarının yüksek olduğuna da değinen Songür, “TUS’u kazanan mezunlarımızın büyük bir bölümünün uzmanlık için yine bizi tercih ediyor olmaları büyük bir mutluluktur” dedi.

Modern cihazlarla donatılmış modern bir hastanenin tıp eğitiminde çok önemli yeri olduğunu vurgulayan Dekan Songür, Türkiye’nin en modern ve büyük hastanelerinden biri olmasının yanı sıra spesifik operasyonlara imza atılan Araştırma ve Uygulama Hastanesi’nin öğrenciler açısından büyük bir avantaj teşkil ettiğine de dikkat çekti.

Dekan Songür, Tıp Fakültesi mezunlarının istihdam sorunu bulunmadığını belirterek adaylara, “Tıp eğitimine ilişkin önyargılardan kurtulun, doktorluk bizzat hayatın içinde yeraldığı için kutsal ve çok güzel bir meslektir” diye seslendi.

İzlemek için tıklayın



SU ÜRÜNLERİ FAKÜLTESİ

Üniversite tercih sürecinde bulunan adaylara yönelik söyleşiler çerçevesinde Süleyman Demirel Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Osman Çetinkaya, Radyo-TV Araştırma ve Uygulama Merkezi stüdyolarına konuk oldu.

Su Ürünleri Fakültesi’nin 3 bölümde eğitim öğretimini sürdürdüğünü, Fakültenin bulunduğu yer itibariyle uygulamalar için doğal bir laboratuvara sahip olduğunu belirten Çetinkaya, fakülte içinde bulunan balık havuzları, plankton havuzları gibi tesislere öğrencilerin kolaylıkla ulaşabildiğini ve buralarda çalışarak bizzat uygulamanın içinde yer almalarının önemli bir avantaj teşkil ettiğini kaydetti. Çetinkaya, Fakültede DPT, TÜBİTAK projeleri hazırlandığını, son dönemde 3 öğrenci projesinin desteklendiğini kaydetti. Ayrıca Erasmus çerçevesinde öğrencilerinin İtalya, Portekiz, Çek Cumhuriyeti ve Bulgaristan’da anlaşmalı oldukları üniversitelerde yarım veya bir dönem ders alma imkanına sahip olduklarını belirtti.

Çetinkaya, mezunlarının Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı ile Bakanlığın taşra teşkilatı içerisinde, Çevre ve Orman Bakanlığı, Denizcilik Müsteşarlığı, Bankalar, Özel sektör olmak üzere geniş bir istihdam olanağına sahip olduklarına dikkat çekti.

Su ürünleri mühendisi olmanın avantajlarına da değinen Çetinkaya, su ürünleri mühendislerinin bizzat uygulamanın içinde yer aldığı, bu nedenle de bir meslek sahibi olmanın ötesinde gerçekten seven ve istekli olanların tercih etmeleri önerisinde bulundu.

İzlemek için tıklayın



UZAKTAN EĞİTİM MESLEK YÜKSEKOKULU

Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Radyo-Televizyon Araştırma ve Uygulama Merkezi stüdyolarında, tercih sürecinde üniversite adaylarına yönelik söyleşiler devam ediyor. Bu çerçevede hazırlanan programda SDÜ Uzaktan Eğitim Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Tuncay Yiğit iletişim ve bilgi teknolojilerini kullanarak eğitimde zaman ve mekan sınırını ortadan kaldıran uzaktan eğitimle ilgili merak edilen soruları yanıtladı.
Türkiye’de uzaktan eğitim veren meslek yüksekokullarının sayısının giderek arttığını ve SDÜ Uzaktan Eğitim Meslek Yüksekokulu’nun bölgede ilk olduğunu belirten Yiğit konuşmasında; 2008-2009 yılında eğitim-öğretime başlayan uzaktan Eğitim Meslek Yüksekokulu’nun yeni eğitim-öğretim döneminde 4 bölümde 900 öğrenci daha alacağını, Türkiye çapında SDÜ Uzaktan Eğitim Meslek Yüksekokulu’nun adının ilk 3 arasında telaffuz edildiğini ifade etti.

Yüksekokul Müdürü Yrd. Doç. Dr. Tuncay Yiğit; uzaktan eğitim sisteminin 'Açık Öğretim' sisteminden farklı olduğunu ve sanal sınıflarda öğrenci-Öğretim Üyesi iletişiminin sağlandığını, forum odalarında karşılıklı senkron iletişim kurulduğunu kaydetti.

Yrd. Doç. Dr. Yiğit ayrıca öğrencilere verilen eğitimin örgün eğitim programları ile eşdeğer olduğunu, yani özlük hakları açısından aynı haklara sahip olduklarının altını çizerek öğrencilerin özellikle Erasmus programlarından yararlanarak yurtdışında staj yapmaları yönünde çalışmalar yapıldığını belirtti.

Yiğit, hedeflerinin elde ettikleri deneyim, dinamik öğretim kadrosu ve altyapısı ile daha büyük kitlelere ulaşmak olduğunu kaydetti.

İzlemek için tıklayın
 
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .



TV 8'de SDÜ Söyleşisi

Süleyman Demirel Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Lütfi Baydar 21 Temmuz Salı günü saat 16.00’da TV 8’ de canlı olarak yayınlanan 'Cevap Anahtarı' programının konuğu oldu.
Üniversite adaylarını tercih sürecinde bilgilendirmek ve aydınlatmak amacıyla hazırlanan programda, Rektör Prof. Dr. Metin Lütfi Baydar SDÜ'nün eğitim öğretim anlayışını, öğrencilere sunduğu sosyal, sportif ve kültürel imkanları anlattı. Baydar, yöneltilen sorular üzerine yüksek öğrenim yapmak isteyen başarılı öğrenciler için kent olarak Isparta’yı seçmelerinin neden doğru bir seçim olacağını, SDÜ’nün yurtiçi ve yurtdışından ilgi ve itibar gören bir üniversite olduğunu, TÜBİTAK öğrenci projelerinde son birkaç yıldır açık arayla birinci konumda bulunduğunu, öğrenci merkezli bir üniversite olması nedeniyle gençlerin sevgi ve huzur bulabilecekleri bir üniversite ortamı yaratıldığını ve bu nedenle SDÜ’yü tercih etmenin doğru bir seçim olacağını vurguladı. Program esnasında TV 8 Stüdyolarına gelen çok sayıda telefona dönüş yapılarak üniversite Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği ve Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı tarafından bilgi veriliyor.





ZİRAAT FAKÜLTESİ

Üniversite adaylarının 22 Temmuz’da başlayan ve 3 Ağustos’ta sona erecek tercih maratonunda Süleyman Demirel Üniversitesi’nin çeşitli birimlerini tanıtmaya yönelik söyleşiler devam ediyor.
Radyo-TV Araştırma ve Uygulama Merkezi stüdyolarına konuk olan Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İbrahim Erdal, Ziraat Fakültelerinin Türkiye ve dünyada önemli bir konuma sahip olduğunu belirterek Fakültenin 8 ayrı bölümde eğitim öğretim yapıldığını kaydetti. Erdal, Ziraat Fakültesi’nin akademik öğretim kadrosu, kişisel gelişim programları, yurdışı bağlantıları açısından, uygulama alanları ve laboratuarları ile nitelikli ve dinamik bir konumda olduğunu; mezun takip programı ile istihdam konusunda da mezunlara yardımcı olunduğunu kaydetti.

Ziraat Fakültesi öğrencilerinin TÜBİTAK tarafından desteklenen öğrenci projeleri bazında ilk sırada yeraldıklarını ve bu yıl 30 projenin desteklendiğini belirten Erdal, adayların Süleyman Demirel Üniversitesi Ziraat Fakültesi’ni marka bir üniversitenin ve güçlü ve dinamik bir fakültenin öğrencisi olmak için tercih etmeleri gerektiğini söyledi.





DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ

Tercih maratonundaki Üniversite adaylarına Süleyman Demirel Üniversitesi’nin çeşitli birimlerini tanıtmaya yönelik söyleşiler çerçevesinde Radyo-TV Araştırma ve Uygulama Merkezi stüdyolarına konuk olan Diş Hekimliği Fakültesi Dekan Vekili Yrd. Doç. Dr. Süha Türkaslan, eğitim sistemi, uygulamalar, öğrenciye sunulan avantajlar hakkında bilgiler verdi.
Uygulama ağırlıklı bir eğitim öğretime sahip olan Diş Hekimliği Fakültesi’nde her öğrenciye bir hoca düştüğü ve her öğrencinin hocasıyla beraber birebir tüm vakaları ve tedavi sürecini görme şansı yakaladığını belirtti. Ayrıca fakültede uygulama malzemelerinin öğrenciye ücretsiz olarak sağlandığını ve böylece öğrencilerin eğitim maliyetinin de oldukça düştüğünü kaydetti.

Öğrencilere gerçek hastalarla karşılaşmadan önce robot hastalar üzerinde çalışma imkanlarının da sunulduğunu belirten Türkaslan, adaylara Süleyman Demirel Üniversitesi öğrencisi olmak bir ayrıcalıktır diye seslendi.



TEKNİK EĞİTİM FAKÜLTESİ

Tercih maratonundaki Üniversite adaylarına Süleyman Demirel Üniversitesi’nin çeşitli birimlerini tanıtmaya yönelik söyleşiler çerçevesinde Radyo-TV Araştırma ve Uygulama Merkezi stüdyolarına konuk olan Teknik Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mümin Filiz, eğitim sistemi, uygulamalar, öğrenciye sunulan avantajlar hakkında önemli açıklamalar yaptı.
Teknik Liselere öğretmen yetiştiren ve uygulama ağırlıklı bir eğitim öğretime sahip olan Teknik Eğitim Fakültelerinin 'Teknoloji Fakültesi' ne dönüştürülmesi yönünde çalışmalar yapıldığını kaydeden Dekan Filiz, böylece bu fakülte mezunlarının da mühendisler gibi projelerde imza yetkisine sahip olacaklarını belirtti.

Dekan Filiz, TÜBİTAK ve Başbakanlık öğrenci projeleri bazında 2 yıldır lider konumda oldukları; DPT, MİNERVA projeleri hazırlandığı; yapılan robot yarışmalarında fakültenin biriciliği elinde tuttuğu; yapılan güneş arabası ile yarışmalarda üniversitenin temsil edildiği ve Süleyman Demirel Üniversitesi’nin isminin teknoloji ile telaffuz edildiğinin altını çizdi.

Teknik Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mümin Filiz adaylara 'inovasyonunuz ve hayalleriniz varsa sizleri bekliyoruz' diye seslendi.





HUKUK FAKÜLTESİ

Üniversite tercih sürecinde bulunan adaylara yönelik söyleşiler çerçevesinde Süleyman Demirel Üniversitesi’nin en genç fakültesi olan Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Faruk Turhan Radyo-TV Araştırma ve Uygulama Merkezi stüdyolarına konuk oldu.
2009-2010 Eğitim öğretim döneminde 100 öğrenciyle eğitim öğretime başlayacak olan hukuk Fakültesi’nin kurulması için 1990 yılında çalışmaya başladıklarını belirten Dekan Turhan, 2008 Ağustos ayında fakültenin kuruluşunun gerçekleştiğini kaydetti.

Üniversite adaylarının SDÜ Hukuk Fakültesi’ni tercih etmeleri için yedi nedenin bulunduğunu söyleyen Turhan, bu yedi nedeni: Türkiye’nin önde gelen üniversitelerinden biri olan Süleyman Demirel Üniversitesi’nde öğrenim görme imkanı; genç, dinamik ama deneyimli bir öğretim kadrosuna sahip olmaları; öğrencilere en fazla 50 kişilik sınıflarda ders görme imkanı yaratarak öğrenci- hoca iletişimini sağlayacak olmaları; mezunların istihdam konusunda hareket alanlarını genişletmek için temel hukuk dersleri yanında ticaret hukukunun alt dalları; iktisat, maliye, muhasebe gibi derslere de yer vermeleri; ders programında mesleki yabancı dil ve adliye binasında gerçekleştirilecek 'Uygulamalı Hukuk' derslerinin yer alması; Isparta’nın barınma ve öğrenci yaşamı için sunduğu fırsatlar; maddi durumu iyi olmayan öğrencilere sağlanacak yardımlar konusunda yürütülen çalışmalar olarak sıraladı.

Turhan, iyi hukukçular yetiştirmede temel hukuk derslerinin çok önemli olduğunu ve bu doğrultuda planlama yaptıklarını belirterek, adaylara 'sizleri genç ve dinamik fakültemize bekliyoruz' diye seslendi.



İKTİSADİ ve İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ

Üniversite adaylarına çağrı: 'Dünya markası olmak istiyorsanız bizi tercih edin.'
Süleyman Demirel Üniversitesi Radyo-TV Araştırma ve Uygulama Merkezi stüdyolarına konuk olan İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan İBİCİOĞLU tercih süreci içerisinde bulunan üniversite adaylarına SDÜ İktisadi ve İdari bilimler Fakültesini niçin tercih etmeleri gerektiği konusunda önemli açıklamalar yaptı ve 'Dünya markası olmak istiyorsanız bizi tercih edin.' diye seslendi.




FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİ
Üniversite tercih sürecinde bulunan adaylara yönelik söyleşiler çerçevesinde Radyo-Televizyon Araştırma ve Uygulama Merkezi stüdyolarından tercih sürecindeki adaylara Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Fen- Edebiyat Fakültesi (FEF) Dekanı Prof. Dr. Yusuf Ayvaz konuk oldu.
Aday Öğrencilere seslenen Prof. Dr. Yusuf Ayvaz FEF’in 4 binin üzerindeki öğrencisi ile üniversitenin ikinci büyük fakültesi olduğunu, 11 bölümle yeni eğitim-öğretim dönemine hazırlandıklarını belirtti.

Öğrencilerine deneyimli ve dinamik öğretim kadroları ile uygun ortamlarda eğitim-öğretim imkanı sunduklarını kaydeden Dekan Ayvaz, sosyal etkinlikler yönünden de faal bir ortam yaratmaya çalıştıklarını ve bu doğrultuda öğrenci etkileşimini artırmak için “Kimya Bayramı”, “Biyoloji Günü” gibi çeşitli etkinliklerin gerçekleştirildiğini belirtti.

Ayvaz, ayrıca Fen-Edebiyat Fakülteleri ile ilgili yeni düzenlemelerin yapıldığını, bu doğrultuda fakülte öğrencilerine verilecek formasyon dersleri ile istihdam olanaklarının daha da artacağı müjdesini verdi.

Süleyman Demirel Üniversitesi’nin TÜBİTAK öğrenci projeleri bazındaki liderliğine de dikkat çeken Ayvaz, fakülte öğrencilerinin bu yıl 6 TÜBİTAK projesi gerçekleştirdiğini, ayrıca Erasmus değişim programlarından yararlanma fırsatı sunulduğunu kaydetti.





İLAHİYAT FAKÜLTESİ

Tercih sürecinde bulunan adaylara Süleyman Demirel Üniversitesi’nin çeşitli birimlerini tanıtmaya yönelik söyleşiler çerçevesinde Radyo-TV Araştırma ve Uygulama Merkezi stüdyolarına konuk olan İlahiyat Fakültesi Dekan Vekili Doç. Dr. Hüseyin Certel, eğitim sistemi, bölümler ve öğrenci profili hakkında bilgiler verdi.

Alandaki araştırmalar ve bilimsel etkinliklerle dikkat çeken İlahiyat Fakültesi’nin nitelikli ve idealist bir öğretim kadrosu ile 3 bölümde eğitim-öğretim faaliyetlerini sürdürdüğünü ve ingilizce hazırlık programı uygulandığını belirten Certel, 2009-2010 Eğitim-öğretim dönemi itibariyle ikinci öğretim programının da açıldığını ve 120 kontenjan verildiğini; birinci öğretimle birlikte 240 yeni öğrencinin daha aralarına katılacağını belirtti.

Certel, Balkanlar ve Türk Cumhuriyetlerinden gelen burslu öğrencilerle öğrenci profili çeşitlenen Fakültede, Erasmus ve Farabi programları çerçevesinde de öğrenci değişimlerinin sözkonusu olduğunu kaydetti.

Fakültenin düzenlediği bilimsel etkinliklerin öğrencileri Türkiye ve dünyanın pek çok yerinden değerli bilim adamlarıyla buluşturduğunu belirten Dekan Vekili Certel bu etkinliklerin devam edeceğini söyledi. Ayrıca öğrenciler için Fakültede üniversite imkanlarının yanı sıra bağışların da katkısıyla nitelikli bir kütüphane oluşturulduğu; uygulamalı dersler için gerekli mekanlara ve bilgisayar laboratuarlarına sahip olduklarını kaydetti.





Orman Fakültesi

Radyo-TV Araştırma ve Uygulama Merkezi stüdyolarına konuk olan Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Orman Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Musa Genç tercih sürecinde bulunan adaylara fakültenin bölümleri, eğitim kadrosu, eğitim sistemi, öğrenci projeleri gibi pek çok konuda açıklamalarda bulundu.

SDÜ Orman Fakültesinin bulunduğu konum itibariyle önemli bir görevi üstlendiğine dikkat çeken Dekan Genç, öğrencilere donanımlı bir eğitim kadrosu ile eğitim verildiğini, öğrenciler için önemli bir deneyim oluşturan teknik gezilerin her yıl kesintisiz bir şekilde sürdürebilen ve e-dergi’ye sahip tek Orman Fakültesi olduklarını; erasmus öğrenci değişim programları bazında 30 öğrenciyi yurtdışına gönderdiklerini ve 6 öğrencinin de yurtdışından kendi fakültelerine geldiğini kaydetti ve “Hayalim Orman Fakültesi’nin çok farklı dillerde konuşan ve anlaşan bir öğrenci profiline sahip olması” diye konuştu.

Orman Fakülteleri bazında TÜBİTAK tarafından desteklenen 12öğrenci projesinden 10 tanesinin SDÜ Orman fakültesinin öğrencilerine ait projelerden oluştuğunun altını çizen Dekan, mezunlarına daha iyi istihdam olanakları yaratmak için paydaşlarının ihtiyaçları dikkate alınarak ders programlarında sürekli revizyona gidildiği, bu doğrultuda diğer Orman Fakültelerinde olmayan 5 dersin programlarında yeraldığını ve bu konuda diğer Orman Fakültelerine öncülük yaptıklarını belirtti. Ayrıca, mezunlarının %35’inin kamuda istihdam olanağı bulduğu; mezunlarının 2008 KPSS sınavlarında çok iyi başarılar elde ettiklerini vurguladı.

Prof.Dr. Musa Genç, ayrıca Orman Fakültesi öncülüğünde “Orman yangınlarıyla mücadele eğitim ve araştırma merkezi” kurulduğunu bunun da Türkiye’de bir ilk olduğunu kaydetti.

Dekan Genç sözlerini, adayları huzurlu bir ortamda eğitim –öğretim görmeye davet ederek tamamladı.




TIP FAKÜLTESİ

Tercih sürecinde bulunan adaylara yönelik söyleşiler çerçevesinde Radyo-TV Araştırma ve Uygulama Merkezi stüdyolarına konuk olan Süleyman Demirel Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yıldıran Songür, eğitim sistemi, süreci, eğitim kadrosu ve sahip olunan avantajlar konusunda açıklamalarda bulundu.

Bölgesinde sağlık alanında önemli bir isim haline gelen SDÜ Tıp Fakültesi’nin bugüne kadar 420 mezun verdiğini, halen 600 öğrenciye 160 öğretim üyesi ile eğitim verildiğini belirten Dekan Songür, genç ve dinamik bir üniversitede, genç bir Tıp Fakültesi için çok iyi sayıdaki nitelikli öğretim üyesi kadrosu ile sayısı makul düzeydeki öğrenciye eğitim-öğretim veriliyor olmasının önemli bir avantaj teşkil ettiğini kaydetti.

Tıp Fakültesi öğrencilerine Klasik eğitim sisteminin yanısıra uygulanan sorun merkezli eğitim sistemi ile temel tıp ve 2 yıllık klinik eğitimleri sırasında öğrenci- öğretim üyesi etkileşiminin yüksek düzeyde tutulmasının Fakültelerinin farklılığını yansıttığını belirten Songür, öğrenciler için uygun ortamların oluşturulmaya çalışıldığını, çok iyi laboratvuar imkanlarının sunulduğunu, öğrencilerden sürekli geri bildirim alınarak iyileştirmeler yapıldığını ve TUS gibi zorlu sınavlara yönelik destek sağladıklarını belirtti. SDÜ tıp fakültesi mezunlarının TUS' daki başarılarının yüksek olduğuna da değinen Songür, “TUS’u kazanan mezunlarımızın büyük bir bölümünün uzmanlık için yine bizi tercih ediyor olmaları büyük bir mutluluktur” dedi.

Modern cihazlarla donatılmış modern bir hastanenin tıp eğitiminde çok önemli yeri olduğunu vurgulayan Dekan Songür, Türkiye’nin en modern ve büyük hastanelerinden biri olmasının yanı sıra spesifik operasyonlara imza atılan Araştırma ve Uygulama Hastanesi’nin öğrenciler açısından büyük bir avantaj teşkil ettiğine de dikkat çekti.

Dekan Songür, Tıp Fakültesi mezunlarının istihdam sorunu bulunmadığını belirterek adaylara, “Tıp eğitimine ilişkin önyargılardan kurtulun, doktorluk bizzat hayatın içinde yeraldığı için kutsal ve çok güzel bir meslektir” diye seslendi.





SU ÜRÜNLERİ FAKÜLTESİ

Üniversite tercih sürecinde bulunan adaylara yönelik söyleşiler çerçevesinde Süleyman Demirel Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Osman Çetinkaya, Radyo-TV Araştırma ve Uygulama Merkezi stüdyolarına konuk oldu.

Su Ürünleri Fakültesi’nin 3 bölümde eğitim öğretimini sürdürdüğünü, Fakültenin bulunduğu yer itibariyle uygulamalar için doğal bir laboratuvara sahip olduğunu belirten Çetinkaya, fakülte içinde bulunan balık havuzları, plankton havuzları gibi tesislere öğrencilerin kolaylıkla ulaşabildiğini ve buralarda çalışarak bizzat uygulamanın içinde yer almalarının önemli bir avantaj teşkil ettiğini kaydetti. Çetinkaya, Fakültede DPT, TÜBİTAK projeleri hazırlandığını, son dönemde 3 öğrenci projesinin desteklendiğini kaydetti. Ayrıca Erasmus çerçevesinde öğrencilerinin İtalya, Portekiz, Çek Cumhuriyeti ve Bulgaristan’da anlaşmalı oldukları üniversitelerde yarım veya bir dönem ders alma imkanına sahip olduklarını belirtti.

Çetinkaya, mezunlarının Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı ile Bakanlığın taşra teşkilatı içerisinde, Çevre ve Orman Bakanlığı, Denizcilik Müsteşarlığı, Bankalar, Özel sektör olmak üzere geniş bir istihdam olanağına sahip olduklarına dikkat çekti.

Su ürünleri mühendisi olmanın avantajlarına da değinen Çetinkaya, su ürünleri mühendislerinin bizzat uygulamanın içinde yer aldığı, bu nedenle de bir meslek sahibi olmanın ötesinde gerçekten seven ve istekli olanların tercih etmeleri önerisinde bulundu.





UZAKTAN EĞİTİM MESLEK YÜKSEKOKULU

Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Radyo-Televizyon Araştırma ve Uygulama Merkezi stüdyolarında, tercih sürecinde üniversite adaylarına yönelik söyleşiler devam ediyor. Bu çerçevede hazırlanan programda SDÜ Uzaktan Eğitim Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Tuncay Yiğit iletişim ve bilgi teknolojilerini kullanarak eğitimde zaman ve mekan sınırını ortadan kaldıran uzaktan eğitimle ilgili merak edilen soruları yanıtladı.
Türkiye’de uzaktan eğitim veren meslek yüksekokullarının sayısının giderek arttığını ve SDÜ Uzaktan Eğitim Meslek Yüksekokulu’nun bölgede ilk olduğunu belirten Yiğit konuşmasında; 2008-2009 yılında eğitim-öğretime başlayan uzaktan Eğitim Meslek Yüksekokulu’nun yeni eğitim-öğretim döneminde 4 bölümde 900 öğrenci daha alacağını, Türkiye çapında SDÜ Uzaktan Eğitim Meslek Yüksekokulu’nun adının ilk 3 arasında telaffuz edildiğini ifade etti.

Yüksekokul Müdürü Yrd. Doç. Dr. Tuncay Yiğit; uzaktan eğitim sisteminin 'Açık Öğretim' sisteminden farklı olduğunu ve sanal sınıflarda öğrenci-Öğretim Üyesi iletişiminin sağlandığını, forum odalarında karşılıklı senkron iletişim kurulduğunu kaydetti.

Yrd. Doç. Dr. Yiğit ayrıca öğrencilere verilen eğitimin örgün eğitim programları ile eşdeğer olduğunu, yani özlük hakları açısından aynı haklara sahip olduklarının altını çizerek öğrencilerin özellikle Erasmus programlarından yararlanarak yurtdışında staj yapmaları yönünde çalışmalar yapıldığını belirtti.

Yiğit, hedeflerinin elde ettikleri deneyim, dinamik öğretim kadrosu ve altyapısı ile daha büyük kitlelere ulaşmak olduğunu kaydetti.

__________________
Düşünmeden konuşmanın cezası sonradan düşünmeye mahkum olmaktır.
(GIBBON)
 
yazdıktan 5 dk sonra duzeltme yapabilirsin hazelcm.. bunun dısında ilgili yoneticiler duzeltebilir mesajını.. ben gibi :)
 
Üst